Şimdi Ara

Google Benim İşletmem 1 Sıra Taktiği - Görsellere Anahtar Kelime Ekle Ücretsiz- Google MAPS SEO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
7
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dijital pazarlama ve SEO dünyasında, işletmelerin çevrimiçi görünürlüğünü artırmak için birçok farklı teknik kullanılır. Ancak birçok kişi, görsellerin arama motorlarındaki etkisini ve özellikle EXIF (Exchangeable Image File Format) verilerinin SEO üzerindeki rolünü göz ardı eder.

Bugün hem burada yazılı olarak açıklıyor hem de nasıl yapabileceğiniz ile alaklı detaylı bir video paylaşıyorum.

Google, bir işletmenin Google My Business (Google Benim İşletmem) profiline yüklenen fotoğrafları analiz eder ve bu görsellerin EXIF verilerini de tarayabilir. Peki, EXIF bilgileri nedir ve SEO açısından neden bu kadar önemlidir? Bu makalede, Google tarafından okunabilen EXIF verilerinin işletmeniz için nasıl bir avantaj sağlayabileceğini ve bu bilgileri nasıl düzenleyebileceğinizi detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Ayrıca aşağıdaki linklerden de bu durumu inceleyebilirsiniz.

EXIF Verileri Nedir?

EXIF (Exchangeable Image File Format), bir fotoğraf çekildiğinde görüntü dosyasına otomatik olarak eklenen meta verilerdir. Bu veriler şunları içerebilir:

• Kamera modeli ve marka bilgisi
    • Enstantane hızı, diyafram açıklığı ve ISO ayarları
    • Çekim tarihi ve saati
    • Konum bilgileri (GPS koordinatları)
    • Fotoğrafın açıklaması ve başlığı

Bu bilgiler, fotoğrafın ne zaman, nerede ve nasıl çekildiğini anlamaya yardımcı olur. Ancak daha da önemlisi, bu veriler SEO açısından büyük bir avantaj sağlayabilir.

Google ve EXIF Verileri: Google Bu Bilgileri Okuyabiliyor mu?

Google, fotoğrafların EXIF verilerini görebilir ve analiz edebilir. Google Görseller’in bu verileri okuyabildiği ve bazı durumlarda değerlendirdiği bilinmektedir.

Google’ın EXIF verilerini analiz edebildiği şu kaynaklardan doğrulanmıştır:

• Google’ın resmi blog yazıları ve destek dökümanları
    • Google Görseller API dokümantasyonu
    • John Mueller (Google Search Advocate) tarafından yapılan açıklamalar

Özellikle Google My Business (Google Benim İşletmem) için yüklenen fotoğrafların konum ve açıklama gibi EXIF bilgileri içerdiğinde işletme görünürlüğünü artırdığı gözlemlenmiştir.

Google Maps İşletme Fotoğraflarında EXIF Verileri Neden Önemlidir?

Google Benim İşletmem (Google My Business) profilinizde paylaştığınız fotoğrafların içinde EXIF verileri bulunuyorsa, Google görsellerinizin bağlamını daha iyi anlayabilir.

1. Konum Bilgisi ile Yerel SEO’yu Güçlendirme

Google Maps’e eklenen fotoğrafların EXIF verileri içinde GPS koordinatları yer alıyorsa, Google bu bilgiyi kullanarak işletmenizin gerçekten o konumda olup olmadığını doğrulayabilir.

Örnek: Bir restoran sahibiyseniz ve fotoğraflarınızın EXIF verilerine restoranınızın konumunu eklediyseniz, Google bunu analiz ederek yerel arama sonuçlarında restoranınızı daha iyi konumlandırabilir.

2. Fotoğraf Açıklamaları ile Anahtar Kelime Optimizasyonu

EXIF verilerine açıklamalar ve başlıklar ekleyerek, görsellerinizin Google tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlayabilirsiniz.

Örnek:

• "İstanbul’da deniz manzaralı kahvaltı sunan en iyi restoran"
    • "Ankara’da uygun fiyatlı oto servis hizmetleri"

Bu tür anahtar kelimeler içeren açıklamalar, işletmenizin ilgili aramalarda daha üst sıralarda çıkmasını sağlayabilir.

3. Google Görseller’de Daha Üst Sıralarda Çıkma

Google, EXIF bilgilerini analiz ederek hangi fotoğrafların belirli aramalar için daha alakalı olduğunu belirleyebilir. Örneğin, Google Görseller aramalarında görsellerinizin daha iyi sıralama almasını sağlayabilirsiniz.

4. Rakiplere Karşı Avantaj Sağlama

Çoğu işletme, Google My Business profil fotoğraflarının EXIF bilgilerini optimize etmez. Eğer siz bu bilgileri düzenlerseniz, rakiplerinizden bir adım öne geçebilirsiniz.

EXIF Verilerini Nasıl Düzenleyebilirsiniz?

