Şimdi Ara

Excell yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Excell de iki farklı liste var, Bunları A listesinden olana diğer listede tesisat ve ünvan bilgisi eşitse tc yada vergi no getirilmesi gerekiyor ama ne yaptıysam olmuyor yardım edebilcek varmı ?

• Düşeyara fonksiyonunu denediniz mi ?

=DÜŞEYARA(A2;F:J;2;0)

Örneğe göre İlk listede A sütunu bilgileri elimizde ve İkinci listedeki B,C ve E sütunlarındaki bilgileri listemize çekmek istiyoruz.

Formülüdeki A2 hücresi, diğer listede bulunmasıni istediğimiz verinin adresi.

F:J ise arama yapılacak listemizin adresi. Formülde noktalı virgülü koyduktan

sonra diğer sayfa yada kitabı seçip oradan listenizi seçebilirsiniz.

Seçim yaparken sutun olarak seçmenizi tavsiye ederim. O şekilde sorun olacaksa.

Listeyi seçtikten sonra $ ile listenizi sabitlemelisiniz. Yoksa formulü kopyaladığınızda listeniz kayar.

Örneğe göre F1:E5 olarak listemizi seçtik diyelim. Bunu $F1:$E$5 olarak değiştirmelisiniz.

Birde listeyi seçerken en önemli konu. Bulunacak veri listenin en başında olmalı.

Örneğe göre A başlığı listenin en başında.

2 rakamı ise; veri bulunduktan sonra, arama yapılan listenin hangi sütunundaki

veriyi getireceğini belirtiyor. B başlığı için 2

0 rakamı ise; veriyi listede ararken bire bir eşleştirme yapar.

1 koyarsanız yada 0 yazmazsanız, benzer gördüğü ilk veriyi bulup, ilgili sütunun verisini getirir.

Sizin listelerinizde yardımcı sütun kullanmak gerekecek.

İlk listenizde ve ikinci listenize tesisat ve ünvan bilgilerini ayrı bir sütunda formül ile birleştirin. İlk listenizde bu sütunun nerede olduğu önemli değil. Ama ikinci listenizde mutlaka en başta olmalı.

Excell yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 27 Nisan 2022; 20:57:25 >

• cdemir kullanıcısına yanıt

Bunu denedim fakat olmadı

• besiktas033 kullanıcısına yanıt

Ekleme yaptım. Sonradan farkettim, birleştirme yapmak gerektiğini.

Birleştirme formülünü de basitçe =A1&A2 gibi yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 27 Nisan 2022; 20:59:15 >

Yarın şirkette deneyim bi hocam teşekkür ederim eğer olmazsa yazarım tekrar.

• besiktas033 kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Yine olmazsa. Sahte verilerden örnek dosya gönderirseniz. Bi bakarım yapılabileck bir şey varmı diye ;)

Tamamdır iyi geceler. Excell yardım 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    excel yardım
    12 yıl önce açıldı
    Sql yardım
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Excel ile ilgili en detaylı eğitim bu kursta verilmiş.

https://www.udemy.com/course/sfrdan-ileri-seviyeye-microsoft-excel-egitimi-2021/?referralCode=20753BB7BD4F4F81D9E7

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim şöyle bir sorum olacak. Rastgelearada formülü ile 1 ile 100 arasında sayılar oluşturuyorum. F9 a basılı tutup sayıları yenilerken belirli bir sayıda yenilemenin durmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

Excell ile ilgili bir sorum olacak.

Excellde yukarıdan aşağı isimler var. Bu isimlerin karşısnda ürün kodları var. Bunun karşısında da cirolar var. Ben bu ürün kodlarından belli bir kodun cirosunu hesaplamak istiyorum. Diğer kodları almak istemiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Süz kullanmayacağım. ETOPLA gibi, DÜŞEYARA gibi komplike formüllerden bahsediyorum.

Ahmet 1500001 10.000

Mehmet 1500002 15.000

Hasan 1500001 12.000

Ahmet 1500002 15.000

Mehmet 1500002 11.000

Fatma 1500003 16.000

Fatma 1500001 14.000

Hasan 1500003 17.000

Bu şekilde isimler, ürün kodları ve ciroları var. Excell'in başka bir sayfasında da bu isimler var ama ben mesela sadece 1500001 kodlu ürünün cirosun alsın istiyorum. Diğer kodlardaki ürünlerin cirosunu istemiyorum.

Bunun için nasıl bir formül yazılabilir.

• topaz42 kullanıcısına yanıt

=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!B:B=1500001)*Sayfa1!C:C) + TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!B:B=1500001)*Sayfa2!C:C)

"1500001" değeri baz alarak sağında bulunan hücredeki verileri topluyor.siz 1500002 verisine göre toplama yapmak isterseniz formüldeki o kısmı düzenlemeniz gerekmektedir.

belki konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olanlar kısa ve öz bir formül yazabilir.

sayfa eklemek isterseniz + dan sonraki formülü kopyalayıp sağına yapıştırın sayfa numarasını değiştirin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.