Şimdi Ara

Hızlı bir şekilde Pes öğrenmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bi anlık gaflete düştük bi iddiaya girdim arkadaşla. Ki iddia falan hiç yapmadığım şeyler. Hayatım boyunca elime joystik almamış biriyim, dün gittim joystik aldım, pes 2011 kurdum. Bi arkadaşım var oynar, epey de iyidir. Onun kadar olamasam da en azından bi kaç bi şey öğrenmem lazım.
    15 senedir bilgisayar kullanırım, ilk defa futbol oyunu oynuyorum, hem de joystikle. Netten biraz rehber falan buldum, tuşları öğrendim sayılır. Tavsiyeniz var mı? Yoksa "oynaya oynaya öğrenilir" mi diyeceksiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 5 Ekim 2011; 10:07:01 >

• merhaba işin gerçekten zor arkadaşım gerçekten iyi oynayan biriyse yeni başlıcak biri olarak şansın yok gibi bir şey tavsiyem antreman kısmını açıp ordan savunma ve şutu geliştirmen sık sık maç yapman lazım yapabiliryorsan arkadaşınla olan iddaanı tavlaya falan çevirmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardarda1903 -- 4 Ekim 2011; 11:27:58 >
  • önce joystik kullanmaya alışman lazım. yön tuşlarında problem olmaz. en sık kullanacağım iki tuş ŞUT ve PAS bu ikisi default olarak sağdaki 4 tuş arasından soldaki: ŞUT alttaki PAS üstteki ARA PASI (önüne doğru yani koşuyoluna) sağdaki orta tuşudur.
    en sık kullanacağın iki tuş için sağ baş parmağın ucu şut tuşuna ve başparmağın ilk eklemide pas tuşuna denk gelecek şekilde joyistiği tutmak en mantıklısı.
    antrenman modunda oyunu bi süre oyna. pas şiddeti yönü konusunda biraz fikir sahibi olursun.
    sakin olmalısın. örneğin top sendeyken depar atmamalısın. sadece rakip oyuncu arkanda kaldığı zaman veya önün boşken topla koşabilirsin. diğer durumlarda sadece yön tuşu ile yürü.
    gol atmak için en basit yol kanada gidip orta tuşuna bi kaç kez ardarda basıp yerden orta açmasını sağlamak. sert bi top atacaktır. gelen topa hemen şut tuşuna bas. şansın varsa orta yerini bulur :)
    top rakipteyken neler yapabilirsin. yine pas tuşuna basılı tutarsan kontrolündeki oyuncu baskı uygular. şut tuşuna basılı tutarsan kontrol ettiğin oyuncu dışında bilgisayar başka bir oyuncuyla pres yapar. sen en iyisi her zaman şuta basılı tut (topu alıncaya kadar :D ) bilgisayar pres yaparken sende kontrolündeki oyuncu ile önünü kapatabilir, markaj yapabilir, yada yine pas tuşuna basılı tutarak 2 kişi ile pres yapabilirsin. şimdi en önemlisi biraz antrenman oynamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baadelpiero -- 4 Ekim 2011; 12:25:42 >

• Dün geceden beri oynadım biraz, netten falan araştırdım bi kaç şey. Az çok öğreniyor gibiyim. Real Madrid'i alıp Kuzey İrlanda'ya 10 gol atabildim bir maçta. Yalnız ayarlar en basitteydi.
    Ayarı başlangıç'tan orta derece'ye yükseltip karşıma da Barcelona'yı aldım ve durum şimdilik iyi değil gibi.
    Antrenman'a devam edeyim en iyisi biraz daha.
    Bu arada takım tavsiyeniz var mı? En optimum takım hangisi oyunda? Şimdilik Real Madrid ile gidiyorum ama? Ve oyun taktiği ne kullanılır genelde? 4-3-2-1 iyi midir? Genelde bu şekilde oynadım fena değil gibi.

Ayarları orta seviyeye getirince gol bile atamadım, en basit seviyede karşı takım bi şey yapmıyordu, şimdi sürekli top çaloıyorlar.

Karşı takımdan top çalma işini ve top sürmeyi/paslaşmayı halledemedim bi türlü. Şutlar fena değil gibi ama çalışmak gerek tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 4 Ekim 2011; 18:42:38 >

• Ben oyunda en iyi Barcelona ile oynuyorum.Çok iyi pas yüzdeleri var ve Messi tek kaldığında topla çok yakın durduğu için rahat çalım atabiliyor(Genelde bilgisayar kolay çalım yemez fakat rakip gerçek bir oyuncu olursa Messi'yi durdurmak çok zor).Savunmada ise rakip yüklenirken direk kaymayın topa başta geri geri gelin çünkü Pes 2011'de çoğu iyi oyuncu topu çok yakın tutuyor kendine (bu saçma bir olay çünkü benim gördüğüm gerçekte bir Messi topu çok yakın tutarak iyi oynuyor) bu yüzden şut vurucağı anda yada yorulunca topu biraz daha açmaya başlar o sırada topa girin.Bir diğer olayda kaleciyi açma eğer rakip oyuncu topu açarak geliyorsa hemen açın kaleciyi fakat sizin savunmayı geçtiyse ve top hala ayağındaysa ceza sahasına girdiğindenden 1-2 sn sonra açılın yoksa rahat bir çalım yersiniz.Paslaşma ise 2011'de siz ne kadar basarsanız o kadar gider ayrıca joystickte yön belirme biraz daha zor oluyor bu yüzden alışmak lazım çünkü pes 2011'de 360 derece pas özelliği var.Bir tüyo daha vereyim orta açarak gol atmaya çok çalışmayın (en azından Barcelona'da) çünkü bütün savunmayı çalımlayıp gol atmakdan zor Son bir yardımda internetten turnuva videolarını izleyebilirsiniz (finalleri izlerseniz daha yararlı olur) buda katkı sağlar.Umarım yardımcı olabilmişimdir başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcskn -- 6 Ekim 2011; 11:03:27 >

• 2012'yi oynamaya başladım, Antrenman modu epey öğretici olmuş. Ayrıca sanki paslaşma 2011'e göre daha kolay gibi geldi. 2012 ile devam edeyim biraz da :)
  • Pes 2012'yi ben hiç beğenmedim savunma ve kaleci korkuluk gibi hiçbir işe yaramıyorlar.Paslaşma sistemi benimde hoşuma gitti ama ceza sahasına girmek mümkün değil resmen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O konuda bi yorum yapamayacağım, ben paslaşmayı 2011'den daha kolay yapabiliyorum sadece :)
    Bi de şu top kaptırmama ve top çalma olaylarını halledebilirsem iyi olacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.