EXIF bilgilerini düzenlemek için manuel veya otomatik yöntemler kullanılabilir. Ancak en kolay yöntem, özel olarak geliştirilmiş bir EXIF düzenleme aracını kullanmaktır.

Adım Adım EXIF Düzenleme Rehberi

Bir EXIF düzenleme aracı kullanın:tool.botmarketi.com.tr gibi bir araç ile fotoğraflarınıza açıklamalar, anahtar kelimeler ve GPS koordinatları ekleyebilirsiniz.

Fotoğraf açıklamalarınızı optimize edin: İşletmenizin hizmetleriyle alakalı anahtar kelimeleri kullanın.

Konum bilgilerinizi ekleyin: Eğer bir fiziksel işletmeniz varsa, Google Maps üzerinde daha iyi sıralama almak için GPS verilerini fotoğrafa gömün.

Görselleri yükleyin: Düzenlenmiş fotoğrafları Google My Business hesabınıza ekleyin.

Sonuç

Görsellerinizin SEO açısından ne kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz? Çoğu kişi, fotoğrafların arama motoru optimizasyonundaki rolünü hafife alırken, EXIF bilgilerini düzenleyen işletmeler büyük bir avantaja sahip olabilir.

Google My Business profilinizde yer alan fotoğrafların EXIF bilgilerini optimize ederek:

Google’ın işletmenizi daha iyi anlamasını sağlayabilirsiniz.

Yerel arama sonuçlarında rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz.

Google Görseller’de daha yüksek sıralamalar elde edebilirsiniz.

EXIF bilgilerini düzenlemek için tool.botmarketi.com.tr adresini ziyaret edin ve işletmenizin SEO’sunu güçlendirin! 

tool.botmarketi.com.tr

Ayrıca pinleme çalışması yaparak da işletme sıralamanızı yükseltmek istiyorsanız, hem de bu çalışmayı bu hizmeti diğer işletmelere vererek para kazanmak istiyorsanız botmarketi.com.tr adresini ziyaret edebilir 7/24 otomatik satın alım yapabilirsiniz.

Ayrıca nasıl yapıldığını videoda detaylı olarak aktardık.

Bot Marketi COM TRyoutube
    🚀 Google Maps ve SEO İçin Görsellerinizi Güçlendirin! 🚀 Bu videoda, işletmenizin Google Maps’te daha üst sıralarda yer almasını sağlamak için görsellerinize nasıl EXIF bilgileri ekleyebileceğinizi adım adım anlatıyorum. Google, işletme fotoğraflarınızın EXIF verilerini görebilir ve analiz edebilir! Doğru açıklamalar ve anahtar kelimeler ekleyerek işletmenizi HARİTALARDA ÖNE ÇIKARABİLİRSİNİZ! 📌 Bu Videoda Neler Öğreneceksiniz? ✅ EXIF bilgileri nedir ve neden önemlidir? ✅ Fotoğraflara açıklama ve anahtar kelime nasıl eklenir? ✅ Google Maps sıralamanızı nasıl artırabilirsiniz? ✅ Google Maps Pinleme BOT ile SEO stratejinizi güçlendirin! 💡 Ücretsiz olarak görsellerinizin EXIF bilgilerini düzenlemek için: 👉 https://tool.botmarketi.com.tr 📍 Google Haritalarda Öne Çıkmak İçin Ekstra Destek! Google Maps işletme sıralamalarınızı daha da yukarıya taşımak için özel olarak geliştirilmiş Google Maps Pin Generator yazılımını kullanabilirsiniz! ✔ Özel pin ekleme ve düzenleme ✔ SEO odaklı lokasyon optimizasyonu ✔ Rakiplerin önüne geçme fırsatı ✔ Kolay kullanım ve hızlı aktivasyon 🔥 %10 indirimli satın almak için hemen ziyaret edin: 👉 https://botmarketi.com.tr 📽 Videoda Anlatılanlar: 🔹 Görsellerinize EXIF bilgisi ekleme adımları 🔹 Google Haritalar’da işletmenizi öne çıkarmak için ipuçları 🔹 Google Maps Pin Generator ile üst sıralara çıkma taktikleri 🚀 Google’da Daha Görünür Olmak İçin Hemen İzleyin ve Uygulamaya Başlayın! 🚀 📢 SEO ve dijital pazarlama ile ilgili daha fazla içerik için kanala abone olmayı unutmayın! 🔔
    https://www.youtube.com/watch?v=nkSiGICGEoc

imageseo.io
    Does EXIF data impact image SEO ? – Image SEO
    https://imageseo.io/does-exif-iptc-impact-images-seo/

darkroomphotos.com
    404 | Page not found | Darkroom Photos
    https://darkroomphotos.com/exif-meta...arch-rankings

google for developers
    404  |  Sayfa Bulunamadı  |  Google for Developers
    https://developers.google.com/search...metadata?hl=tr

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.