Şimdi Ara

Ey Ahali Bir Toplanın Hele - Gelecek Nesil Sistemler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkeze merhaba , bu konu hertürlü tartışmaya açıktır

konu : geleceğe yatırım

araç gereç : intel - amd işlemci ve anakartlar , nvidia - amd ekran kartları

örnek resim ektedir ( ve bu resimdeki bileşenler bu kadar para verilerek alınsa bile bence geleceğe dönük bir yatırım değildir ! )

sorum şu :

geleceğe dönük yatırım yapmak istediğimizde şu anda dh deki arkadaşlara önerdiğimiz işlemci anakartlar ve diğer birleşenler yetecek mi ?

yani windows 10 ve DirectX 12 çıktığında bu işlemci , anakart ve diğer birleşenleri kullanacbilecekler mi ?

burda herkeze ucuz diye DirectX 11 destekli ekran kartı tavsiyesinde bulunuluyor (yanlış)

mesela burada önerdiğiniz amd ve intel tabanlı anakartlar windows 8 - 8.1 ready diye geçiyor

yani windows 10un adı bile geçmiyor , keza yeni gelen amd ve intel işlemci haberlerindende az çok anladığım kadarıyla anarkart işlemci slotlarındaki pin olayıda değişecek sanki . örnek am3 lere , amdnin yeni am4 lerini takamayacaklar yada

1150p intel anakartlar 5.nesil intel işlemcileri karşılamayacak , sistem upgrade etmek istese bile eski nesil bileşenlerin üst üst seviyedekilerini almak zorunda kalacak

bu durumda burada önerdiğimiz sistemler 2 sene içinde "çöp" olacak ve önerilen kişiler arkamızdan neler diyecekler kim bilir ?

kısacası burada ki sistem önerilerini yada sistem önermemizi isteyen arkadaşları windows 10 ve DirectX 12 çıkana kadar (ve ayrıca seçimlerden sonra doların düşme ihtimalini de göz önüne alacak olursak "belki") biraz daha sabırlı olup beklemeye davet ediyorum

bunu söylerken de piyasadaki ürünlere olan rağbet düşüşü , fiyatlarında düşmesine sebep olacaktır

yanlış düşüncelerim var ise yazınız

okuduğunuz için teşekkür ederim
     Ey Ahali Bir Toplanın Hele - Gelecek Nesil Sistemler

• R9 serisi AMD yeni nesilleri DX 12 Ready yani dx 12 destekleyecek. Windows 10 konusu ise donanima bakmaz . windows 10u her sistemi yeten orta düzey bilgisayar destekler. Ama Intel lga 1150 pini değiştirebilir o konu hakkında birşey söyleyemem ayni şey AMD içinde gecerli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O koyduğun resim nedir? 600 TL'lik işlemci(K'da değil) 1000 TL'lik anakart?
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    asıl sorun o resimdeki bileşenlerin bile 2 sene içinde çöp olacağı

hemen açıklayayım aklımada gelmişti

işlemci ovırklok yapmıyacak olanlar için seçtim

anakartıda sli ve crossfire yapmak isteyenler için pcı - ex16 slotları x16 olduğu için yani ekran kartları arasında bir fark olmayacak dual yapınca hızları düşmeyecek

1. pcı-ex16x

2. pci-ex8x olmasın diye

ama dediğim gibi resimdekiler örnek tavisye değil
  • Onu bunu bilmem de o SS'deki işlemciyle anakartı bir arada alan enayidir. OC olmayan işlemciye Z97 Gaming ne alaka la ?

DX12 ile işlemciler güçlenecek elinizdeki sistemler daha da iyi olacak yani ne çöpünden bahsediyorsun ?

Bu arada anakartın W8.1 Ready olması 10 desteklemeyeceği anlamına gelmez. Benim G31 çipsetli anakart bile çatır çatır W8.1 çalıştırıyor.

Konu tam bir saçmalık karmaşası editle ve konuyu yok et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 8 Mayıs 2015; 17:31:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

O koyduğun resim nedir? 600 TL'lik işlemci(K'da değil) 1000 TL'lik anakart?

Arkadaşın teorisine göre 10-11 senelik bilgisayarlar windows 7 desteklemeyecekti. Ama destekliyor. DX 12 Hk. amd sunu soyledi.

S: Hangi AMD Radeon™ GPU'lar veya AMD APU'lar DirectX® 12 ile uyumlu olacak?
    C: DirectX® 12-hazır ekran kartları sürücüsü ile bir araya geldiğinde, aşağıdaki GPU'lar DirectX® 12 ile uyumlu olacaktır: AMD Radeon™ HD 7000 serisi, HD 7000M serisi, HD 8000 serisi, HD 8000M serisi, R9 serisi ve R7 serisi. AMD A Serisi APU'lar Graphics Core Next (GCN) mimarisini esas alır, DirectX® 12 destekli ekran kartı sürücüsü ile bir araya geldiğinde DirectX® 12 uyumlu olacaktır.

