arkadaslar format atılmış fakat windows yüklerken hata vererek yarıda kalmıs bi bilgisayar getirdi arkadasim. internetten sorunun cözümünü buldum ve regedit ten gerekli ayarlamayi yaparken yanlıs bi işlem yaptım ve su anda hic bi işlem yapamıyorum. aldıgım sorun söyle.
windows could not start because the following file is missing or corrupt : \windows\system32\config\system
you can attempt to repair this file by starting windows setup using the orginal setup CD-ROM. select 'r' at the first screen to start repair.
burda da dedigi gibi kurtarma konsolunu acıp ordan halledebilirim. ama malesef oraya kadar bile acılmıyo. direk bu hata msjı veriyo. herhangi bi konsol a yada regedit e ulasamıyorum. ne denediysem olmadi
ltfn yardim. en azindan fikir
Tekrar format atman gerekir düzgün 1 cd ile o sorun var ise eger
dostum zaten formak atamıyorum atsam sorun kalmıycak
anlatmak ıstedıgımde wındows duzgun kurulmadıgı ıcın acılmıyor yapman gereken yenı 1 cd yada yenı 1 dvd writer yada duzgun calısan cd-rom bıle ısını gorucegıne ınanıyorum cunku duzgun kurulmadıgı ıcın boyle yapıor wındowsta basta duzgun kurulmayınca duzelmıyor normal kurulummus gıbı calısmıyor linux gibi degıl sonradan duzeltılıp kullanılabılır hale getırılemıyor...
Orada sana önerilen şu: Bilgisayarınızı CD'den boot edin ve Orginal Windows Cd'nizi takın. "Önyükleme için bir tuşa basın..." mesajını göreceksiniz. Herhangi bir tuşa bastığınız anda sistem takılı olan XP CD-ROM'undan sistem dosyalarını yükleyecektir ve kurulum başlayacaktır. Gelen ilk seçim ekranında (R) Onar dediğinizde, onarma ekranından sonra C: Dos Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r komutunu yazarak ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir. Onarma için ayrıntı: Windows CD'sinden Windows tamiri videosunu inceleyin.
başka cd ile dene
dwd xp cdsi ve hdd bunlar kardeş hepsini tek tek değiştir
benim bir arkadaşımdada böle bir hata veriyodu r ye filan bas diye basıyoduk sürekli reset atıp duruyodu ve gene aynı mesajı veriyodu.Arkadaşta katalog gibi bişi vardı ondan baktık BIOS tan eğer başlangıc CD-Rom deyilse Cd rom u ayarlayınız diyodu ayarladık,birdaha o hatayı vermedi format attı:emin deyilim ama sen birde öyle dene istersen bizde öle oldu çünkü ve düzelelttik
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme