Şimdi Ara

excel de arama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar dana önceki sorumu değiştiriyorum. Formullerle excelde bi hücredeki cümlelerde aradığımız kelimeden kaç tane olduğunu bulan bir formul yazmaya çalışıyorum. Search, substitute,right formulleriyle bişeyler deniyorum; ama bir türlü saydıramıyorum. Yardım edebilecek bi arkadaş varmı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raist1907 -- 15 Haziran 2007; 11:36:43 >

• arkadaslar yokmu cevap yazabilecek? biraz acilde
  • Artık kimseden cevap gelmeden kendim bulmayı öğrenecem heralde. Ama şimdi olduğu gibi yine takıldım bir yerde. Formülü oluşturum. Bir hücrede o kelimeden kaç tane oluşturulmuşsa onu buluyor.

Diyelim aranan kelimemiz "all" olsun.

sorunlar
    1) Şimdi cümlenin içinde "shall be" varsa bunun içindeki "all" kelimesini de sayıyor. Bu programı visual basic le yazarken de sorun olmuştu ama korumalarla engellemiştim. Bu formüllerde çözemedim. Hadi ilk kelime için koruma koyabilirim ama diyelim içinde 100 tane kelime var. Döngü kuramadan bunu nasıl halledebilirim?

2) Daha acil olarak! Şimdi ben "all" kelimesini arattım bu cümlede. Peki bu kelimelerden elimde 100 tane varsa hepsi için ayrıca formül yazmadan nasıl aratabilirim? Array halleri de var diyor help inde. Ama buna uyduramadım ben bir türlü

Yardım DH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raist1907 -- 15 Haziran 2007; 15:18:01 >

• yokmu arttıran
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.