Şimdi Ara

PC'nin bir anda Donup kalmasi ? Çözüm Bulamadim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
25.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar.. 1 ay gibi bir süre önce durup dururken peydah olan bi sorunla resmen cebelleşiyorum.. Oyun esnasinda, İnternette dolanirken, hiç bişiy yapmadiğim anda müzik dinlerken v.b.v.b. her ne yapiyorsam yapayim belirsiz araliklarla bazi anlarda PC birden Donup kaliyor.. Bi mavi ekran falan vermeden çattt diye Donup kaliyor.. Dediğim gibi 1 ay önce falan başladi bu durum.. İşletim sistemim W7 64 bit ultimate ve bu zamana kadar Sifir sorunla kullaniyordum zerre kadar bi sorun yaşamadim..

Kendi adima Belki çözerim diye bi ton şey yaptim ama hala çözemedim.. PC'i Donanimsal ve yazilimsal olarak temizledim, Kasayi temizledim, Virüs taramasi yaptim NOD32 ile, Ramlerin yerini değiştirdim, İşlemcinin termal macununu yeniledim, Ekran kartinin yazilimini güncelledim, kullandiğim programlari güncelledim, Disk birleştirme gibi genel şeyleri bile yaptim ama Sorun neden oluyo ve sorunu ne çözer anlamadim, çözemedimde zaten şu saate kadar.. Son 1 2 aydir PC'e hiç yeni bi oyun veya program falanda yüklemedim ki ondan şüpeleneyim..

Daha ne yapabilirim bilmiyorum... Anlamiyorum neden ve nasil olduğunu, En son çare galiba format.. Ama formattan sonrada düzelmezse Yazik TB'lerce dosyalarima ve daha sonra bi ton iş yükü falan boşa gidecek gibime geliyor.. Ne yapacağimi şaşirdim inanin ki yaa.. Sorun donanimsal mi yazilimsal mi anlayamadim..

Sistemim 2600K + 16 GB DDR3 ram + Asus P8Z68 anakart + GTX 970..

Bana bu yazdiklarimin haricinde ne yapmami önerirsiniz sizce nasil çözebilirim.. Donanimsal bi ariza ise onu nasil ortaya çikarabilirim, Veya yazilimsal ise onu nasil ortaya çikaririm..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayarınız Aniden Donup Kalıyorsa: Sorunun Giderilmesi

Bilgisayarınızın donması, günlük iş akışını önemli ölçüde bozabilecek sinir bozucu bir sorundur. Bu sorun, bilgisayarınız "bilgisayar donup kalıyor" veya "PC donup kalıyor" ifadesiyle bilinen bir duruma geçtiğinde ortaya çıkar. Bu donma, bilgisayarınızın tamamen yanıt vermemesine, imlecin hareket etmemesi ve ekranın sabitlenmesine neden olabilir.

Bilgisayarınızın aniden donmasının birçok nedeni olabilir. Bazı yaygın nedenler arasında şunlar yer alır:

• Donanım sorunları (örneğin, aşırı ısınma veya hatalı bellek)
    • Yazılım sorunları (örneğin, bozuk sürücüler veya uyumsuz yazılımlar)
    • Kötü amaçlı yazılımlar veya virüsler
    • Yetersiz güç kaynağı
    • Bellek sorunları

