Excelde bi formül oluşturmak istiyorum ama bi türlü yapamadım yardımcı olursanız sevinirim. Yapmak istediğim şey mesela a2 hücresindeki sayı 1 ile 10 arasındaysa b2 ye git 11 ile 20 arasındaysa b3 e git 21 ile 30 arasındaysa b4 git diye uzayıp gidiyo. Kısacası a2 ikiye girdiğim değere göre b2 ile b40 arasında bi hücreye gitmesini sağlamak istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Sanırım istediğin böyle bişey. http://rapid share.com/files/194133086/www.ce1egitim.com.rar.html
Teşekkür ederim ama ben yanlış söylemişim aslında. Asıl yapmak istediğim a2 hücresine girdiğim değere göre herhangi bir sayı üretmesi olacak. Mesela a2 ye 1 ile 100 arasında bi sayı girersem 1 101 ile 200 arasında bi sayı girersem 2 201 ile 300 arasında bi sayı girersem 3 gibi bi değer vermesini istiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: omerozek
Teşekkür ederim ama ben yanlış söylemişim aslında. Asıl yapmak istediğim a2 hücresine girdiğim değere göre herhangi bir sayı üretmesi olacak. Mesela a2 ye 1 ile 100 arasında bi sayı girersem 1 101 ile 200 arasında bi sayı girersem 2 201 ile 300 arasında bi sayı girersem 3 gibi bi değer vermesini istiyorum.
=YUKARIYUVARLA(A2/100;0)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme