Bildirim
excelde bir sütundaki verilerin sırasıyla başka bir sütunda kaç kez tekrarlandığını bulmak
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
belki tek formülle yapamam ama üzerinde düşünücem biraz. sonuça ulaşırım bir şekilde ama biraz dolaylı olur.
net çalışma yapmak için kesin çalışma dosyasına ihtiyacım var. -
-
elimde çalışma dosyası yok resimdeki verileri kabul edebilirsinizquote:
Orijinalden alıntı: heryerde
belki tek formülle yapamam ama üzerinde düşünücem biraz. sonuça ulaşırım bir şekilde ama biraz dolaylı olur.
net çalışma yapmak için kesin çalışma dosyasına ihtiyacım var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dediğim gibi tek formülle yapmadım ama dolaylı olarak yaptım. işini görür sanırım anlattığım.
a2 hücresinden başlayarak verileri yaz.
b2 hücresine =BİRLEŞTİR(A2;A3;A4;A5) formülünü kullan ve verilerin bittiği yere kadar aşağıya çek.
a1 hücresine =EĞERSAY(B2:B17;1001) yaz. ben d17 yazdım çünkü veriler 17 de bitiyordu.
sonuç 2 çıkıyor. ama tam veriler elimde olmadığından ne kadar kesin sonuç verir emin değilim. -
heryerde uğraşın için teşekkür ederim. ama formüllü hücreleri aşağı çekmek her veri girişinde benim için pratik olmayacak. başka bir yolu olmalı.
a1 hücresine =eğersay(a2:a10000;1) formülünü girdiğimizde 10000. satıra kadar girdiğimiz verilerdeki 1 leri sayıyor. ben bunun gibi olmasını istiyorum.
b2:b17 yerine b2:b1000007 yapabilirsin ya da yer değişikliği yaparak b:b yapabilirsin.
zor olanı yapıldı en kolay kısmına takılmışsın. -
haklısın oldu... teşekkür ederim.quote:
Orijinalden alıntı: heryerde
b2:b17 yerine b2:b1000007 yapabilirsin ya da yer değişikliği yaparak b:b yapabilirsin.
zor olanı yapıldı en kolay kısmına takılmışsın.
teşekkür istemez canım
çok mersi :)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X