Şimdi Ara

Excel Hücre Sonundaki Boşluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konu ile ilgili forumda başlık vardı ama şuan bulamıyorum o nedenle yenisini açtım.

Hücre içinde bir sayı değeri var ve sonunda da bir BOŞLUK var.

Ctrl+H --> Bul değiştir ile işlemi yapamadım.

Kırp işlevi de işe yaramıyor.

Sürekli olarak "Microsoft Excel bir eşleşme bulamıyor" uyarısı veriyor.

Konu çok basit ama beceremedim kafayı yiycem, lütfen bi el atın.

dosyayı linke de yükledim : http://www.yukletr.com/download.php?file=eb03f73d6825145e9fbfeb2a5be069f8

• selam,

dosyayı indiremedim, virüs programı hata verdi, yüklenen site ile alakalı.
    başka bir yere yükleyebilir misiniz?
  • alacatan kullanıcısına yanıt
    Oldu mu acaba ? iki link birden atayım. http://dosya.host/f/tQEn //// http://dosya.co/2bf9dfbd58a5b5f9/Turkcell_Açık_Hatlar_Donanıma.xlsx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warhammer07 -- 23 Ocak 2015; 9:55:07 >
  • dosya.co'da uyarı verdi, neyseki diğer linkten indirebildim.

gelelim problemin çözümüne :)

G2 sütununa şu formülü yazın : =UZUNLUK(F2) (F2 sütunundaki karakterlerin sayısını verir) sonuç 5 çıkacak, hatta bazılarında 6;
    oysaki 4 rakamınız var. Fakat ilginçtir excel bunu boşluk olarak algılamıyor, CTRL+H veya KIRP formülleri işe yaramıyor.

H2 sütununa şu formülü yazalım : =YERİNEKOY(F2;DAMGA(160);"")*1 şimdi boşluklar gitti.
    sağlamasını yapmak için I2'ye G2'deki formülü - UZUNLUK(F2) - yazabiliriz. sonuç : 4

Şimdi H sütununda temizlenmiş verilerimiz var, H sütununu komple seçelim ve kopyalayalım.
    Olmasını istediğimiz yere -F sütununa- gelelim, sağ tuş özel yapıştır, açılan pencereden değerlerini seçelim ve tamam diyelim.

işlem tamam

• quote:

Orijinalden alıntı: alacatan

dosya.co'da uyarı verdi, neyseki diğer linkten indirebildim.

gelelim problemin çözümüne :)

G2 sütununa şu formülü yazın : =UZUNLUK(F2) (F2 sütunundaki karakterlerin sayısını verir) sonuç 5 çıkacak, hatta bazılarında 6;
    oysaki 4 rakamınız var. Fakat ilginçtir excel bunu boşluk olarak algılamıyor, CTRL+H veya KIRP formülleri işe yaramıyor.

H2 sütununa şu formülü yazalım : =YERİNEKOY(F2;DAMGA(160);"")*1 şimdi boşluklar gitti.
    sağlamasını yapmak için I2'ye G2'deki formülü - UZUNLUK(F2) - yazabiliriz. sonuç : 4

Şimdi H sütununda temizlenmiş verilerimiz var, H sütununu komple seçelim ve kopyalayalım.
    Olmasını istediğimiz yere -F sütununa- gelelim, sağ tuş özel yapıştır, açılan pencereden değerlerini seçelim ve tamam diyelim.

işlem tamam

Hocam çok teşekkür ettim.

Sondaki boşlukları halletti ama sağlama için şöyle bir durum var.

F sütunundaki sayıların hepsi 4 rakam değil. 5 olanlar da var. O yüzden sağlama için UZUNLUK formülünü kullanmadım. Fakat boşluklardan kurtuldum.

Vakit ayırdığın için çok teşekkür ettim tekrar.

İyi günler...

• rica ederim.

onları bende fark ettim fakat yukarıda bahsetmeye gerek duymadım, aslında kullanmış olsaydın onların tamamının 4 olmadığını görürdün :)
    uzunluk formülü hücredeki karakter sayısını veriyor çünkü.

iyi günler
  • Biraz zaman sıkıntım vardı bu listeyi iletmek için o yüzden uğraşamadım.

İlk bölüm direk işimi çözünce hallettim.

Tekrar çok teşekkür ettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Excel De ilgili Hücreye Gitme
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.