Şimdi Ara

Excel (pixel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
28.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu an davetiye üzerine isim için etiketlere Excel' den tablo ayarlıyorum.

Şu an kafamda bir çözüm yolu buldum. A4 kağıdı 48.5 mm x25.4 mm lik 44 parçaya ayrılmış. Fakat kenarlıkları da olduğu için onları ölçüp tabloyu ayarlayacağım.

Sorun şu?

1 piksel kaç mm ?

Nette aradım ama verilen açıklamaların hepsi aynı ve pikselin sabit bir değer olmadığını söylüyor. Bana Excel de kenarlık için 1 piksel in kaç mm olduğu lazım.

Ayrıca bunu halletmeden uyumamam lazım. O yüzden sorunlarıma çözüm olabilecek birine çabuk ulaşmam çok güzel olur.

MSN adresim: bilalozer1990@hotmail.com

Şimdiden teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Excel (Piksel) Hakkında Bilgi

Excel'de piksel, ekran çözünürlüğüne bağlı olarak değişebilen en küçük birimdir. Bir piksel, dijital bir görüntünün tek bir noktacığını temsil eder.

Piksel ve Santimetre Arasındaki İlişki

{1 piksel kaç cm} sorusunun cevabı, ekranın çözünürlüğüne bağlıdır. Örneğin, 96 DPI (nokta inç başına) çözünürlüğe sahip bir monitörde 1 piksel yaklaşık 0,0264 cm'ye eşittir. Piksel yoğunluğu daha yüksek olan bir monitörde 1 piksel daha küçük bir alana karşılık gelecektir.

A4 Kağıdının Piksel Boyutları

{a4 kaç piksel} sorusunun cevabı da ekranın çözünürlüğüne bağlıdır. 96 DPI çözünürlükte, A4 kağıt yaklaşık 2480 piksel genişliğinde ve 3508 piksel yüksekliğindedir. Yüksek çözünürlüklü bir monitörde A4 kağıt daha fazla piksel içerecektir.

Santimetreden Piksele Dönüştürme

{1 cm kaç piksel} sorusunun cevabı, ekranın çözünürlüğüne göre değişir. 96 DPI çözünürlükte, 1 cm yaklaşık 37,795 piksele eşittir. Piksel yoğunluğu daha yüksek olan bir monitörde 1 cm daha fazla piksele karşılık gelecektir.

Pikselden Santimetreye Dönüştürme

{a4 kaç pixel} sorusunun cevabı, ekranın çözünürlüğüne göre değişir. 96 DPI çözünürlükte, 1 piksel yaklaşık 0,0264 cm'ye eşittir. Piksel yoğunluğu daha düşük olan bir monitörde 1 piksel daha büyük bir alana karşılık gelecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu yöntem işe yaramıyor. ben daha önce bayaa bi uğraştım. sonuç olumsuz. onun yerine wordü dene daha az uğraşırsın. hem kağıdı ön izlemede direk görebiliyorsun. Bir de etiketler için tablo değil metin kutuları kullan. böylece milimetrik ayar da yapabilirsin.
  • daha önce kaydetmişyim
    Nerden yazdığımı unuttum
    Ama ölçü çevirme programı olması lazımdı

1 cm : 118,11 Piksel
    1 mm : 11,81 piksel
  • arkadaşlar bu direkt dpi değeriyle ilgili değil mi
    yani değişken
  • Etiket yazmak içinhttps://www.jollytech.com/products/print_studio/index.php adresinde bulunan Print Studio 2 programını kullanmanızı öneririm. Bir çok farklı boyutlarda ve standartlarda olan etiketlere hatta standart dışı olanları da sizin belirteceğiniz ölçülere göre yazabiliyorsunuz. Ben CD label lara yazmak için bu programı kullanıyorum. Bir denemenizi öneririm.
  • 3508 pixel 297 mm eşit. photoshopun çevirdiği bu :) pixel tabanlı bir program olduğu için standrat bu kabul ettiğine göre bir bildiği vardır :)
  • 1 mm = 3.779528 pixel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar bahsi gecen 1cm=37,79528 pixel mevzusunda yazıcı çıktısı tespitlerim sonucunda, cetvelle tek tek ölçüm yaptım. bu hesaba göre A4 çıktısında kayma meydana geliyor ölçü tutmuyor.
    ölçünüzü a4 üzerinde net alabilmek için 1cm=46 pixel olarak uygulayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.