Şimdi Ara

Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
18
Favori
78.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

Sunu sormak istiyorum.Bu sistemi ne amacla kullanacaksınız.Bazı detaylar var bunlar kurmak istediginiz sistemde sorun cıkartabilir.

SAYGILARLA

film,maçlar,oyun için kullanacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salinas

quote:

Sunu sormak istiyorum.Bu sistemi ne amacla kullanacaksınız.Bazı detaylar var bunlar kurmak istediginiz sistemde sorun cıkartabilir.

SAYGILARLA

film,maçlar,oyun için kullanacağım.

Eger ekran kartınız yukarda gosterdiginiz modelse her ekran kartına 3 monitor baglayabilirsin buda su demek oluyor 2 tane 3 lu yatay ekran grubu olusturacaksınız.Windows uygularında bir sorun olmayacaktır pencereleri kenarlarından cekip altı monitore genisletebilirsiniz ama oyunlarda 6 ekranı kullanabilirmisiniz bilmiyorum onceden olmuyordu belki simdi oluyordur.Peki nasıl 6 ekran yapıyorlar diceksiniz bir ekran kartında 6 tane cıkıs olunca 6 sı tek bir ekran grubu oluyor oyuzdende oyunlarda sorun cıkmıyor.Sizin sisteminizde sorun olurmu bilmiyorum onceden boyle bir sıkıntı vardı belki suan asılmısta olabilir.Umarım bilgilendirici olmustur.

SAYGILARLA

• Arkadaslar ben laptopumla bu sistemi kurmak istiyorum.. ortadaki ekran laptop olacak sagina ve soluna birer tane daha monitor atacam.. Ekran karti 7670.. Giris olarak vga ve hdmi var baska bir giris yok.. alacagim monitorler asus un bunlarda da hdmi yok ama :( nasil baglayabilirim? Tek vga ya 2 sini birden takip dirt te gercekcilik yakalayabilir miyim? yoksa hdmi ve vga olan monitor mu bakayim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi kart kaç monitör destekliyor sorusuna cevaben:
    (dikkat: Üreticilerin kartları her zaman burda verilen değerlere çıkmamaktadır.
    Bu sebeple satın alma aşamasında çıkış sayısına vs dikkat ediniz)

AMD Radeon™ graphics solutions
    Up to 6 displays

AMD Radeon™ HD 7900 Series

AMD Radeon™ HD 7800 Series

AMD Radeon™ HD 7700 Series

AMD Radeon™ HD 6900 Series

AMD Radeon™ HD 6900M Series

AMD Radeon™ HD 6800 Series

AMD Radeon™ HD 6800M Series

AMD Radeon™ HD 6700M Series

AMD Radeon™ HD 6600M Series

AMD Radeon™ HD 6500M Series

ATI Radeon™ HD 5800 Series

Up to 5 displays
    AMD Radeon™ HD 6700 Series

ATI Radeon™ HD 5700 Series

Up to 4 displays

AMD Radeon™ HD 6600 Series

AMD Radeon™ HD 6500 Series

AMD Radeon™ HD 6400M Series

AMD Radeon™ HD 6300M Series

Up to 3 displays
    AMD Radeon™ HD 6400 Series

ATI Radeon™ HD 5600 Series

ATI Radeon™ HD 5500 Series

ATI Radeon™ HD 5400 Series

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: systemstyle

Arkadaslar acil yardiminiza ihtiyacim var,sapphire HD6850 cihaz almayi dusunuyorum,yeni bir Samsung 40D5000 LED tv aldım su an 2 monitor kullaniyorum ve birde televizyonu baglamak istiyorum.2 monitorun yalnizca VGA cikisi var,televizyonuma hdmi ile cikis vermek istiyorum.Bana en uygun senaryo hangisidir??

