Konunun yerini tam belirleyemedim ama inşallah doğru yere açmışımdır? Sorunum şu? A sütununda Ahmet, Erhan, Mehmet C ve D sütununda karşılıklı olarak; Ahmet -- 01 ; Ali -- 02 ; Erhan -- 03 ; Fatih --04 ; Mehmet -- 05 verileri var... istediğim şey şu A sütunundaki isimlerin yanına (yani B sütununa) D sütununda bulunan numaraları isme karşılık gelecek şekilde getirmek istiyorum...
Sonuç şöyle olacak yani; A B Ahmet -- 01 Erhan -- 03 Mehmet - 05
sanırım DUSEYARA (düşey ara) fonksiyonu işini görür
Genelde farklı iki tablolardaki verileri 3 bir tabloya aktarmak icin kullanılıyor
bende DUSEYARA fonksiyonuyla uğraştım. fakat bir türlü sonuç alamadım. deneyip formülü yazabilecek kimse yok mu?
Excellde bir örnek ekran cıktısı gösterebilir misin? Hangi tablodan hangi tabloya hangi koşullar altında neler yazılacagını detaylı gösteren bir tablo gösterebilir misin?. Yardımcı olmaya çalışırım...
=düşeyara(A1;C1:D5;2;0)
Buarada A1 aranacak değer, C1:D5 Aralığı seçilirken en soldaki sutun yani C sutunu aramanın yapılacağı sutundur. ve tekrar eden bilgi olmamalı ;"2" sayısı ilede seçilen aralıkta ki sutun sayısı baz alındığında 2. sutuna denk gelen değerin alınması sağlanır.son değer ise daima sıfır olmalı (tablonun sıralaması ile ilgili olduğu için)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme