Şimdi Ara

excelde bir sütundaki verilerin sırasıyla başka bir sütunda kaç kez tekrarlandığını bulmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • A sütununda 1 ve 0 lardan oluşan veri gurubu var ve zamanla yenileri eklenmektedir. B sütununda ise alt alta 1 0 0 1 şeklinde 4 hücreden oluşan veri listesi var. Benim aradığım şey B sütunundaki bu veri listesinin A sütununda kaç kez aynı şekilde sıralanmış olduğunu bulmak. İnternet ortamında çok aradım ama bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    excelde bir sütundaki verilerin sırasıyla başka bir sütunda kaç kez tekrarlandığını bulmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• belki tek formülle yapamam ama üzerinde düşünücem biraz. sonuça ulaşırım bir şekilde ama biraz dolaylı olur.

net çalışma yapmak için kesin çalışma dosyasına ihtiyacım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: heryerde

belki tek formülle yapamam ama üzerinde düşünücem biraz. sonuça ulaşırım bir şekilde ama biraz dolaylı olur.

net çalışma yapmak için kesin çalışma dosyasına ihtiyacım var.
    elimde çalışma dosyası yok resimdeki verileri kabul edebilirsiniz

• msnerce M kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi tek formülle yapmadım ama dolaylı olarak yaptım. işini görür sanırım anlattığım.

a2 hücresinden başlayarak verileri yaz.

b2 hücresine =BİRLEŞTİR(A2;A3;A4;A5) formülünü kullan ve verilerin bittiği yere kadar aşağıya çek.

a1 hücresine =EĞERSAY(B2:B17;1001) yaz. ben d17 yazdım çünkü veriler 17 de bitiyordu.

sonuç 2 çıkıyor. ama tam veriler elimde olmadığından ne kadar kesin sonuç verir emin değilim.
  • heryerde uğraşın için teşekkür ederim. ama formüllü hücreleri aşağı çekmek her veri girişinde benim için pratik olmayacak. başka bir yolu olmalı.

• a1 hücresine =eğersay(a2:a10000;1) formülünü girdiğimizde 10000. satıra kadar girdiğimiz verilerdeki 1 leri sayıyor. ben bunun gibi olmasını istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • msnerce M kullanıcısına yanıt
    b2:b17 yerine b2:b1000007 yapabilirsin ya da yer değişikliği yaparak b:b yapabilirsin.

zor olanı yapıldı en kolay kısmına takılmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heryerde

b2:b17 yerine b2:b1000007 yapabilirsin ya da yer değişikliği yaparak b:b yapabilirsin.

zor olanı yapıldı en kolay kısmına takılmışsın.
    haklısın oldu... teşekkür ederim.

• teşekkür istemez canım

çok mersi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.