Şimdi Ara

Windows 10 oem key ve biosa gomulmesi hakkinda birkac sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bir arkadasim monster marka laptop aldi. 150 tl farkla windows 10 lisansli alabiliyordu ama dedimki bosver oem key alirsin.

Simdi arastirdigim 3 tur key satiliyor internette: Oem key, retail key, mak key.

Mak keylerde ayni seri numarasini 1000+ kisi kullaniyormus, onu ogrendim. O alinmaz diye dusunuyorum.

Oem ve retail keyler biosa gomuluyormus.

Bu konuyla ilgili birkac sorum var:

1-Şimdi mesela oem key alsa, bu key biosta degisiklik yapacak. Ve bu key bir daha silinmiyor anladigim kadariyla. Bu olumsuz bir sorun olusturur mu?

2-Diyelimki laptopta bir problem cikti. Iade edecek, bios degistirildigi icin iade alinmamasi gibi bir durum olur mu? (Hem ilk 15 gun icinde, hem garantisi boyunca)

3-İlerde farkli bir keyle windowsu etkinlestirebilir mi? Yoksa her zaman bu oem lisansi mi kullanmak zorunda.

4-Bu keyler yasal mi? Internette genel olarak yasal yazmislar.

Cevaplarsaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bios güncellemesi ya da biosda değişiklik yapmak anahtarı etkilemiyor. Sorun olmaz yani. (tecrübeyle sabit)

Bios değişikliği ya da güncellemesi yine garantiyi bozan birşey değil.

İleride farklı bir key girilebilir. Retail key değilse OEM ile eşleşen anakart bilgileri güncellenmiş olur. Eski key uçar yani.

Yasallığı tartışılabilir. Kişisel görüşüm yasal değil ama crackli windows ya da diğer illegal yollardan iyi.

OEM keyler ile tek bir key ile binlerce bilgisayar etkinleştirilebiliyor. Eğer sizin elinizde daha önce aldığınız bir OEM key varsa onu deneyin çok büyük bir ihtimal arkadaşınızın bilgisayarını da aktifleştirecektir.

Ben 3 sene önce amazon.de den key almıştım onunla yaklaşık 10 pcyi etkinleştirdim hiç sorun olmadı bugüne kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SpinalTap

Bios güncellemesi ya da biosda değişiklik yapmak anahtarı etkilemiyor. Sorun olmaz yani. (tecrübeyle sabit)

Bios değişikliği ya da güncellemesi yine garantiyi bozan birşey değil.

İleride farklı bir key girilebilir. Retail key değilse OEM ile eşleşen anakart bilgileri güncellenmiş olur. Eski key uçar yani.

Yasallığı tartışılabilir. Kişisel görüşüm yasal değil ama crackli windows ya da diğer illegal yollardan iyi.

OEM keyler ile tek bir key ile binlerce bilgisayar etkinleştirilebiliyor. Eğer sizin elinizde daha önce aldığınız bir OEM key varsa onu deneyin çok büyük bir ihtimal arkadaşınızın bilgisayarını da aktifleştirecektir.

Ben 3 sene önce amazon.de den key almıştım onunla yaklaşık 10 pcyi etkinleştirdim hiç sorun olmadı bugüne kadar.

Hocam internetten araştırdığım kadarıyla oem keyle windowsu etkinleştirince o key biosa gömülüyormuş ve o key bir daha silinmiyormuş. O yüzden mesela pcyi geri iade etmek gerekirse oem key anakartta gömülü olduğu için problem olabilir mi diye düşündüm. Benim bildiğim oem keyle sadece bir pc etkinleştirilebiliyor. Size oem key diye mak key satmış olabilirler mi? Hiç cmdye slmgr -dli yazıp keyin türüne baktınız mı?

• Hocam aklınızda bir soru varsa özelden sorabilirsiniz ben bu işin içindeyim elimden geldiğince dilim döndüğünce yardımcı olurum sizlere

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hwidgen ile etkinleştir, kalıcı oluyor makinada.

• War Rock W kullanıcısına yanıt
    O programları hayrına yapmıyorlar hocam :) youtube da videolarıda var nasıl sızdıkları ile ilgili adamla dalga geçiyor mikrofonu açıp :)

• quote:

Orijinalden alıntı: xbabil

O programları hayrına yapmıyorlar hocam :) youtube da videolarıda var nasıl sızdıkları ile ilgili adamla dalga geçiyor mikrofonu açıp :)

Ben iki üç sene önce etkinleştirdim o şekilde hiçbir sorunda yaşamadım, bahsettiğim yazılım pc ye birşeyler yüklemiyor sadece senin anakartına bir anahtar gömüyor ve microsoft un sunucuları ile senin mac adresini eşleştirip doğrulama yapıyor ardından yazılımı pc den silebiliyorsun.Format atsanda ondan sonra hep lisanslı kalıyor pc.Herhangi bir virüs durumu vs yok zaten bu yazılımı yayınlayan grubun sitesinde binlerce yorum var, kullanan çok fazla insan var.Ayrıca ben kullanırken dört beş antivirüs ile tarama yaptım hiçbiri bir sorun bulamadığı gibi, windows etkinleştirildikten sonra cihaza hard format attım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni gelen bios update konusunda yardim
    geçen hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam güvenilir programlar mevcuttur ama 2020 de yayınlanan bir tane masum program gösterirseniz tamam diyecem :) arşivinizde varsa kullanın ama ben denemek için indirdiğimde bitdefender 8 tane virüs tespit etti

• Bu arada dediğiniz gibi sildiğiniz halde etkinleştirmeye devam eder ? (Sizce de garip değil mi) bu program arkaplanda çalışır ve sizin internetinizden güç alır .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.