Merhaba Arkadaşlar Bugün Hocam'dan Ödev Aldım Ödevim Excel'de Açılır Kapanır Liste Oluşturup Buna 20 Tane İl Eklemek Ve Herhangi Bir İl Seçilince Aşağısındaki Kutuya O İlin Plaka Kodunu Yazdırmam Lazım. Bunu Nasıl Yapabilirim Lütfen Yardım.
quote:
Orijinalden alıntı: Mustafa Dmrl
Merhaba Arkadaşlar Bugün Hocam'dan Ödev Aldım Ödevim Excel'de Açılır Kapanır Liste Oluşturup Buna 20 Tane İl Eklemek Ve Herhangi Bir İl Seçilince Aşağısındaki Kutuya O İlin Plaka Kodunu Yazdırmam Lazım. Bunu Nasıl Yapabilirim Lütfen Yardım.
Tüm illeri de kapsayan bir liste hazırladım.
Nasıl yapıldığına gelince; şehirler sayfasında A sütununu A1-A81 arası tarayın. Taralı alanın üzerinde iken mouse'un sağ tuşuna basın, ad tanımla'yı seçin. (Açılan pencerede Ad kısmına yazacağınız liste ismi olacak, dilediğinizi yazabilirsiniz.) Tablo sayfasına gelin, C3 hücresindeyken; veri sekmesindenveri doğrulamayı seçin. Açılan pencerede ayarlar sekmesinde izin verilen kısmını açın, listeyi seçin. Kaynak kısmınndaki kırmı oku seçerek, şehirler sayfasında A1- A81'i seçin. Tekrar kırmızı oka basarak aynı pencereye dönün ve tamam'a tıklayın. C2 hücresi açılır listeye dönüşecek ve yanındaki oka tıkladığınızda iller görülecektir.
C4 hücresine =DÜŞEYARA(C2;şehirler!A:B;2;0) formülünü yazın. Formül C2 hücresine bakıp, şehirler sayfasında aynı şehri bulup, yanındaki plakayı getirecektir.