Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle en alt sınır 3 dakikada 90 kelimeyi geçecek ve tam olmak üzere yazı yazmaya çalışıyorum. Ortalama 120 kelimeyi geçiyorum imlalı olursa bu civarda imlasız olursa 130 u buluyor bazen geçiyor. Gel gelelim asıl sormak istediğim bazen kelimelerde hata oluyor ve silme tuşuyla silip düzeltmeye çalışıyorum artık alışkanlık gibi oldu. Sizce silmeden geçsem sonraki kelimeyi yazsam daha hızlı yazabilir miyim ? Yoksa böyle yapmak daha mı verimli olur ? |
Klavyede hızlı yazı yazmak için nasıl bir yol izlemeli ?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
hata yapmamaya odakla kendini ben dakikada 110 kelime yazıyorum hiçbir zaman klavye ile yazarken hata yapmadım. Elini klavyeye koy ve tuşları hisset
-
quote:
Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdamhata yapmamaya odakla kendini ben dakikada 110 kelime yazıyorum hiçbir zaman klavye ile yazarken hata yapmadım. Elini klavyeye koy ve tuşları hisset
kendimi odaklıyorum ama bir hata olduğu zaman mesela Klavye yerine kalvye yazdığım zaman geriye dönüp siliyorum acaba geriye dönüş yapmayıp devam etsem doğru kelime sayım artar mı ? hedefim 150 ye sabitlemek yada daha fazlası.
-
quote:
Orijinalden alıntı: braveheart92kendimi odaklıyorum ama bir hata olduğu zaman mesela Klavye yerine kalvye yazdığım zaman geriye dönüp siliyorum acaba geriye dönüş yapmayıp devam etsem doğru kelime sayım artar mı ? hedefim 150 ye sabitlemek yada daha fazlası.
Alıntıları Gösterdaha zamanın varsa silip tekrar yaz çünkü yazdıkça kalvavye klayve . . . . . . böyle gider en sonunda klavye yazarsın daha hata yapmazsın önemli olan sürekli bu kelimelerle meşgul olmak
-
quote:
Orijinalden alıntı: HayatınıYaşayamayanAdamdaha zamanın varsa silip tekrar yaz çünkü yazdıkça kalvavye klayve . . . . . . böyle gider en sonunda klavye yazarsın daha hata yapmazsın önemli olan sürekli bu kelimelerle meşgul olmak
Alıntıları GösterZaman 3 dakika da 90 kelimeyi doğru ve eksiksiz yazmak. şuan için hiç 90 ın altına düşmedim ama kendimi geliştirmekte fayda var. Yanlış kelimeden sonra sonraki kelimeye geçebiliyorsun. Bir metin var o metinden 90 kelimeyi doğru yazmak ama ne kadar fazla o kadar iyi.
-
Katiplik sınavına girceksiniz sanırım. 3 senelik bir katip olarak silme tuşunu kullanmayın. Yazacağınız kelimeyi kafanızda canlandırmanız ve sakin bir şekilde yazmanız gerekiyor. Kafa ve parmak senkronize çalışmalı. O zaman zaten hata minimum düzeyde kalıyor. 150 ve üstü hangi il olursa olsun mülakata girer. Duruma göre ilk üçe bile girer.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sakataKatiplik sınavına girceksiniz sanırım. 3 senelik bir katip olarak silme tuşunu kullanmayın. Yazacağınız kelimeyi kafanızda canlandırmanız ve sakin bir şekilde yazmanız gerekiyor. Kafa ve parmak senkronize çalışmalı. O zaman zaten hata minimum düzeyde kalıyor. 150 ve üstü hangi il olursa olsun mülakata girer. Duruma göre ilk üçe bile girer.
Katiplik için diyebiliriz ama en az 135 yazmam gerek. Şuan 135 i geçtiğim oluyor ama stabil değil. Benden önce yazanlar imlasız yazmışlar bana imlalı mı yazdıracaklar ondan da emin değilim.
-
Ben 10 parmak falan hiç ilgilenmedim ama şunu söyleyebilirim.
Hata konusunda şunu diyebilirim; profesyonel bir şekilde bir iş yaparken bakış acinda hataya yer bırakma yani hata yapabilirim diye bakma olaya odaklan gerekirse yavaşla,hata yaptığına göre demek ki hatasız bir şekilde yazacagindan daha hızlı gidiyorsun.
Mesela bir adliye katibi hata yapamaz ama insan olduğu içinde herkes gibi hata yapabilir.Demek istediğimi anladiniz sanırım.
Şunu unutma birine vermek üzere on parmak yazdığında o yazı normal bir insanın yazdığı sağlıkta olmalı ve o yazıyı bitirdiğinde dönüp o kağıda bakmayacak rahatlıkta olman gerekiyor yoksa on parmağın bir önemi yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: braveheart92Katiplik için diyebiliriz ama en az 135 yazmam gerek. Şuan 135 i geçtiğim oluyor ama stabil değil. Benden önce yazanlar imlasız yazmışlar bana imlalı mı yazdıracaklar ondan da emin değilim.
Alıntıları GösterStabil olmamasının nedeni metinlerdeki vuruş sayısıdır. Bir metin olur ilk 90 kelimesi 500 vuruştur. Başka bir metinin 800 vuruştur. Arada çok büyük kelime farkı oluyor. Aynı metni yazdığınızda fark çok az olur. Ama farklı metinlerde sapma olur. Bu çok normal. Sizden öncekilerde imlasız yazdıysa siz de imlasız yazarsınız diye düşünüyorum ayrımcılık olmaması adına adına.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jacek
Ben 10 parmak falan hiç ilgilenmedim ama şunu söyleyebilirim.
Hata konusunda şunu diyebilirim; profesyonel bir şekilde bir iş yaparken bakış acinda hataya yer bırakma yani hata yapabilirim diye bakma olaya odaklan gerekirse yavaşla,hata yaptığına göre demek ki hatasız bir şekilde yazacagindan daha hızlı gidiyorsun.
Mesela bir adliye katibi hata yapamaz ama insan olduğu içinde herkes gibi hata yapabilir.Demek istediğimi anladiniz sanırım.
Şunu unutma birine vermek üzere on parmak yazdığında o yazı normal bir insanın yazdığı sağlıkta olmalı ve o yazıyı bitirdiğinde dönüp o kağıda bakmayacak rahatlıkta olman gerekiyor yoksa on parmağın bir önemi yok.Normal şartlarda haklısın ama 3 dakika içinde diyelim ki 170 kelime yazdın 20 si yanlış 150 doğru önemli olan bu 150 doğru olan kelime. Yada mesela 130 kelime yazdın 130 u da doğru ama 150 doğru yazan kişi bir adım önde.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sakataStabil olmamasının nedeni metinlerdeki vuruş sayısıdır. Bir metin olur ilk 90 kelimesi 500 vuruştur. Başka bir metinin 800 vuruştur. Arada çok büyük kelime farkı oluyor. Aynı metni yazdığınızda fark çok az olur. Ama farklı metinlerde sapma olur. Bu çok normal. Sizden öncekilerde imlasız yazdıysa siz de imlasız yazarsınız diye düşünüyorum ayrımcılık olmaması adına adına.
Alıntıları GösterAynen bazı metinlerde kısa kelime çok bazılarında uzun kelime çok. Umarım öyle olur nerede katipsiniz ? Cezaevimi adliye mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheart92 -- 7 Mart 2021; 13:50:46 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: braveheart92Aynen bazı metinlerde kısa kelime çok bazılarında uzun kelime çok. Umarım öyle olur nerede katipsiniz ? Cezaevimi adliye mi ?
Alıntıları GösterAdliyede katibim. Siz nerede gireceksiniz? Adliye mi cezaevi mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: sakataAdliyede katibim. Siz nerede gireceksiniz? Adliye mi cezaevi mi?
Alıntıları GösterCezaevi katipliği için hazırlanıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: braveheart92Cezaevi katipliği için hazırlanıyorum.
Alıntıları GösterHakkınızda hayırlısı olsun. Umarım istediğiniz gibi geçer sınavınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: sakataHakkınızda hayırlısı olsun. Umarım istediğiniz gibi geçer sınavınız.
Alıntıları Gösterİnşallah. Benimki ünvan değişikliği gibi bir sınav olacak. normalde 90 ı geçmem gerek geçebiliyorum ama işte ne kadar fazla o kadar iyi.
-
Nasıl bir sistem kullanılıyor bilmiyorum fakat kelimeyi silerken ctrl'ye basılı tutup tek basışta silmek normal silmeye göre daha hızlı geliyor bana, eğer yanlış kelimeyi silerek ilerliyorsanız bu şekilde biraz daha hızlanabilirsiniz sanırım.
-
Yok yanlış yazmak sıkıntı değil doğru sayısı önemli ama yanlış yazdığımı düzeltmek sanki vakit kaybı gibi onu bıraksam daha mı hızlı olur acaba. -
ben dakikada 100 kelime yazıyorum.
sırrı ortaokulda oynadıgım knight online.
-
Hocam ne yazık ki program yada düzeltme olmuyor direk yazmak gerek.
Benzer içerikler
- askeri liseden mezun olduktan sonra ne olunur
- boyundan gelen kum sesi
- tarihi geçmiş ayran içilir mi
- suka ne demek
- modem power ışığı yanıp sönüyor
- telegram indirim kanalları
- dünyanın en büyük vinci
- google çizim yap
- prompt mühendisliği nedir
- exxen de neler var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X