Bilgisayarınız donduğunda, sorunu gidermek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Sabırlı Ol: Çoğu durumda, bilgisayarınız kısa bir süre sonra kendi kendine çözülecektir. Donmaları önlemek için düzenli olarak bilgisayarını yeniden başlatmayı dene.
    2. Görev Yöneticisini Kullan: Donan bir program varsa, Görev Yöneticisi'ni kullanarak bunu kapatabilirsin. Görev Yöneticisi'ni açmak için Ctrl + Alt + Delete tuşlarına bas ve ardından "Görev Yöneticisi"ni seç.
    3. Bilgisayarını Yeniden Başlat: Bilgisayarın hala donuyorsa, yeniden başlatmayı dene. Güç düğmesine basılı tutarak zorla kapatabilir veya Windows Menü'sünden yeniden başlatmayı seçebilirsin.
    4. Sürücüleri Güncelle: Güncel olmayan veya uyumsuz sürücüler, bilgisayarın donmasına neden olabilir. Aygıt Yöneticisi'ni kullanarak sürücülerini güncelle.
    5. Bilgisayarını Tara: Kötü amaçlı yazılım veya virüsler, bilgisayarın donmasına neden olabilir. Bilgisayarını güvenilir bir antivirüs yazılımıyla tarayarak bu sorunu gider.
    6. Yeterli Bellek Sağla: Bilgisayarın yetersiz belleğe sahip olması, donmalara neden olabilir. Görev Yöneticisi'nde bellek kullanımını kontrol et ve gerekirse bellek yükseltmesi yapmayı düşün.
    7. Profesyonel Yardım Al: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, bir bilgisayar teknisyenine başvurmanı öneririz. Donanım sorunlarını veya diğer karmaşık sorunları gidermek için profesyonel yardım gerekebilir.

Bu ipuçlarını izleyerek, bilgisayarınızın donma sorununu çözebilir ve kesintisiz bir bilgisayar deneyiminin keyfini çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Öneri, tahmin veya çözüm yolunda bilgisi olan herkesten cevap bekliyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese aynı cevabı veriyorum ama sen de dene, onboard ekran kartını kullan diğerini tamamen çıkar sorun devam edecek mi diye. Donanımsal gibi duruyor, format atarken biçimlendirmeden atabilirsin windows.old klasörü oluşur içinden işe yararları kesip başka bir yere yapıştırdıktan sonra windows.old u silebilirsin internette nasıl silineceği var.
    Sorun devam ederse tek rami kullan gibi deneyebilirsin.
  • Ram değişimi ekran kartı gibi deneme yanılma yollarını denedim ama çözüm bulamadım.. Sorun yazılımsal gibime geliyor ama soruna ne sebep oluyor onu acilen bulmam lazım yoksa pc resetlenmekten mefta olacak..

Nod 32 ile virüs taraması yaptığımda da bişey bulunmuyor.. Başka neyle tarama yapayım bilmiyorum.. Dün gece HD Tune Pro ile hard disk testleri yaptım, beklediğim gibi tertemiz sorunsuz çıktı.. Overclock bios ile alakası şeyleride denedim overclock yaptım denedim overclocku iptal ettim denedim yinede çözüm olmadı.. Sorun bence yazılımsal ama sorunun kaynağı ne bilmiyorum..

• Sorunun bir benzeri bende de mevcut assagida belirttigim linkten benim uyguladigim ve arkadaslarin bana onerdigi cozum yollarini denemeni tavsiye ederim.En son bios uptade yaptim biosum 3 eski surumdeymis benim. suan hala deneme asamasindayim sorun cikarsa tekrar arkadasin dedigi gibi onboard kullanim yapmayi dusunuyorum.

https://forum.donanimhaber.com/pc-donuyor-hoparlorde-ses-takiliyor--130658434

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noyan_ -- 3 Ocak 2018; 16:59:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: noyan_

Sorunun bir benzeri bende de mevcut assagida belirttigim linkten benim uyguladigim ve arkadaslarin bana onerdigi cozum yollarini denemeni tavsiye ederim.En son bios uptade yaptim biosum 3 eski surumdeymis benim. suan hala deneme asamasindayim sorun cikarsa tekrar arkadasin dedigi gibi onboard kullanim yapmayi dusunuyorum.

Bios şuan en güncel sürümde, o da belki çözüm olur diye aklima gelmiş onuda kontrol etmiştim zaten..

