Anakart Dahili Wifi Bağlantı Sorunu.
Yaklaşık 2 ay kadar önce sistemi güncelledim. Bu sefer anakart wifili olsun istedim harici adaptör takmak yerine. Ama aldığımdan beri wifi bağlantısı stabil değil.
Anakartım Asrock A620M Pro Wifi. Bilgisayar ilk açıldığında otomatik şak diye bağlanmıyor, sürekli nazlanıyor, bağlanmıyor. Şifre kayıtlı olduğu halde bazen şifre istiyor vs. Daha önce kulandığım adaptör kaliteli olmamasına rağmen hiç sorun yaşamıyordum. Windows 11 kullanıyorum wifi kart driverıde güncel. Evdeki diğer wifi cihazlarında bu şekilde hiçbir sorun sıkıntı yok.
Nasıl çözebilirim?
Anakart Wifi Anten Uzatma Kablosu
Sistemimi güncelledim. Anakart olarakta Asrock A620M Pro Wifi modelini aldım. Henüz montaj yapmadım ama kasa bilgisayar masasının alttaki kapalı kısmına geleceği için wifide çekim sorunu olabileceğini düşünüyorum. Anakartttada anten için uzatma çıkmadı anakartın wifi yerine anten direk takılıyo. Wifi anten uzatma için nettede bir çok çeşidi mevcut. HB ile N11 de ağırlıklı olarak alfais marka var, amazonda ise farklı markalar var. Bana 1-2 metre yeterli olacak. Hangisini tercih etmeliyim tecrübe eden bu konudan anlayan üstad varmı?
Edit; Bu arada bu tür kablo kullanımında kablo kalitesi, uzunluğu vs. dikkat etmek gerekiyormu? Nasıl birşey tercih edilmeli?
Bu tarz birşey lazım sanırım.
7 Yıllı PC Upgrade (İşlemci-Anakart-Ram-SSD)
7 Yıllık bilgisayarı bi kaç ay içinde upgrade etmeyi düşünüyorum. Ekran kartım yok zaten onboard kullanıyorum ama bir süre sonra ekran kartıda almayı planlıyorum.
Upgrade konusunda öneriler lazım.
Almayı düşündüklerim (Bütçe 15-16 civarı);
Amd Ryzen 5 8500G Cpu
Gigabyte A620M GAMING X AX Wi-Fi Anakart (Anakart wifi özellikli olması lazım)
Kingston Beast 1X16GB DDR5 5200Mhz CL36 Ram (İlerde bi 16gb daha eklerim)
WD Blue SN580 1TB SSD
Xiaomi Samsun Servis Nasıl?
Mi 11 litre telefonumun açma/kapama tuşu çalışmıyor. Kronikmiş sanırım. Garantisi devam ediyor parça değişimi samsun servis nasıl. Tecrübe eden varsa yorum yazabilirmi?
Amasya'da ikamet ediyorum Samsun'da yakın olduğu için fırsat bulduğumda gidip aynı gün servisteki işimi de halledeyim diye düşünüyorum. Ankara yada İstanbul'a gönderip vakit kaybetmeden sorunu çözmek istiyorum.
Turktelekom taahhütümün son ayında operatör değiştirerek turknete geçtim. Faturama haksız yansıtılan Kampanyadan Sağlanan Avantajların Bedeli adı altında 57 TL içi hakem heyetine başvurdum. Savunma göndermeye bile tenezzül etmemişler. Sonrasında da zaten ücret iadesi kararı çıktı. Karar tarihi 14.11.2022 ama karar yazısı geleli 10-15 gün ancak oldu.
Bununla ilgili iade alan varmı, bizim birşey yapmamız gerekiyormu? Operatörden çıktığım için faturayada yansıtılmaz, karta geri aidemi yapılır nasıl olur anlamadım. İadeyle ilgili hala bişey yok, 57 TL için illa icrayamı verecez
Oneplus 9R Bildirim Rozeti Sorunu
Yeni aldığım telefonda bildirimlerde uygulama üzerinde sayı-rozet kısmı yok. Sadece küçük yuvarlak şeklinde bildirim gösteriyor, ondanda kaçtane bildirim geldiği anlaşılmıyor.
Ayarlarda da böyle birşey bulamadım. Vazmı çözümü?
2 Ethernet Kullanımında Default Ayarlama
Pardus bilgisayaraımda 2 ethernet var.
Biri onboard domain ağına bağlı (enp3s0 olarak görünüyor), diğeri pcıe slotuna takılı modeme bağlı (enp2s0 olarak görünüyor). İkiside aynı chipsetli (Realtek)
Sorunum şu;
Bilgisayarı her kapatıp açtığımda default olarak direk modeme bağlı ağ aktif olarak geliyor. Bu sebeple domain kullanıcısı ile oturum açamıyorum. Admin hesabı ile açıp, domain ağını aktif edip sonra domain kullanıcısına geçmem gerekiyor.
Bilgisayarı her açtığımda bu sıkıntı ile karşılaşıyorum. Default olarak domain ağını aktif etmem münkünmü?
Usb yi Legacy (Uefi Harici) Boot Etme
MSI Cd-Usb Boot Sorunu
|
Uyku Modu Sonrası Uyanma Sorunu
|
Meslek: Kamu Personeli
├ Oneplus 9R ┤ Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
|
├ [color= |
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9.391
İkinci El Bölümü Mesajları: 44
Konularının görüntülenme sayısı: 154.158 (Bu ay: 1.694)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 166 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar