elimdeki listede a sutunuda 1500 satır değer var birbirinden farklı.
baska bir sayfanın b sutunuda da 10000 satır değer var. bu değerler a sutununda mevcut.
benim istediğim
a sutunundaki a1 hücresindeki değeri, diğer sayfanın b sutununda arayacak değeri bulunca değerin sağındaki 4 hücreyi, ilk sayfadaki a1 hücresinin yanındaki 4 hücreye yazacak.
bunu ilk sayfamdaki 1500 değer için tekrar edecek.
aşağıdaki makroyu deneyin. işlenecek veri sayısı çok olduğu için işlem çok uzun sürecektir. işlemi yarıda kesmek isterseniz. makro pencereseinde menüden "Run / Break" tıklayın
Sub BulYaz() 'makro Mesut Akcan. 27/1/2017 Dim r As Range, h As Range, r2 As Range, h2 As Range Set r = Sheets("Sayfa1").Range("A1:A1500") Set r2 = Sheets("Sayfa2").Range("B1:B10000") For Each h In r For Each h2 In r2 DoEvents If h = h2 Then For n = 1 To 4 h.Offset(, n).Value = h2.Offset(, n).Value Next End If Next Next End Sub
makro eklemek için: ALT+F11 Insert/Module kod kısmına kodları ekle excele geç ALT+F8 ile makroyu çalıştır.
cevap yazmayı unutmuştum. adamsın kardeş
Sorunun çözülmüş ama ben yine de başkaları için öneri sunacağım. Makro ile uğraşmak istemeyenler için bu işlemi VLOOKUP formülü ile de yapabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme