Şimdi Ara

excel de yazıyı dik yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
97.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Excel de bir hücre içine yazıyı dik yazacam yani aşağıdan yukarıya doğru. Bu yazının 90 derece döndüğünü düşünün o görünümde

hücreyi seçip sağ tıklıyıp "hücreleri biçimlendir" i seçiyorum oradan hizalama sekmesine geliyorum.Orada sağ tarafta yönlendirme diye birşey var.

Oradan 90 derece yapıyorum açıyı.Orada zaten bir örnek metin var o istediğim gibi oluyor.Sonra tamama basıp çıkıyorum ama hücrenin içine birşey yazınca normal çıkıyor yani bu yazı gibi düz çıkıyor ayarladığım gibi olmuyor. Acaba nasıl çözerim bu sorunu ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Excel'de Yazıyı Dikey Yazma

Bir Excel hücresindeki metni dikey olarak yazmak, verileri daha okunaklı ve düzenli bir şekilde sunmanıza olanak tanır. Excel'de yazıyı dikey yapmak için??? adımları izleyebilirsin:

1. Dikey hale getirmek istediğiniz metni içeren hücreyi seçin.
    2. "Giriş" sekmesine gidin ve "Hizalama" grubunda bulunan "Dikey Hizalama" düğmesini tıklayın.
    3. Açılır menüden "Dikey" seçeneğini seçin.

Bu adımları uyguladıktan sonra seçili hücredeki metin dikey olarak hizalanacaktır.

Metnin yönünü 90 derece döndürerek yazıyı yatay yerine dikey hale getirmek için "Konum" sekmesindeki "Sayfa Ayarları" grubunda bulunan "Yönlendirme" seçeneğini kullanabilirsiniz.

İpuçları:

• Hücrenin genişliği, dikey olarak yazılan metnin uzunluğuna göre ayarlanmalıdır.
    • Dikey olarak yazılan metin, hücrenin sol üst köşesine hizalanır.
    • Birden fazla hücreyi dikey olarak hizalamak için, ilgili hücreleri seçin ve yukarıda açıklanan adımları uygulayın.

Excel'de yazıyı dikey olarak yazmak, verilerinizi daha düzenli ve okunaklı bir şekilde sunmak için kullanışlı bir özelliktir. Bu adımları uygulayarak metninizi kolayca dikey olarak hizalayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  •  excel de yazıyı dik yazmak

Aynen senin ddegidin gibi oluo :S excel de mi sorun var acaba
  • arkadaşlar içine birşey yazmadan hücreyi seçin.aynen hücre biçimlendirme - hizalama - yönlendirme.açıyı 90 yapıp tamam deyin.yazıyı sonra içine yazın.yazarken düz görünecek ama enter a basınca 90 derece olur.
  • Gayet doğru yapıyorsun istersen hücredeki tüm biçimlemeleri temizle (Düzen\Temizle\Tümü) tekrar dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.