Şimdi Ara

EXCEL için bir formül yardımı lazım arkadaşlar...(Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

A1 hücresine bir tarih girildiğinde B1 hücresinde bu tarihe 93 gün ilave edilmesi, 93 gün ilave edildikten sonra bu tarih cumartesi'ye gelirse +2 gün, pazar'a gelirse +1 gün otomatik ilave edilip pazartesi' nin (gg/aa/yyyy) yazılması gerekiyor.

Bunun formülünü bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANUBIS -- 11 Haziran 2007; 21:49:36 >

• Arkadaşım, biraz araştırma yaptım. Sanırım bu iş için WEEKDAY formülü iş görüyor. Bizzat denedim.

Diyelim ki A1 satırına tarih girdiniz.

B1=A1+93

C1 satırında WEEKDAY formülünü kullanın.

C1=WEEKDAY(B1,2)

Burada parantez içinde, B1 den sonraki "2" indisi, EXCEL'de haftanın pazartesiden başladığını kabul ettirmek için... Aksi taktirde hafta başını PAZAR kabul ediyor.

Bu durumda C1 satırına 1 ile 7 arası bir rakam denk düşecek. Eğer bu rakam 6 olursa bilin ki CUMARTESİ, 7 olursa da PAZAR demek oluyor.

Ardından D1 hücresinde "IF" kullanın.

=IF((C1)=6;B1+2;IF((C1)=7;(B1)+1;(B1)))
  • quote:

Orjinalden alıntı: msakalar

Arkadaşım, biraz araştırma yaptım. Sanırım bu iş için WEEKDAY formülü iş görüyor. Bizzat denedim.

Diyelim ki A1 satırına tarih girdiniz.

B1=A1+93

C1 satırında WEEKDAY formülünü kullanın.

C1=WEEKDAY(B1,2)

Burada parantez içinde, B1 den sonraki "2" indisi, EXCEL'de haftanın pazartesiden başladığını kabul ettirmek için... Aksi taktirde hafta başını PAZAR kabul ediyor.

Bu durumda C1 satırına 1 ile 7 arası bir rakam denk düşecek. Eğer bu rakam 6 olursa bilin ki CUMARTESİ, 7 olursa da PAZAR demek oluyor.

Ardından D1 hücresinde "IF" kullanın.

=IF((C1)=6;B1+2;IF((C1)=7;(B1)+1;(B1)))

Bu yardımınız sorunu tamamen çözdü.Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

• Rica ederim. İşe yaradığına sevindim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.