Valla dünden bu yana daha yoğun şekilde bi çözüm bulmaya çalişiyorum ve emin olmamakla birlikte galiba bunun sorumlusu küfür edilesi Microsoft.. Son 1 aydir Bu bizim yaşadiğimiz sorun Birden ortaya çikti birden Onlarca PC kullanicisinda ayni zaman dilimi içerisinde ortaya çikti, Aylardir sifir sorunla kullanilan sistemler PC'ler Aniden 1-1,5 aydir sorun vermeye başladi.. Ne zaman olacağida belli olmuyor nadiren sanki kafasina göre ya internette dolanirken yada oyun esnasinda oluyor kaliyor, Hoparlerdeki seste takili kaliyo, Reset tuşunada bassam işlemiyo hemen, bi kaç kez basmak falan gerekiyo bazen.. Donanimsal olduğunu sanmiyorum artik denemediğim bişiy kalmadi çünkü.. Microsofttan şüphelenmemin sebebi İlk Windows 10'lar delirdi çökmeye kapanmaya sorun vermeye başladi, şimdide W7'ler ve W8'ler.. Az önce Kasim ve Aralik ayi içerisinde gelen Tüm Windows güncellemelerini kaldirdim Bilgisayarimdan ve bi süre böyle kullanip bakicam.. Artik usandim ve çözüm adina aklima bişiy gelmiyor..

Yinede bu konuyu okuyan arkadaşlar fikirleri varsa yazsinlar lütfen, Belki benim aklima gelmeyen çözümü siz biliyosunuzdur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 3 Ocak 2018; 21:2:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

quote:

Orijinalden alıntı: noyan_

Sorunun bir benzeri bende de mevcut assagida belirttigim linkten benim uyguladigim ve arkadaslarin bana onerdigi cozum yollarini denemeni tavsiye ederim.En son bios uptade yaptim biosum 3 eski surumdeymis benim. suan hala deneme asamasindayim sorun cikarsa tekrar arkadasin dedigi gibi onboard kullanim yapmayi dusunuyorum.

Bios şuan en güncel sürümde, o da belki çözüm olur diye aklima gelmiş onuda kontrol etmiştim zaten..

Valla dünden bu yana daha yoğun şekilde bi çözüm bulmaya çalişiyorum ve emin olmamakla birlikte galiba bunun sorumlusu küfür edilesi Microsoft.. Son 1 aydir Bu bizim yaşadiğimiz sorun Birden ortaya çikti birden 68524658234 kullanicida hep beraber ortaya çikti.. Aylardir sifir sorunla kullanilan sistemler PC'ler Aniden 1-1,5 aydir sorun vermeye başladi.. Ne zaman olacağida belli olmuyor nadiren sanki kafasina göre ya internette dolanirken yada oyun esnasinda oluyor kaliyor, Hoparlerdeki seste takili kaliyo, Reset tuşunada bassam işlemiyo hemen bi kaç kez basmak falan gerekiyo bazen.. Donanimsal olduğunu sanmiyorum artik denemediğim bişiy kalmadi çünkü.. Microsofttan şüphelenmemin sebebi İlk Windows 10'lar delirdi çökmeye kapanmaya sorun vermeye başladi, şimdide W7'ler ve W8'ler.. Son 2 aydir yüklenen Tüm Windows güncellemelerini kaldirdim Bilgisayarimdan az önce ve bi süre böyle kullanip bakicam.. Artik usandim ve çözüm adina aklima bişiy gelmiyor..

