Arkdaşlar exper marka masaüstü bilgisayara format attım. Win 7 kurdum ama kurduğumda driverların hiçbiri yüklenmedi. Şu an hiçbir driverı bilgisayar tanımımıyor. Farklı bir win 7 sürümü de yükledim ama sonuç yine aynı. everest gibi programlar driverları bulamıyor. Experin sayfasında driver indrmek için seri no istiyortlar ama seri nosuu yok elimizde. Okul bilgisayarı olduundan kutusu nerde Allah bilir. Driverları nasıl yükleyebilirim. Çözümö nerisi olan var mı. bir kaç program denedim ama başarılı olmadım. Neyi gözden kaçırıyorum acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: eda_y
Arkdaşlar exper marka masaüstü bilgisayara format attım. Win 7 kurdum ama kurduğumda driverların hiçbiri yüklenmedi. Şu an hiçbir driverı bilgisayar tanımımıyor. Farklı bir win 7 sürümü de yükledim ama sonuç yine aynı. everest gibi programlar driverları bulamıyor. Experin sayfasında driver indrmek için seri no istiyortlar ama seri nosuu yok elimizde. Okul bilgisayarı olduundan kutusu nerde Allah bilir. Driverları nasıl yükleyebilirim. Çözümö nerisi olan var mı. bir kaç program denedim ama başarılı olmadım. Neyi gözden kaçırıyorum acaba?
everest tipi programlar bazen sistemi göremiyor.Benim başımada gelmişti kasanın kapağını açıp anakart üzerinden modeline bakmıştım.imkanın varsa öyle yap.yoksa tespit etmen zor görünüyor.
ceylankral'a katılıyorum bilgisayarın içini açıp anakarta bakmayı dene o driver indir kur şayet yine olmuyorsa kurduğun işletim sisteminin 64 bit mi 32 bit m, onu kontrol et indirdiğin driver in kurulan işletim sistemine uyumlu olması gerek.
dediğiniz yöntemleri denedim. ama işe yaramadı.4 farklı windows 7 sürümü denedim ama sonuç aynı. chipset driverları bile görmedi. xp kurayım dedim xp de kurarken i86 hatası verdi. ben de hiç uğraşmadım windows8 kurdum. win8 de hiçbir problem yok. Takı takır driverlar çalışıyor. ama win 7 de problem olması çok ilginç. Nedenini de çöebilmiş değilim.