Intel zaten windows 10 destekliyor.

Oyuncular AMD Radeon™ R7 serisi ve R9 serisi ekran kartları veya AMD A-serisi APU'lar1gibi ürünleri kapsayan AMD ürün desteğiyle DirectX® 12 ekran kartı API'yi kullanmak için hazır bekleyebilirler.

Edit : 5-6 yıl önce 1GB Ekran kartı vram ile çok rahat oyun oynuyorduk şuan ayarları fulleyince 4GB Vram bile yetersiz geliyor. Tabiki teknoloji geliştikçe donanımlarda daha fazla isteyecek. 4-5 Yıl sonra belki 12GB Titanlar standart olucak. Ne olur bilinmez. Ama şuanki sistemlerin çöp olacağı zamanın doğasında var ama bunu kaç senede olacağı teknolojiye bağlı + Sistem toplayanlar en ucuz fiyatla f/p sistem toplarlar. En iyisini alıyım bir daha almıyım diyerek olaya bakmazlar. İlerde küçük upgradelerle geliştiriyim diye bakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeKickerz -- 8 Mayıs 2015; 17:34:52 >

• FreeKickerz kullanıcısına yanıt
    hocam r9 tavsiyesi olan konu çok çok az %5 ise %95 r7 amd tabanlı ekran kartlarında

nvidia da tavsiye konusunda durum farklı herkese gtx970 ve gtx980 öneriliyor , gtx750ti yerine gtx960 önerilse dx 12 tabanlı olacak

yada gtx 750ti yerine r7 dx11 tabanlı kartlar öneriliyor

windows 10 donanıma bakmaz ama dx12 bakar ekran kartlarına yani ,

işlemcilerde şu anda herkes herkese çöp öneriyor , kimsede bekleyin biraz demiyor , pinler değişince herkez pişman olacak upgrade yapamayacağı için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: apachai

asıl sorun o resimdeki bileşenlerin bile 2 sene içinde çöp olacağı

hemen açıklayayım aklımada gelmişti

işlemci ovırklok yapmıyacak olanlar için seçtim

anakartıda sli ve crossfire yapmak isteyenler için pcı - ex16 slotları x16 olduğu için yani ekran kartları arasında bir fark olmayacak dual yapınca hızları düşmeyecek

1. pcı-ex16x

2. pci-ex8x olmasın diye

ama dediğim gibi resimdekiler örnek tavisye değil

"işlemci ovırklok yapmıyacak olanlar için seçtim "

4590 OC OLMAYAN BİR İŞLEMCİ.

Konu tamamen senin saçmalıklarından ibaret yukarıdaki yorumda sana yeterli açıklamayı yaptım. Kendini biraz daha geliştir.
  • quote:

hocam r9 tavsiyesi olan konu çok çok az %5 ise %95 r7 amd tabanlı ekran kartlarında

nvidia da tavsiye konusunda durum farklı herkese gtx970 ve gtx980 öneriliyor , gtx750ti yerine gtx960 önerilse dx 12 tabanlı olacak

yada gtx 750ti yerine r7 dx11 tabanlı kartlar öneriliyor

windows 10 donanıma bakmaz ama dx12 bakar ekran kartlarına yani ,

işlemcilerde şu anda herkes herkese çöp öneriyor , kimsede bekleyin biraz demiyor , pinler değişince herkez pişman olacak upgrade yapamayacağı için

Kardeş şuan saçmalıyorsun araştır öyle gel gerçekten. Fiyata göre sistem öneriliyor. 2500 TLlik bir sisteme gidipte R7 Gpu önerilmez alanda enayinin önde gidenidir Nokta

Edit : 5-6 yıl önce 1GB Ekran kartı vram ile çok rahat oyun oynuyorduk şuan ayarları fulleyince 4GB Vram bile yetersiz geliyor. Tabiki teknoloji geliştikçe donanımlarda daha fazla isteyecek. 4-5 Yıl sonra belki 12GB Titanlar standart olucak. Ne olur bilinmez. Ama şuanki sistemlerin çöp olacağı zamanın doğasında var ama bunu kaç senede olacağı teknolojiye bağlı + Sistem toplayanlar en ucuz fiyatla f/p sistem toplarlar. En iyisini alıyım bir daha almıyım diyerek olaya bakmazlar. İlerde küçük upgradelerle geliştiriyim diye bakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeKickerz -- 8 Mayıs 2015; 17:36:51 >

• Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    hocam yorumlarınızı inanın öğrenmek için okuyorum ,

herkes overclock yapmıyor yani illa overclock lu işlemci almak zorundamı ? anakart kaldırıyor diye ?

anakartıda neden seçtiğimi esgeçmeyiniz lütfen
  • FreeKickerz kullanıcısına yanıt
    doğru diyorsunuz haklısınız , paraya göre topluyor bu konuda hem fikiriz bende gitsin pahallı olanı alsın demek istemedim

fakat yeni nesil 2 sene içinde çıkıcak yada ha çıktı ha çıkacak diye bekliyoruz o yüzden
  • quote:

hocam yorumlarınızı inanın öğrenmek için okuyorum ,

herkes overclock yapmıyor yani illa overclock lu işlemci almak zorundamı ? anakart kaldırıyor diye ?

anakartıda neden seçtiğimi esgeçmeyiniz lütfen

O gaming anakartın tek seçilme sebebi olur o da stabil O.C yapmak.

2x X16 slotuna sahip bir çok anakart var fiyatları 300 lira civarındadır.

4590'a o anakartlar takılır en fazla.

Ayrıca şu DX12 ile parçalar çöp olacak düşüncesini kafanızdan silin yoksa kör cahil devam ediceksiniz donanım yolunda.

DX 12 çok daha iyi şeyler vaad ediyor bilgisayarlar için.
    asıl sorunum yazılımlarla değil donanımla benim kafamı kurcalayan şey işlemci ve anakart olayı zaten , beklemelimiyiz ? alalım anasını satayım yenisi çıkınca yenisini alırız demelimiyiz ?

buradaki sistem toplayan tüm arkadaşlardan bunun cevabını öğrenmeyi isterim
  • quote:

asıl sorunum yazılımlarla değil donanımla benim kafamı kurcalayan şey işlemci ve anakart olayı zaten , beklemelimiyiz ? alalım anasını satayım yenisi çıkınca yenisini alırız demelimiyiz ?

buradaki sistem toplayan tüm arkadaşlardan bunun cevabını öğrenmeyi isterim

Böyle bir sistem al en az 5 yıl oyunları medium ayarlarda akıcı oynatır :

Z97 PC MATE
    4590
    12 GB RAM
    GTX 960Ti (çıkarsa)
    elimdekiler

16gb 1600mhz cl9 ram

250gb ssd

2x500 gb hdd

gtx960

750 80+ silver psu

zalman z11 neo kasa

pc mate SLI desteklemiyor

edit <<<960 sli yapmak amacım ilerde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apachai -- 8 Mayıs 2015; 17:56:53 >
  • işlemcide phenom IIx4 965

m5a97 katıksız anakart var birde

ama asıl sorun bunlar yeni nesil geldiğinde upgrade yapılabilecekmi

16gb ddr3 ram boşamı düşecek misal

hadi anakartla işlemci kesin değişecekte

2 yıl daha beklemeye değermi ?
  • Windows 8 ready?

Bu neyin kafası birader?,bilmem kaç senesinden kalma pentiuma windows 7 kuruyoruz,kasıyor biraz ama açıyor sorunsuz çalışıyor yani.

Bu ready hikayesine bakarsak benim monitorumde windows 8.1 ready yazıyor,işletim sistemim windows 7 ve drivri vs. sorunsuz çalışıyor?
  • Bencede neyin kafasi neden anakartlari tanitirken ekliyorlar ? Windows kurulumu bir şekilde çözülecek , o konudada hem fikiriz , donanim konusu kafami kurcalayan benim eldekiler elde patlayacak gibi geliyor çünkü işlemci ve anakart mimarileri tamamiyle degisecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • apachai kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim onlar sadece teşvik ve kandırma amaçlı

windows 8 ready dediğinde driverları windows 8 kurarken kuruluyor anlamına geliyor (galiba,bu benim fikrim deneyimler..)
  • dx 12 için acele etmeyin bence yeni bir atılım yapıldı... tam destek verecez diyenler mutlak olacaktır fakat bence dx12 ikinci nesil kartlarında r390x - r490x kartlarda ancak sistem oturur gibime geliyor. yani diger bir deyişle dx12.1 gibi hemen ilk dx12 kartlar için bütün cüzdanı boşaltmak...? aczık beklenebilir bence... üstelik gdrr5 de piyasadan kalkıyo zaten... yinede bu tamamen keyfi bir durum. ilk dx12 kartlar için orta seviye kartlar bence daha mantıklı gibi.. sistem oturunca nasıl olsa cüzdan boşalır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.