Şimdi Ara

Excel personal.xlsb dosyası yüklenmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ofis uygulamalarında yaşadığım pek çok sorunu bu forumda bilgi paylaşan arkadaşların yardımıyla çözdüm ve onlara çok dua ettim, pek çok kere beni önemli sıkıntılardan kurtardılar. Üstelik bu işi en ufak bir menfaat kaygısı gözetmeksizin yapmaları da onlara ayrıca saygı duymamı sağladı.

Ben de yaşadığım problemleri ve çözüm yollarını burada paylaşarak başka arkadaşlara yardımcı olmak istedim. Elimden geldiğince bu işi devam ettirmeye çalışacağım.

Excel makrolar bilgisayarda C:\Users\kullanıcı adı\AppData\Roaming\Microsoft\Excel\Xlstart klasöründe bulunan Personal.xlsb dosyasında depolanır ve excel açıldığında bu dosya da arka planda otomatik olarak yüklenir.

Bu sabah excel'i açtığımda ( Excel 2007 ) personal dosyasının yüklenmediğini gördüm. Hiç bir makro gözükmüyor ve dolayısıyla pek çok işlemi yapamıyordum.

web'de araştırınca çözümü şöyle buldum.

Excel'de ofis butonuna tıklayarak excel seçenekleri ( excel options ) bölümüne git.
    Burada "eklentiler" ( add-ins ) bölümüne git
    Sayfanın alt kısmında "Yönet" ( manage ) kutusunda "devre dışı ögeler"i seç ve "git" (go) tuşuna bas.
    Gelen pencerede devre dışı bırakılmış ögeler listelenecek.

Buradan personal.xlsb'yi seç ve aşağıda etkinleştir ( enable ) düğmesine bas.

İyi çalışmalar

•  Excel personal.xlsb dosyası yüklenmiyor

Merhabalar. Bir excel dosyası açtığımda makro kitaplığı ile ilgili hep bu uyarı geliyor. Bunu ortadan kaldırmak konusunda yardım edebilir misiniz?

Salt Okunur olarak açtığımda makro çalışıyor. Bu uyarı ile ilgili bir işlem yapmadığımda da otomatik toplam formülü bile çalışmıyor.

Bu makro kitaplığını bir kaç bilgisayarda daha kullanıyorum. Onunla ilgili diye düşündüm ve onlardan sildim. Ama yine aynı uyarıyı verdi.

Bunun bir çaresini biliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EneSerhat -- 2 Eylül 2024; 10:55:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.