Şimdi Ara

Excel Bölme İşlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eğer A sütununa girilen sayı B sütununa girilen sayıdan küçük ise C sütununa “ERROR” yazılmalı; eğer kalan yok ise “Kalansız Bölme”; aksi halde C sütununa kalan sayı yazılmalıdır.
    Bu sorunun formülü nedir acaba yardımcı olurmusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TequiLa06 -- 17 Aralık 2015; 18:32:01 >

• Yokmu arkadaşlar yardım edicek birisi ?
  • http://dilaverajder.com/ipucu/excelde-eger-formulunun-kullanimi-if-resimli-anlatim-en-kolay-anlatimi-bu-yazida-bulacaksiniz.html
    Buraya bak belki bir yardımı olur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek bir yardımı dokunmadı belli bir yere kadar yapa biliyorum fakat gerisini getiremedim.
  • =EĞER(A1<B1;"Error";EĞER(MOD(A1;B1)=0;"Kalansız bölme";MOD(A1;B1)))
  • Eyvallah sağolasın bir sorum daha var onuda yaparsan bol bol dua ederim arkandan :)

C, D, E ve F sütunları için uygun olan formülleri yazınız.
    - Malın alış ve satış fiyatına bağlı olarak eğer kar yoksa kar ve % kar sütununa 0, zarar yoksa zarar ve % zarar sütununa 0 yazdırılacak.(Örneklendirme tablo üzerinde yapılmıştır.)
    - Malın alış fiyatı satış fiyatına eşitse KAR ve ZARAR sütunları 0 olacaktır.
    - Durum sütunu için:
    Satış fiyatı = Alış Fiyatı ise G sütununa “Ne kar ne zarar”
    Satış fiyatı > Alış fiyatı ise E sütunundaki değerler kullanılarak, G sütununa E sütunundaki kar miktarı yazdırılacaktır. (Tabloda verilen örnekte görüldüğü gibi.)
    Alış fiyatı < Satış fiyatı ise F sütunundaki değerler kullanılacak. G sütununa F sütunundaki kar miktarı yazdırılacaktır. (Tabloda verilen örnekte görüldüğü gibi.)

• Bunlar eğer ve matematiksel işlemlerle çözülebilir.
    Bu bir ev ödevi galiba. ödevin amacı araştırma yaparak kendini geliştirmektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel'de Sayaç Yapmak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çokta önemli değil seçmeli bi ders bu 3 tane soru sordu yapanlara final notu 100 giricek o yüzden sordum yardımcı olursan sevinirim :) ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.