Excel 2013'de oluşturacağım tarih sütunundaki hücrelere yazı yazılamasın ve tarih seçici üzerinden tarih seçilsin istiyorum. Üçüncü parti datepicker uygulamaları stabil değil. Şu da olabilir; İlgili hücreye tıklandığında otomatik o günün tarihi de atanabilir. Bunu nasıl yapabilirim? Araştırdım ama beceremedim... |
Excel'de hücrede sadece tarih seçtirme yapamıyorum
-
-
İlgili hücre yada hücreleri seçip, Veri / Veri doğrulamadan bu şekilde ayarlarsanız, o hücrelere sadece tarih girilebilir.
-
Merhaba şöyle bir şey buldum deneyebilirsiniz. Bu makro A sütununda herhangi bir yere bir şey yazıldığında hemen sağ tarafına tarih ve saat atar.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)
Dim RaBereich As Range, RaZelle As Range
Set RaBereich = Range("A1:A1000")
' ActiveSheet.Unprotect
Application.EnableEvents = False
For Each RaZelle In Range(Target.Address)
If Not Intersect(RaZelle, RaBereich) Is Nothing Then RaZelle.Offset(0, 1) = Date + Time
Next RaZelle
' ActiveSheet.protect
Application.EnableEvents = True
Set RaBereich = Nothing
End Sub
Sonuç:
-
Hocam çok teşekkürler çok güzel olmuş ama saat yazmasa? Onu yapamaz mıyız? Filtrelemede sorun yaşarım.
-
Koddaki "+ Time" ı silerseniz saat eklememesi lazım.
-
Alıntı
metni:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) On Error Resume Next If Intersect(Target, [A1:A65000]) Is Nothing Then Exit Sub aa = Target.Row Range("B" & aa) = Format(Now, ("dd.mm.yyyy")) End Sub a sütununa veri girince b sütununa tarih yazar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenipara11 -- 8 Mart 2023; 21:50:59 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X