Şimdi Ara

Exodus Realms ( Kişisel Mod Projem )

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle Hexen nedir bilmeyen arkadaşlar için açıklayayım :)

Hexen, 1995 yılında Raven Software tarafından piyasaya sürülmüş Rpg-Fps karışımı bir oyundur. Aslında aynı firmanın 1994 te çıkan Heretic isimli oyununun devamı olarak çıkmış bir oyundur ama tarz ve oynanış olarak Heretic ten çok daha farklı bir yapıya sahiptir. Daha fazla Rpg öğesi ve cidden uğraştırıcı bulmacalara sahiptir.

Ben bu oyunu oynadığımda henüz 5-6 yaşlarında falandım beni en çok etkileyen oyunlardan biriydi. Hala da bu oyun kadar atmosferi ve dünyası insanı içine çeken o tadı verebilen başka bir oyun göremedim. Gzdoom isimli program sayesinde ise bu efsane oyunu opengl ile güçlendirilmiş grafikler ve daha kaliteli bir oynanış ile tekrar oynayabiliyoruz. Bir gün aklıma esti ve defalarca bitirdiğim bu oyun için bende bir mod yapmaya karar verdim. Ve işte sizlere tamamen kendim hazırladığım mod um Exodus Realms i sunmak istiyorum :)

Öncelikle ben profesyonel mod yapımcısı değilim ve bu modu 0 bilgiyle 1 haftalık süre zarfında bir yandan yapımı için gereken programları ve acs scripting i öğrenerek bir yandan tasarlayarak tek başıma hazırladım :) Tamamen eğlence amacıyla yaptığım bir çalışmaydı yayınlamak gibi bir niyetim yoktu ama 1 hafta sonra askere gideceğim için ve tekrar fırsat bulamayabileceğimden dolayı belki o zamanlarda Hexen oynamış olan ve o nostaljik tadı yaşamak istiyenler veya merak edenler için yayınlamaya karar verdim :)

Buyrun buda linki..

http://hotfile.com/dl/95755550/0701aa9/EXODUS_REALM_CHAPTER_1_DARKNESS_RISING.rar.html

Nasıl Oynarız Ve Ayarlar

1- Exodus Realms i oynayabilmek için rarlı dosyanın içinden Exodus Realm klasörünü çıkardıktan sonra Exodus.wad dosyasını Gzdoom.exe nin üzerine sürükleyip bıraktığımızda oyun otomatik olarak açılacaktır.

2- Oyun açıldığında karşımıza ana menü çıkacaktır oyuna başlamadan önce Options a girdiğimizde Customize Controls ten tuş ayarlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Mouse Options tan şu ayarları yapıyoruz (Enable Mouse : Yes , Always Mouselook : On , Invert Mouse : Off ). yine Option menüsünde Always Run seçeneğini aktif hale getirirsek oyunda devamlı koşarak ilerleyebiliriz. Display Options tan ise ekran çözünürlüğü, vsync ve zevkimize göre brightness (ışıklandırma) ayarını yapabiliriz. Tüm ayarların kaydedilmesi için oyundan bir kez çıkıp tekrar girmemiz yeterli olucaktır.

3- Oyunu açarken Exodus.wad ı Gzdoom.exe nin üstüne sürükleyerek açmayı unutmuyoruz ve artık oynamaya hazırız Fighter , Cleric veya Mage den birini seçebiliriz. Benim favorim Fighter :)

4- F2 tuşu ile oyununuzu kaydedebilir F3 tuşu ile geri yükleyebilirsiniz. Sık sık save almaya çalışın özellikle atlama zıplama gerektiren yerler öncesinde :)

5- Değiştirmediyseniz Default olarak (.) tuşu ile zıplar shift tuşu ile koşar ve space tuşu ile kapıları açabilir veya butonlara basabilirsiniz. Takıldığınız yerlerde duvarlarda gözden kaçırdığınız gizli bölmeler olabileceğini unutmayınız :D

* Oyun boyunca tamamen türkçe diyaloglar size eşlik edecek :)

* Oyun 7 Bölüm + 1 Ekstra Bölümden oluşuyor. Ekstra bölümü Lordmurat kardeşim için yapmıştım oyunun hikaye ilerleyişi ile bir ilgisi yoktur oynamak tercihinize bağlıdır :D

* Her bölümde bölümün atmosferine uygun olarak kendi seçtiğim mp3 müzikler çalmaktadır

* Oyunda orj Hexen de olmayan pek çok yeni yaratık ekledim geniş bir yaratık yelpazesi vardır

* Yaratık sayılarını biraz abartmış olabilirim :D Balance ayarlarıyla falan uğraşmaya fazla vaktim olmadı sıkıldım açıkçası :D

* Oyunda diyalogların çalışması scriptlere bağlıdır bu yüzden ilerlerken ekranda bir diyalog belirdiğinde diyaloğu eksik görmemek için fazla hızlı ilerlememeye gayret ediniz :D

Not : Oyun çok zor gelirse şu hileleri yapabilirsiniz :D

Console (") tuşuna basıp konsolu açtıktan sonra..

God : Ölümsüzlük

Give Ammo : Mana kullanan silahlar için manayı doldurur

Give Weapons : Tüm silahları verir

Oyunun zevkini kaçırmamak için başka hile kullanmamanız daha ii olur tabi siz bilirsiniz yinede :D

Bunlarda oyundan resimler..

Umarım beğenirsiniz.. yorumlarınızı bekliyorum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExodusDiablo -- 10 Ocak 2011; 20:44:12 >

• Mükemmel bir çalışma kardeşim benim :) Lordmurat ben oluyorum orda, öncelikle kesinlikle oynamanızı tavsiye ederim. Hiç sıkılmadan bizzat ben kendim oynadım. Sizinde sıkılmıyacağınızı düşünüyorum. Özellikle türkçe olması ap ayrı bir zevk veriyor. Sıkılmadan oynamanızı sağlıyor.
    Oynaması oldukça kolay ve çabuk adapte oluyorsunuz, sadece kardeşimin de dediği gibi yaratık sayıları biraz fazla olabilir :D o konuda God modu veya Ammo modu işinize yarar.
    Sözün kısası mutlaka ama mutlaka deneyin, emin olun pişman olmayacaksınız :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.