Şimdi Ara

EXCEL DE CTRL+F İLE BULDUGUM HÜCRE RENGİ DEĞİŞSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
14.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar excel sayfasında aramak istediğimiz seyi ctrl+f kısayolu ıle buluyoz bunu hepımız bılıyoruzdur.benım ıstedıgım bulunan hücre otomatik sarı renge dönüssün.böyle bi ayar varmı acaba

• Vba ile kod yazılarak yapılıyordu sanıyorum.
    Ben size başka bir pratik yol önereyim, bilmem işinize yarar mı :
    A ile 1'in kesiştiği boş hücreye tıklayarak tüm sayfayı seçin.
    Şimdi arama yapın, bulduğunuz değerler beyaz renk olarak karşınıza gelecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alacatan

Vba ile kod yazılarak yapılıyordu sanıyorum.
    Ben size başka bir pratik yol önereyim, bilmem işinize yarar mı :
    A ile 1'in kesiştiği boş hücreye tıklayarak tüm sayfayı seçin.
    Şimdi arama yapın, bulduğunuz değerler beyaz renk olarak karşınıza gelecek.

ctrl+f bulduğun hücreyi renklendirme ? şu zamanlarda bana da lazım olan şey ,
    aradım ama bulamadım :(
    yardım lazım
  • CTRL+F
    aranacak kelimeyi yaz
    Tümünü bul tıkla
    bulunan listede CTRL+A ya bas
    bulunan tüm hücreler seçili hale gelir.
    Kapat a basıp istediğin hücre biçimlendirmesini yap
  • Merhaba akcan arkadaşım ve diğer excel uzmanı arkadaşlar, bu yöntemi ve yine size ait stil değiştirerek bulunanları farklı stile çevirip kalanının silinme yöntemini uygulayarak ihtiyacım olan "tümünü bul" sonuç ekranındaki satırlarda aradığım diğer kelime araştırmasını yapmayı uygulamaya başladım ancak sayfam çok büyük olduğu için silmem gereken seçenek dışındaki satırların seçilmesi işlemi oldukça uzun sürüyor.
    Öncelikle excelde uzman veya belirli seviyede bilgi sahibi olduğumu söyleyemem. Vasat bir kullanıcıyım.
    Tam olarak yapmak istediğim şey, çalıştığım excel sayfasında içerisinde örnek olarak kalem, silgi ve cetvel geçen satırları bulmak.

Bildiğim kadarıyla arama kutucuğuna yazılan kelimeleri excel olduğu gibi arıyor. Araya herhangi bir işaret konularak bu kelimelerin tamamını içeren satırları bul şeklinde bir seçenek yok diye biliyorum. Bu nedenle bu işlevi bu kelimeler içerisinde öncelikle en çok olması gerekeni tümünü bul yaptırarak aratıyorum ve tümünü bul sonuç ekranında göz ile diğerlerini arayarak istediğim satırlara teker teker ulaşıyorum. Bu ise sayfam çok uzun olduğu için zaman kaybıma neden oluyor ve gözden kaçırdıklarım da işin olumsuz yönü.

Bu işlevi yapabilmek için;
    1- Bul ekranında bulunacak kelimenin yazılacağı yerde çeşitli ayraçlarla "kalem" "silgi" "cetvel" geçen satırları bul şeklinde bir arama yapmak mümkün mü ?
    2- Tümünü bul sonuç ekranının içeriğini kopyalama imkanımız var mı ? Bu mümkün olursa başka bir sayfaya kopyalayıp o sayfada diğer aramaları yapabiliriz diye düşünüyorum.

Bu konularda bilgisi olan uzman arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. şimdiden sağ olun.@akcan

-------------------------------------------------------------------------

Merhaba Arkadaşlar, akcan arkadaşımızın öğretisi doğrultusunda "Tümünü Bul" tıklandıktan sonra açılan sonuç penceresine CTRL + A yaparak tümünü işaretleyip KAPAT tıklandığında çalışma sayfasında sonuçların aktif olduğunu görebiliyoruz ancak aktifleşen sonuç hücrelerinin herhangi birisi sağ tıkladığımızda ortaya çıkan seçenekler içerisinde "kopyala" seçildiğinde basit bir sayfada işaretleri seçenekleri kopyalıyor ancak karmaşık veya uzun bir sayfada bu işlemler tekrar edildiğinde "bu komut çoklu seçimlerde kullanılamaz" şeklinde uyarı alınmakta idi ancak sayfadaki hatalı tekrarlar silinince bu uyarı gelmemeye başladı ve ana sayfada işaretli tüm seçili kısımları koyalayıp yeni boş bir sayfaya yapıştırarak burada da arama yaptırıp aynı işlemleri tekrar ederek sorumun cevabına ulaştım. mesaj yazmasa da üzerinde çalışan arkadaşlar sağolun. sorun uzun bir yol olsa da çözüldü denebilir. Hepinize başarılar ve doğru sonuçlar diliyorum inşaallah.

@akcan

@cdemir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MerhabaBenDe -- 29 Ocak 2020; 17:9:18 >

• Makroyu hazırlayacak vaktim yok.
    Ama Örn. Sayfa2ye yazdığınız listedeki kelimeleri, arama yapacağınız sayfa1 de bulup onları renklendirecek bir makro yazılabilir.

Yada tam olarak olur mu bilmiyorum. Ama koşullu biçimlendirme ile de olabilir sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 26 Ocak 2020; 19:30:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kod

Yığını:
    Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Excel.Range) Cells.Interior.ColorIndex = xlColorIndexNone ActiveCell.Cells.Interior.ColorIndex = 4 ' Hücre Rengi End Sub

bu makroyu eklemeniz yeterli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.