Şimdi Ara

.EXE VİRÜSÜ kurtulamiyorum. (ve bircok sey yardimlarinizi bekliyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Usb flash bellekten Pc' me .exe virusu bulasti. D:/ surucusunde fotograflarim muziklerim videolarim kisisel dosyalarim vardi. C/: ve D/: suruculerim ozel dosyalar.exe dosyalari acildi. Pc'm biraz eski Xp kullaniyorum. Format attim ama kisisel dosyalarim oldugu icin sadece C:/ surucusunu formatladim. Simdi internete girebiliyorum fakat chrome hicbir siteyi acmiyor. Mozilla siteleri aciyor, hicbir dosyayi indirmiyor. Gercekten zor durumdayim cok arastirdim ama bir netice alamadim. ".exe" virusunu nasil temizleyebilirim..? Suan zaten butun browser'lari denedim, hicbir dosya indirmiyor. Rica ediyorum, yardimlarinizi bekliyorum.. Sevgiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tüm sürücüleri temizlemeden keşke format atmasaydın.
    Antivirüs kurulum dosyasını farkı bir bilgisayardan indirip, virüslü bilgisayara flash ile taşıyıp kurmalı ve virüsü temizlemelisin.
  • bilgisayarının xp olması önemli değil önemli olan mevcut donanımın celeron makinan yok ise eğer katlanacaksın arkadaşım bilgilsayarının ölmesine virüsten kurtulana kadar başka çaren yok. normalde dosyaların gizli klasör olarak duruyor virüs fake klasörler yapıyor sürekli virüsü sildiğinde bütün verilein buhar olmuş gibi görünecek ama kafana takma gizli dosyalarını göster dediğinde tekrar görünür hale gelecektir. kaspersky yada panda antivirüs ile sistemini tarat panda 2015 kurarsan onunlan çok daha rahat hareket edebilirsin kaspersky sistem güçlü değilse baya bir sağlam kasacaktır sistemi. ayrıca panda cloud cleaner ile sistemini tarat antivirüs taraması bittikten sonra.
  • KillForYou! kullanıcısına yanıt
    Oyle kotu bir sey ki bu virus.. Format attim ama tekrar sardi pc'yi. Virus programi ne kuruyum. Tamamen temizlenir mi? Herkes bir sey onermis kafam com karisti kardesim.. Butun kisisel dosyalarim silincek diye korkuyorum.

• black_flood kullanıcısına yanıt
    Panda'yi kursam tamamen temizlenir mi peki ? Cok kotu oldu pc. Kisisel dosyalarimda .exe dosyalari var dosyalari tamamen siler mi?

• siler kesin.
  • yaazyoozz kullanıcısına yanıt
    Ben Trend Micro kullanıyor ve öneriyorum. Panda'da temizleyecektir.
    Umarım XP SP3 veya üstüdür. Çoğu antivirüs çalışmıyor çünkü XP'de. Çalışanlarda SP3 ve üstü istiyor genelde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • black_flood kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim kardesim. Simdi deneyecegim.

http://www.eset.com/tr/download/home/detail/family/2/?installer=offline
    indir kur deneme sürümü tarat bilgisayarı komple tarama yap ama siler ne varsa
    bende flaş bellek vasıtasıyla karşılaştım 2 kere .. hatırı sayılır miktarda .. 360 total securtiy kullanıyorum gayet güzel temizledi geri de gelmedi
  • Diger arkadaslarin dediklerini yaptim olmadi. Panda kurulmuyor internet baglantisi yok diyor. Bide bunu deneyim gercekten yildim. Sagol kardesim..

güncelleme yaptır öyle dene
  • Soyle bi skntim var. Linkleri indiremiyorum. Virusden dolayi heralde hicbir virus programi exe dosyasi inmiyor.

Arkadaşından rica et indirsin şunu sana nero ile de disk imajını cd çek diye çeksin
    Kaspersky Rescue Disk 10
    Kaspersky Rescue Disk virüs bulaşmış işletim sistemlerini taramak, temizlemek ve geri yüklemek için tasarlanmıştır. İşletim sistemini başlatmanın olanaksız olduğu durumlarda kullanılmalıdır.
    http://rescuedisk.kaspersky-labs.com/rescuedisk/updatable/kav_rescue_10.iso

geri anlatım için burası
    http://www.programlar.com/egitim/kaspersky-rescue-disk-kullanimi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 22 Kasım 2014; 2:49:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CruzerBlade

Arkadaşından rica et indirsin şunu sana nero ile de disk imajını cd çek diye çeksin
    Kaspersky Rescue Disk 10
    Kaspersky Rescue Disk virüs bulaşmış işletim sistemlerini taramak, temizlemek ve geri yüklemek için tasarlanmıştır. İşletim sistemini başlatmanın olanaksız olduğu durumlarda kullanılmalıdır.
    http://rescuedisk.kaspersky-labs.com/rescuedisk/updatable/kav_rescue_10.iso

geri anlatım için burası
    http://www.programlar.com/egitim/kaspersky-rescue-disk-kullanimi/

Bende bunu diyecektim kardeş.Bunu cd ye çektiğinde format atar gibi başlat bilgisayarı bu programın özelliği taramayı linux tabanlı senin işletim sisteminden ayrı bir sistemde yapması böyle işlem yaparken ve virüsleri silerken zorlanmazsın.programı graphics modunda başlat.Sonra güncelle tarama ayarlarını deep felan yap biraz ingilizcen varsa ve az pcden anlıyorsan yaparsın.Bu sadece kaspersky özeli bişey değil aviranın avg nin felan da var.Bence bunla tarat sonra bir tanede avira için cd ye çek onlada tarat.Sonra güzel format at.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.