Yinede bu konuyu okuyan arkadaşlar fikirleri varsa yazsinlar lütfen, Belki benim aklima gelmeyen çözümü siz biliyosunuzdur..

cidden haklısınız,işin en aptalca yanı ise şuanda özellikle benim için sorunu çözerim çabasıyla birşeyler yapıyorum fakat yaptıktan sonra sorun tekrar olacak mı olmayacak mı deneyemıyorum.Neden? Çünkü sorunun çıkmasındaki sebebi bile bilmiyorum.Bilgisayarı zorlayınca olsa mesela açıcam yuksek seviyede oyun oynamaya çalışacam ,sorun işemci ekran kartı vs her neyse ısınınca oluyor olsa ,ona göre birşekilde deniyecem,video oynatılıyorken olsa açıcam film oynatıcam surekli ama yok.
    Bunu test etmek içinde sürekli bir şekilde bilgisayar başında geçirecek zamanım hiç mi hiç yok.
    Dipsiz kuyu gibi birşey bu sorun.Benim açtığım konuda yazdıklarımın sonuncusuyla birlikte hepsini yaptım şuanlık o şekilde kullanıyorum daha donma sorunu olmadı.Olmıyacağı anlamınada gelmiyor çünkü sebebi belirsiz

not:sistem parçaları güncel diyerekten sürekli her gelen ekran kartı,windows vs vs güncellemleri sürekli olarak yapıyorum.Ondamı hata ediyorum acep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noyan_ -- 3 Ocak 2018; 19:21:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • noyan_ kullanıcısına yanıt
    Aynen sorunun ana sebebi net belli değil, olsa zaten bu kadar sıkıntı olmaz.. SADECE PC yük altina girse donanimsal diyicem değil... Bazen PC boştayken de yapiyor bazen oyundaykende yapiyor bazen dizi film izlerken oluyo ne zaman yapacağida Belli olmuyo diyorum yaa işte kafasina göre bi an oluyo ve tüm keyfin içine ediliyo.. Virüs zaten bulunmuyo 564656 kere tarama yaptim bişiy çikmiyo.. Overclockdan mi desem değil, herşeyi Default yapiyorum yine ayni... Driverler güncel değilkende ayni şuan son sürümdeykende ayni.. ????? Deliricem gerçekten yaa...

Şuan en son belki çözer diye yaptiğim şey Kasim ve Aralik ayi içerisinde gelen Tüm Windows güncellemelerini PC'den silip kaldirip, Ccleaner ve AdvancedSystemCare ile temizleyip beklemek.. İNŞALLLAH çözülür yaaa, Biktim...
  • sorun yine tekrarladı bıos guncelleme felan kurtarmadı yıne allahın belasını söktüm 1050Ti'ı onboard çalışıyor bilgisayar birde böyle deneyelim bakalım.Bu çözümde fayda etmezsa aklıma birşey gelmiyor daha.Sistemde hazır kurulu bir sistem olmadığı için kasayı alıpta götürebileceğim yerde olmuyor hayliyle.Tek çare sorunlu donanm parçsaını bulmak,ki sorunlu parça yok gibi şuanlık dediğiniz gibi yazılımsal.Daha da hiç format atmadım bu sisteme
  • Görev yöneticisini açık bırakın, en azından kilitlendiği anda işlemci yada rami kastırıp donma ondanmı kaynaklanıyor görebilirsiniz.
  • siz kontrol etmişsinizdir ama sorun ssd veya hdd den kaynaklanabilirmi başka bir hdd ile deneme şansınız varsa birde öyle deneyin cünkü anlattıklarınıza bakacak olursak durum hdd arızası gibi duruyor.
  • @ByAdmin Donmanin ne zaman olacağini bilsem mantikli olabilirdi ama malesef bilmiyorum.. PC'i açip günlerce açik kalmasi ve benim karşisinda sorun vermesini beklemem gerekiyor.. Dediğim gibi bu sorun hergün olan yada yük altinda olan yada boşta olan bişiy değil.. Rastgele zamanlarda rastgele anlarda oluyo.. Yük altinda oluyor diyemiyorum çünkü PC'i stres testinede sokuyorum miss gibi saatlerce testi sürdürüyo.. Boşta biraktiğim 19 saat açik biraktiğim günde oldu yine bi sorun olmadi.. Ama bazen 1 günde 2 kere bu donup kalmayida yaşadim yani.. Neyden kaynaklandiğini bi türlü bulamadim tahminlerimde bitti çünkü.. İnsanlar artik kendilerini trollediğimi falan düşünse hak veririm onlara Çünkü denenebilecek 10 çözüm yolu varsa bunun 7 8'ini denemişimdir diye düşünüyorum.. Yinede farkli bilgilere farkli önerilere açiğim..

@senolince ; Bi kaç üstteki yorumumda belirttiğim gibi HD Tune Pro ile ayrintili Disk harddisk testleri yaptım ve tertemiz sorunsuz çıktı.. Ama inanin bi an O testte bir sorun Çiksin İstedim, Valla istedim... çünkü en azindan diyecektim ki Ohh be arizayi buldum arkadaş sorun buymuş, gidip yeni Harddisk alip işime gücüme bakardim.. Harddisklerde sorun yok..

• noyan_ kullanıcısına yanıt
    Bu sorun sende Hergün mü oluyodu..? Bak bende hergün her pc çaliştiğinda olmadi hiç bi zaman, Hep belirsiz zaman araliklarinda oluyodu.. Ayni gün 2 kere olduğuda oldu, 1 Haftada 1 2 kere olduğuda yada olmadiğida oldu.. Yani böyle saçma sapan inanilmaz mantiksiz salak yerine koyan bi problem yaşiyoruz..

Birde ek olarak benim geçenki teorimi ben gerçekleştirdim dün falan ve şuan bi sorun yok ama Sonradan sorun çikarmi bilemem İNŞALLAH sorunu teorilerimde çözmüşümdür.. Son Kasim ve Aralik ayinda yüklenmiş Tüm Windows güncellemelerini kaldirip bi kaç günde öyle kullanirmisin PC'ni bide öyle dene..
  • Benim başlıktanda takip edebilirsiniz hocam nasıl olsa sorun aynı:https://forum.donanimhaber.com/pc-donuyor-hoparlorde-ses-takiliyor--130658434

Bilgisayarımızda oluşan hatanın keyfini beklemekteyim şuanda.Açtığım konuda yazdıklarımın hepsini yaptım en son şuanda ekran kartsız kullanıyorum paşamızın hata vermesini bekliyorum,vericekmi vermiyecekmi diye.

Eğerki verirse birde senin tavsiyesi denerim windows güncellemelerini kaldırırım,öyle denerim.

Belki inandırıcı gelmeyebilir,vallahada billahada bende dün 3. Kez tekrarladım hdd testini ve sizin gibi şu yeşillerin arasında bi kırmızı çıksında sebebini bilelim artık diye söylendim durdum.Teknik servis mezunu yakın bi arkadaşım var en azından benden fazla bilgisi o bile anlamadı hatanın sebebini.

Küfür ediyorum bilgisayara artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba, birdahaki sefere bu sorunu yaşadığınızda o günün ve hata verdiği saatin windows hata raporlarına bakarak windows hata kodunu araştırmanızı tavsiye edeceğim size öyle yada böyle bu sorunun kaynağını bir şekilde bulmanız gerek.
  • Bana kalirsa sorun hdd

Ikinci el hdd takip test edersiniz goruceksiniz.

• @noyan_ ; Anca şimdi cevap verebiliyorum, Geçen dediğim gibi son kasim ve aralik ayina ait Tüm güncellemeleri kaldirdim PC'den, Ccleaner ve Advanced SystemCare ile Güzeeel bi temizlik yaptim demiştim.. Daha sonra onlari bi daha YüklemeDim.. o günden sonra bi sorun yaşamadim.. Dün gelen Windows güncellemesini yükledim ve şu ana kadar bi sorun yaşamadim, İNŞALLAH yaşamam.. Bıktım çünkü şuan Maşallah o temizlikten sonra sorun yaşamadim.. Zaten şunuda söyleyeyim, Ben Kasim ve Aralik güncellemelerini kaldirinca O güncellemeler genelde biliyosunuz bi daha bi daha çikar kenarda beni yükle diye ama güncellemeler bi daha görünmedi bile.. Direk sadece Bu 2018 ocak ayinin güncellemesi göründü bende.. Dediğim gibide zaten onu yükledim ve '' Şu ana kadar '' bi sorun olmadi.. İNŞALLAH olmaz bi daha..

