Şimdi Ara

Kulak İçi Kulaklık Kulağımı Rahatsız Ediyor Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

JBL live free nc marka kulaklık alalı 3 gün oluyor. Sağ kulaklığı taktığımı bile hissetmezken sol kulaklık kulağımın içini(deliğini) acıtıyor ve bu yüzden çok rahatsız ediyor. Tüm silikonlaı denedim hepsinde aynı sorun devam ediyor. Ne yapmalıyım?

Not: 40 dk kullanıyorum ve sonra 1 saat yaklaşık o his devam ediyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kulak İçi Kulaklık Kulağınızı Rahatsız Ediyor mu? İşte Nedenleri

Kulak içi kulaklıkların kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte, kulak ağrısı gibi rahatsızlıklar daha sık görülmeye başlandı. Kulak içi kulaklıklar kulağınızın içine sokulduğundan, kulak kanalınıza baskı yapabilir ve rahatsızlığa neden olabilir. İşte kulak içi kulaklıkların kulağınızı rahatsız etmesinin en yaygın nedenleri:

• Yanlış Kulaklık Boyutu: Kulak içi kulaklıklar çeşitli boyutlarda gelir ve herkes için uygun bir boyut bulmak önemlidir. Çok büyük veya çok küçük kulaklıklar kulak kanalınıza baskı yapabilir ve ağrıya neden olabilir.
    • Uzun Süre Kullanım: Uzun süre kulak içi kulaklık kullanmak kulak yorgunluğuna ve rahatsızlığa yol açabilir. Her saat başı kısa aralar vererek kulaklarınıza dinlenme fırsatı vermeniz önerilir.
    • Yüksek Ses Seviyeleri: Yüksek ses seviyelerinde müzik dinlemek kulaklarınıza zarar verebilir ve rahatsızlığa neden olabilir. Kulak içi kulaklıklar zaten kulak kanalınıza yakın olduğundan, yüksek ses seviyeleri özellikle zararlı olabilir.
    • Kulak Enfeksiyonu: Kulak enfeksiyonları kulak kanalının iltihaplanmasına neden olur ve bu da kulak içi kulaklıkların kullanımını daha da rahatsız edici hale getirebilir. Kulak enfeksiyonunuz varsa, kulak içi kulaklık kullanmaktan kaçınmanız önerilir.
    • Kulak Kanalı Şekli: Kulak kanalının şekli kişiden kişiye değişir. Bazı kişilerin kulak kanalları kulak içi kulaklıkların rahat bir şekilde oturması için çok dar veya çok geniş olabilir.

Kullanabileceğiniz Çözümler:

• Doğru boyutlu kulaklıklar kullanın.
    • Kulak içi kulaklıkları uzun süre kullanmaktan kaçının.
    • Müzik dinlerken ses seviyesini makul tutun.
    • Kulak enfeksiyonunuz varsa kulak içi kulaklık kullanmaktan kaçının.
    • Rahat oturmayan farklı kulak içi kulaklık modelleri deneyin.

Eğer kulak içi kulaklık kulağınızı rahatsız etmeye devam ediyorsa, bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Galaxy Buds kullanıyorum.

O kadar bastırdığım halde hiç rahatsız etmiyor...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Hocam sağ kulaklığım da böyle. Hiçbir şekilde acıtmıyor düşmüyor ve hissetmiyorum takılı olduğunu dahi. Sol kulaklığı taktıgım an tuhaf bir his oluşuyor ve 1 saati geçti nerdeyse hala geçmedi. Resmen kulağımın içine birşey kaçmış gibi.

• Ben slikonsuz kullanıyorum güzel oluyor.
  • Aref6 kullanıcısına yanıt

Hocam maalesef bir süre bu kulaklığı kullanmam gerekiyor.

• slikonu değiştir rahatsız olduğun kulağına 1 boy büyüğünü tak

• 4Yankee 4 kullanıcısına yanıt

Küçüğünü de büyüğünü de takarak denedim hocam maalesef hala rahatsız ediyor fazlasıyla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende Earsonics ES5 var, Fransız model. 1100 dolar fiyatı vardı ama üretimden kalktı. Çok kullanmadım, tertemiz kullandım. Sana 6000 TL'ye satabilirim. Daha ucuza gidemez. Yalnız kulağın içinde dibe kadar gidiyor.
  • Kullanma bir süre.. sağır olcan..

• Daha yeni aldım hocam

• 125 kg 1 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler

• Kablosuz kulaklık çok büyük rahatlık. Kablonun dolanması, kopması gibi sorunlar yok.
  • Kulaklarının yapısı farklıdır. Bende de uzun süre kulaklık takınca iki kulakta farklı etki yapıyor.
  • DrakeMcCain kullanıcısına yanıt

Hocam kulaklığım zaten kablosuz.

• 52CM kullanıcısına yanıt

Ne gibi çözümler buldunuz bunun için hocam? Ben 1-2 gün kullanmayıp farklı kulaklık silikonu deneyeceğim.

• Çünkü kulağının içine yabancı bir cisim sokuyorsun. Kulağına hiçbir şey sokmaman gerekiyor.
  • o kulağı kulak çubuğu ile temizleyerek kurutup tahrişe açık hale getirmiş olabilirsin.

• Egrino E kullanıcısına yanıt

Kulağımı hiç temizlemem, parmağımı bile sokmam.

Bu yüzden her gün kullandığım Buds kulaklıklar ayda bir tamamen ses vermeyecek şekilde tıkanıyor.

Silikonunu çıkarıp kürdan ile temizliyorum, sorun kalmıyor.

• Kulak içi kulaklıkların genel sorunlarından biri bu. Dert etme, acıya alışmaya çalış. Bir süre sonra hissetmeyeceksin.

• brsaicnaztrkou B kullanıcısına yanıt

Diğer kulağımda hiç ama hiç problem yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.