Şimdi Ara

Excelde Filtreleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar excelde filtreleme ile ilgili bir sorum olacak;

Ekteki resimde işaretlediğim yerleri filtreleyemiyorum çünkü bir seçmenin iki satırı olduğu için bunun ile ilgili nasıl bir çözüm bulabilirim yardım ve önerilerinizi bekliyorum....
     Excelde Filtreleme

• Filtreden kastınız bu alanlardan birini yazınca gelmesimi yoksa combo box dan secimmi yapmanız? 3,4 satır ornek excell cıktısı yollasanız bakabilirim.
  • şimdi örnek olarak resimdeki işaretli olan alanlar filtrelenecek mesela soyadı kısmından ben abbasoğullarını seçecenm normalde tek satır olsa oluyorda isim ve soy isim farklı alt alta olduğu için yapamıyorum yani combo boxdan seçeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkiran -- 12 Mart 2014; 13:01:29 >
  • yukardan 4 satır yollarsan excell formatında bakayım senin icin.
  • Kucuk bir calısma yaptım sanırım isinize yarar.Hucrelerin yerlerini degistirerek uygun hucreleri yan yana alabilirsiniz.
    Filtreyide ikinci satırdan alıp baslıkları koruyabilirsiniz.
    http://www.upload.gen.tr/d.php/www/GYZn3/sirala.xlsx.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 13 Mart 2014; 14:40:36 >
  • Bu şekilde filtreleme olmaz. Filtreyi sadece aynı satıra uygulayabilirsiniz. farklı bir çözüm bulmak gerek.
  • indirip baktınızmız ? siz daha iyi bir fikir verin yapalım makro ile olur onun haricinde...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    excelde metin rakam ayırma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fsh77 kullanıcısına yanıt
    Çalışmanız güzel olmuş elinize sağlık, fakat arkadaşın istediği sanırım soyadı kısmından abbasoğlu'nu filtreledği zaman o kişinin isminin olduğu satırım da gözükmesini istiyor. Bunun için dediğiniz gibi makro yazılabilir yada excel deki tablo yapısını değiştirmek gerek..
  • İstediginiz gibi duzenleyip soyad ad ne fitresi isterseniz yana gerekli bilgi gelir ben burda yontemi gosterdim sadece sorun benim olmadıgından baskacada bisey yapamam ,para alsam o baska tabi :)
  • Bunun macrolu olanınıda yaptım ctrl+n yada s yada b digerek yazıllan alandaki degerleri getiriyor.Her sorgudan sonra gelen alanı silmeniz gerekli ki yeni arama yazılsın ,istenirse macro benzer degerler editlenerek yeni kriterler eklenebilir...
     Excelde Filtreleme Excelde Filtreleme
     Excelde Filtreleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 18 Mart 2014; 18:07:27 >

• Konuyu açan arkadaş nerde acaba..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.