@senolince ; O benim çok sonra aklima geldi ama üstte yazdiğim şeyden sonra bi daha olmadiği için Bilemiyorum.. Eski donmalarda tam saati saatine ne zaman oldu bilmediğim için şu gün şu saat şu olmuş demek yaniltici olur.. Bi daha İNŞALLAH olmaz ama olursa orda hangi saat hangi dkk'da ne olmuş onu konuda belirtirim.. Ama dediğim gibi İnşAllah olmaz biktim çünkü..

@Technical.assistance ; Yaptiğim testlerde sorun görünmedi.. Ama hadi diyelim sorun testte görünmedi ve sorun HDD'de olsun.. Yinede başka disk takip o diske windows kurmak falan filan diye uğraştirmaktansa o test sonucuna güvenmeyi tercih ederim.. HD tune pronun güvenilirliğinide araştirdim herkes orda ne diyorsa o dur dediği için içim bi nebze rahat..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 6 Ocak 2018; 23:47:32 >

• Sedat. kullanıcısına yanıt
    Hdd niz arizali sorununuzun cozume kavusmasini istiyorsaniz degistirin istemiyorsaniz degistirmeyin iyi forumlar.

• Sorununuzu okudum bir ihtimal de işletim sistemi sürümünün eski olması olabilir, lütfen Windows+R yapıp "winver" yapar mısınız
    son sürüm bu, 1709 sürüm bir windows yüklemesi yaparsanız sorunu çözebilir.

Örnek: uploadimage.club/gJd

Arkadaşların dediği gibi HDD sorunu da olabilir. İşlem sonucunu yazarsanız iyi olur aynı sorunu yaşayan arkadaşlara referans olacaktır.
  • nessy kullanıcısına yanıt
    Benim işletim sistemim W7 64 bit Ultimate ve araştirdiğimda en son sürümde olduğu yaziyor ve SP1 pack'de yüklü şuan..

PC'nin bir anda Donup kalmasi ? Çözüm Bulamadim..

Benim sorunum bi önceki yorumumda yaptiklarimdan sonra düzeldi diyebilirim, Üzerinden kaç gün geçti bi daha denk gelmedim o probleme.. Gerçi düzelsin artik bi zahmet denenmemiş bişiy kalmadi çünkü...

HDD'de bi sorun olacağini sanmiyorum çünkü HDD yeni.. Eğer bi daha sorun çikarsa o zaman format atip yine kullanmaya çalişicam baktim yine olmadi denildiği gibi HDD'i değişime yollayip Yeni HDD ile kullanmaya başlarim.. İlk etapta ücretsiz çözüm yollari bitmemişken masrafa neden gireyimn ki.. Yine olmazsa zaten benzin döküp yakmak dişinda başka çözüm kalmamiş olacak.. Donanimsal&Yazilimsal Temizlikse temizlik, Ram işlemci kontroluyse hepsi yapildi, Bios sifirlandi Bios son sürümdeydi zaten bi daha son sürümü yükledim belki dedim bios bozulmuştur falan vee daha konuda yazili olan olmayan bi ton şey..

Netice itibariyle şuan sorunum halledildi diyebilirim günlerdir ne oyunlarda ne boşta ne film izlerken v.b.v.b. PC'de her ne yapiyosam sorunu artik yaşamiyorum.. İnşAllah yaşamam bi daha.. Konuya herhangi bi gelişme olduğu gibi yazacağim zaten, ne saçma sapan bi Belaa olduğunu yaşayan bilir o yüzden elimden geldiğinde yardimci olurum insanlara..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.