Şimdi Ara

Excel ile ilgili yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Excel ile ilgili bir sorum var. Forumda benzer soruları soranlar olmuş , cevapları da tek tek inceledim. Fakat bir türlü istediğim işlemi yapamadım. Benim de bilgi eksikliğimden kaynaklı olabilir.

Sorum şu ;

Elimde iki tane Excel tablosu var. Bir periyota bir belli bir bölgedeki 10 otele giriş yapan müşteri sayısı ( Adlt - Chld - İnf) şeklinde 3 grupta.

Bir başka tabloda da aynı bölgedeki otellerden yine aynı periyot içinde satılan tur sayıları ( Adlt - Clhd - İnf ) şeklinde yine.

Aynı çalışma sayfasında bu iki veri grubunu karşılaştırıp, satışları ve otele giren pax sayısını karşılaştırmak ve hiç satış olmamış otelleri görmek istiyorum.

Örnek olması için bir görüntü ekledim.

Yardım edebilen olursa, çok makbule geçecek.

Antalya'da ise bira bile ısmarlarım.

Teşekürler.

Excel ile ilgili yardıma ihtiyacım var

• Dosyanız yuklenmemis tam yollarsanız incelemek isterim.Dosyayı yollarsanızda yaparım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 20 Nisan 2014; 19:02:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

Dosyanız yuklenmemis tam yollarsanız incelemek isterim.Dosyayı yollarsanızda yaparım.

Hocam dosyanın linki varşöyle vereyim.

http://s3.dosya.tc/server21/oXJVJn/kar__la_t_rma_1_.xlsx.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

Eger ikinci tabloda otel varsa tura katılım sayısınıda veriyor...

Öncelikle çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.

Burda katılım olmayan otelleri tabloya almıyor sanırım. Sadece geliş olan ve tur çıkış olan otelleri alıyor yanlış anlamadıysam.

Genel olarak benim görmek istediğim ;

Giriş olan otellerin karşısında tura katılım sayılarını eşleştirmek, hiç tur satılmayan otelleri görmek.

Gönderdiğiniz sayfadaki formüllü ; Elimdeki aynı sayfadaki iki tabloyu karşılaştırıp, karışık olan sıralamada birbiri ile eşleştirerek, tura katılımı (0 veya 1,2,3 sayı ne ise) görmek için kullanabilir miyim ?

Yani sonuç olarak şöyle bir listeye ulaşmam gerekiyor benim.

http://s3.dosya.tc/server21/BnmWD1/kar__la_t_urma.xlsx.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warhammer07 -- 21 Nisan 2014; 14:34:12 >

• Hic tur satılmaması ccocuk yetiskin bebe hepsi sıfırmı olucak?
    "tura katılım sayılarını eşleştirmek" ne demek?
    Tam anlayamadım dediklerinizi,ornek yaparsanız elle bakarım....
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    Bir link ekledim önceki mesaja. Orda örneği var.

Dediğiniz gibi, hiç tur satılmamış otelde , yet - çoc - beb sayıları 0 olarka görünecek.

"Tura katılım sayılarını eşleştirmek" derken, Otel bazında, o periyottaki giriş sayıları ile aynı periyotta otelden çıkan tur sayılarını karşılaştırmak istiyorum.

Önceki mesajdaki linkte ulaşmaya çalıştığım tablo var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam tekrar teşekkür ederim.

Ama sanırım şurda bi yanlış anlama oldu. Ben gönderdiğim linkteki formatı elle hazırladım öyle gönderdim.

Şöyle anlatayım ; iki farklı tablo var elimde. Müşteri girişi olan oteller ve Tur satılan oteller. Ben müşteri girişi olan otellerden satılan turları karşılaştırmak istiyorum.

Yani örneğin

1. tabloda 20 tane otel var.

2. tabloda 25 otel var ama 15 tanesi 1. tabloda da var.

ben bu iki tabloyu karşılaştırıp ortak olanları bulmak ve ortak olmayanları da görmek istiyorum.

http://www.dosya.tc/finished.php?rnd_id=ppRAHIRS

linkte yan yana iki tablo var. O iki tabloda da olan ve olmayan oteller var. Ben Aynı olanları bulmak ve sadece bir tabloda olanları da görmek istiyorum.

Anlatabildim mi bilmiyorum.

Vakit ayırdığın için tekrar teşekkür ederim.

• İki dosya yolllarım ilkinde ortak olanlar bulunuyor sayı kısmını unut,ikinci kez yolladıgımdada ortak olmayanlar var renklenmis olarak bunu ilk tabloya uygularsan ilk tabloda hem ortak olmayanlar hemde ortak olanlar bulunur renkli olarak (ortakdan kasıt satısı sıfır olanlar) ben boyle anlıyorum dostum dediklerini elle yappı yollarsa ancak anlasa biliriz :)
    Hocam İlk gönderdiğin tablo işime yaradı. İstediğim tabloyu oluşturdum. Renklendirme işin biraz fantezisi olmuştu ona gerek duymadım.

Ama şimdi şöyle bir sorunum var :)

Yaklaşık sütunluk bir tablo elde ettim. Tüm veriler de birbirine bağlı ve hücrelerin çoğu formülle oluşturuldu.

Ben belli bir artan/azalan sıralamasıyla bunları sıraladığımda birkaç sütun yer değiştirmiyor.

Özel sırala "verilerimin üst bilgileri var" ı seçtiğimde oluyor diye biliyordum ama olmuyormuş.

Şu konuda da bir fikir verirsen bana süper olacak.

Teşekkür ettim tekrar.
  • valla goremeden ne desem yalan olur...
    Onu da çözdüm hocam. O çok basit bir işlemmiş zaten.

Peki ben yüzsüzlük yapıp bir soru daha sorsam :)

Şimdi aynı çalışma kitabında , her hafta için farklı sayfalarda tablolar oluşturmak istesem. Ve haftalar ilerledikçe, her sayfanın toplamını tek bir sayfadaki tabloya aktarmak ve genel toplamı da görmek istesem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warhammer07 -- 23 Nisan 2014; 11:02:30 >
  • formululde sayfa ismini vermen lazım o kadar, toplam icinde yine istedigin yere tum sayfalardaki toplamları sayfa ismi ve hucre ismi vererek alabilirsin.
    onu da halletim.

Çok teşekkür ederim yardımların için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.