Arkadaşlar merhaba muhasebeciyim faturaları sistemden çekiyorum fakat hücre içindeki saat işimi bozuyor,saati kaldırmak istiorum bir türlü kaldıramadım,hücrenin üstüne geldiğimde görünmese de içine girdiğim zaman hala orada duruyor. ![]() |
Exel'de hücre içindeki saati kaldırma
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
Denedim ama hala olmadı hücre üstüne gelince gözükmese de hücre içine girince saat hala gözüküyor.
-
Merhaba;
Yukarıdaki yöntem sadece görüntüyü değiştirir orjinal veriyi değiştirmez.
Siz veriyi muhasebe programından çektiğinizi söylüyorsunuz; bu değişikliği ya veriyi alırken yapmanız gerekiyor (SQL ile alıyorsanız kısa tarih formatına dönüştürmeniz gerek ( CONVERT(VARCHAR(11), NOTE.CreateDate,103) gibi) yada export yolu ile bu tabloyu alıyorsanız Excel' de bu tarih alanının yanına boş bir sutun açarak Sağdan veya Soldan al formülleri ile istenilen kısa tarih alanını kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.
-
Sağdan veya soldan al komutunu kullandım ama arada nokta olduğu için sanırım formül tam çalışmıyor,alakasız rakamlar çıkıyor.
-
Eğer tüm tarih ve saat verilerinin arasında boşluk varsa;
İşlem yapacağınız sütunun sağında boş bir sütun bırakıp, işlem yapacağınız sütunu seçin,
Veri / Metni Sütunlara Dönüştür / Sınırlandırmış /Boşuk seçip onaylayın.
Saat verileri ayrıcalaktır. Daha sonra saat sütununu silersiniz.
Verilerde iki boşluklu veya farklı formatta olanlar varsa;
Yine sağa boş sütun açıp (Verilerin K sütununda olduğunu varsayarsak) L sütunu tarih olarak formatlayıp, L2 hücresine bu formülü uygulayın. Aşağıya doğru kopyalayın.
=(METNEÇEVİR(GÜN(K2);"00")&"."&METNEÇEVİR(AY(K2);"00")&"."&YIL(K2))*1
Daha sonra veri olarak K sütununa yapıştırırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 29 Temmuz 2022; 16:11:38 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X