Merhabalar Eger alacagınız kart standart bir 6850 ise cıkıs olarak 2 DVI 1 xDP 1xHDMI olacaktır.Bu sekilde ise bu kartların genel yapısı itibari ile DVI portlardan bir tanesi sadece dijital cıkıs vermektedir yani vga donusturucu takarak goruntu alamazsınız.Bu yuzden siz bir dvi portundan vga donusturucu ile bir monitore, aktif dp to vga donuturucu ile 2. monitore ,hdmi cıkıs uzerinden de tvye baglayarak goruntu aktarabilirsiniz.

SAYGILARLA

Merhabalar hocam,

Bu konuyu biraz hortlatıyorum ama tam da yukarıdaki gibi bir sistem kurmayı planlıyorum. Sorularıma cevap veririseniz sevinirim. Elimde AMD x955 işlemci, Radeon 6850 ekran kartı, 4 gb ramli sistem var. 1 adet 40 inch televizyon, 2 adet de 17 inch (ikisi de sadece vga çıkışlı) ekran var. Herhangi bir overclock yapmadım. Crossfire yapma imkanım da yok.

1) Yukarıdaki gibi bir dönüştürme işlemi yeterli olur mu? Ya da nasıl bir bağlantı yapmamı önerirsiniz.

2) Özellikle yeni çıkacak ETS2 oyununu ve yeni çıkmış çeşitli oyunları acaba bu sistemle oynama imkanım olur mu?

Görüşmek üzere...

Edit: Konuyu geriye dönük olarak okudum. Zaten monitörlerden biri DVI to VGA ile bağlı durumda. Sanırım 1 adet aktif DP to VGA alsam yeter. E-bay'de 10 dolar civarlarında bulunabiliyor. Televizyon da HDMI ile bağlanır. Çözünürlük biraz sıkıntı olacak ama olmazsa ortaya 21" boyutlarında bir monitör alırım.

Konudaki bilgiler için arkadaşlara teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozann -- 16 Ekim 2012; 3:13:22 >

• Merhaba

Zaten sorunun cevabını vermissiniz oyun konusunda denemeden bir sey diyemem bunu ancak siz test ederek bulabilirsiniz.Cozunurlugunuz dusuk olması oyunları yusek detayda oynamanız anlamına gelebilir.

SAYGILARLA
  • quote:

...

Sağ olun hocam, detaylı rehberiniz ve cevabınız için size teşekkür ederim. Heyecanla hemen sordum, ardından dün akşam tüm sayfaları karşılaştırdım. 6850 ile ilgili çok fazla soru sorulmuş zaten. Sizin kullandığınız dönüştürücü halen satılıyormuş, ondan alacağım. Performans konusunda da şansımı denerim :D

İyi akşamlar dilerim...
  • beyler sizdenyardım almak istiyorum iyi bir işmeci istiyorum oyunları kasmayan en fazla verebilecem 120-130 tl bekliyorum özel mesaj atsanız daha makbule geçer amd athlon II 3.00 iymi ?
  • Arkadaşlar bende hd 6870 ekran kartı ve 3 tane monitör var. bir tanesi hdmi bir tanesi dvi dan bağlı. belirttiğiniz gibi 3. monitör için ebay den 10 dolara aktif displayport aldım ve 3. monitörü bu şekilde bağladım. bağlantıyı sağladıktan sonra 3 monitördende aynı anda görüntü alabiliyorum ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda bilgisayar displayport ile bağladığım monitörü görmüyor. her seferinde pc açıkken kablosunu çıkartıp tekrar takmam gerekiyor devreye geçmesi için. sorun nerede acaba kablodan mı kaynaklanıyor? internette araştırma yaptım ancak böyle bir sorun yaşayan bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
  • puf noktalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle konu için teşekkürler imzamda sistemim yazılı suanda 21.5 lg marka vga full hd monitorum var ekran kartıma dvi donusturucu ile takılı ekran kartımdaki bos portlar 1 hdmi ve 2 tane display port ayrıca ekran kartının kutusundan cıkan birtane hdmi yı displaye donusturen aparat mevcut benim aklımda 3 tane 21.5" monitoru dik olarak kullanıp eyefinity yapmak var.

Sorularım ise;
    simdi ben 2 tane 21.5" hdmi baglantılı monitor alsam birini direk hdmi girisine digerini donusturucu ile display porta taksam ve suan kullandıgım dvi da kalsa eyefinity yapabilirmiyim.

ben monitorleri diklemesine yanyana kullanmak istiyorum boyle eyefinity olurmu?
  • takip
  • Kolay gelsin herkeze sistemleri de kazasız belasız kullanmak dileği ile.

Uzun süredik düşündüğüm 3 monitör setup u kurdum bende dün.
    Esas amacım ana ekran da oyun felan oynarken diğer ekranlarda başka uygulama çalıştırmak.(Ufaklığa çizgifilm felan)
    Setup 2 tane vga bağlantılı monitör.1 Tane hdmi bağlantılı monitör ve 2x6950cf.
    İlk denemem de bütün ekranları 1.karta bağladım.2VGA monitör kartların kutusundan çıkan dvi to vga dönüştrücü ile bağlandı.Diğer monitör ise hdmi dan bağlandı.Ama sadece 2 monitörden görüntü alabildim.Eyeinfinity kurmaya çalışsamda olmadı..
    2.denemede crosfire iptal ettim "üsteki karttan 1 dvi to vga" "alttaki karttan 1 dvi to vga ve hdmi"çıkış alıp 3 monitörden de görüntü aldım.Şu an tam istediğim gibi ama crossfrire çalışmıyor.

İllede eyeinfinity olsun istemiyorum crossfire modda iken 3 ekranı da genişletilmiş masaüstü modunda kullanmak istiyorum.
    Forumları okudum biraz ve anladığım kadarı ile crossfiremodda bütün ekranları 1 karta bağlamak gerekiyor.Benim ne yapmam gerekiyor şimdi.
    Ekran kartımda "2 dvi""1hdmi""birkaç tanede mini dp port var."
    monitörlerim "2 tane vga" ve "1 tanesi hdmi"

Teşekkürler.

• Yardım...!
    Şu eyefinitiy olayı uzun zamandır beni cezbetti sıkıntılarımı kısa bir sürede düzelttim şimdi bende bu olaya geçmeye karar verdim arkadaşlar
    bende 2 tane AOC 19 Lcd Monitör var 3 üncüsünüde bu hafta alıyorum. Ekran Kartımda Powercolor Hd6850 Çıkışları çift DVI, HDMI ve DisplayPort çıkışı var
    VGA analoğ monitörlerimi çeviricilerle bu ekran kartına takıp 3lü eyefiniti yapabilirmiyim

birde hangi çıkışlara bağlayacağımı ve hangi parçaları kullanacagımı söylerseniz çok memnun olurum

Ha bu arada 3 monitörümde Vga Çıkışlı Mamafi ona göre anlatım olursa çok sevinirim

Şİmdiden Herkese SAYGI HÖRMETLER..!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperchondriac

Öncelikle konu için teşekkürler imzamda sistemim yazılı suanda 21.5 lg marka vga full hd monitorum var ekran kartıma dvi donusturucu ile takılı ekran kartımdaki bos portlar 1 hdmi ve 2 tane display port ayrıca ekran kartının kutusundan cıkan birtane hdmi yı displaye donusturen aparat mevcut benim aklımda 3 tane 21.5" monitoru dik olarak kullanıp eyefinity yapmak var.

Sorularım ise;
    simdi ben 2 tane 21.5" hdmi baglantılı monitor alsam birini direk hdmi girisine digerini donusturucu ile display porta taksam ve suan kullandıgım dvi da kalsa eyefinity yapabilirmiyim.

ben monitorleri diklemesine yanyana kullanmak istiyorum boyle eyefinity olurmu?

Merhaba

Eger kartınızdaki dvi ve hdmi portlarından aynı anda goruntu alabiliyorsanız buyuk ihtimalle bir sorun yasamazsınız.Ekranlarıda dikey olarak kullanabilirsin google gorsellerde aratırsanız bircok ornek gorebilirsiniz.Simdiden hayırlı olsun.

SAYGILARLA

• quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Kolay gelsin herkeze sistemleri de kazasız belasız kullanmak dileği ile.

Esas amacım ana ekran da oyun felan oynarken diğer ekranlarda başka uygulama çalıştırmak.(Ufaklığa çizgifilm felan)
    İlk denemem de bütün ekranları 1.karta bağladım.2VGA monitör kartların kutusundan çıkan dvi to vga dönüştrücü ile bağlandı.Diğer monitör ise hdmi dan bağlandı.Ama sadece 2 monitörden görüntü alabildim.Eyeinfinity kurmaya çalışsamda olmadı..
    2.denemede crosfire iptal ettim "üsteki karttan 1 dvi to vga" "alttaki karttan 1 dvi to vga ve hdmi"çıkış alıp 3 monitörden de görüntü aldım.Şu an tam istediğim gibi ama crossfrire çalışmıyor.

İllede eyeinfinity olsun istemiyorum crossfire modda iken 3 ekranı da genişletilmiş masaüstü modunda kullanmak istiyorum.
    Forumları okudum biraz ve anladığım kadarı ile crossfiremodda bütün ekranları 1 karta bağlamak gerekiyor.Benim ne yapmam gerekiyor şimdi.

Teşekkürler.

Merhaba

Crossfire modunda kullanırken ilk kartları portlardan dolmadan ikinci karta gecemezsiniz.Konunun basında anlatımda kırmızı yazı ile bir uyarı mevcut.Kartınızdaki dvi portlardan bir tanesi hdmi portu ile paralel oldugu için goruntu alamamıs olmanız yuksek bu gune kadar kurdugum sistemlerde hep aynı durumla karsılastım.Sizde sisteminizi bir dvi 2 display port uzerinden kurarsanız bir sorun olacagını sanmıyorum.

SAYGILARLA

• quote:

Orijinalden alıntı: Rootin

Yardım...!
    Şu eyefinitiy olayı uzun zamandır beni cezbetti sıkıntılarımı kısa bir sürede düzelttim şimdi bende bu olaya geçmeye karar verdim arkadaşlar
    bende 2 tane AOC 19 Lcd Monitör var 3 üncüsünüde bu hafta alıyorum. Ekran Kartımda Powercolor Hd6850 Çıkışları çift DVI, HDMI ve DisplayPort çıkışı var
    VGA analoğ monitörlerimi çeviricilerle bu ekran kartına takıp 3lü eyefiniti yapabilirmiyim

birde hangi çıkışlara bağlayacağımı ve hangi parçaları kullanacagımı söylerseniz çok memnun olurum

Ha bu arada 3 monitörümde Vga Çıkışlı Mamafi ona göre anlatım olursa çok sevinirim

Şİmdiden Herkese SAYGI HÖRMETLER..!

Konunun basında bir cok bilgi mevcut ve sordugunuz soruların cevapları konu içinde fazlası ile mevcut.Ekran kartınız standart bir model ise 1-dvi 2-hdmi-3-Display port baglantısını kullanarak baglıyacaksanız.Donusturucu ve kurulum bilgisi ilk sayfada mevcut.Simdiden hayırlı olsun.

SAYGILARLA

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Kolay gelsin herkeze sistemleri de kazasız belasız kullanmak dileği ile.

Teşekkürler.

Merhaba

Crossfire modunda kullanırken ilk kartları portlardan dolmadan ikinci karta gecemezsiniz.Konunun basında anlatımda kırmızı yazı ile bir uyarı mevcut.Kartınızdaki dvi portlardan bir tanesi hdmi portu ile paralel oldugu için goruntu alamamıs olmanız yuksek bu gune kadar kurdugum sistemlerde hep aynı durumla karsılastım.Sizde sisteminizi bir dvi 2 display port uzerinden kurarsanız bir sorun olacagını sanmıyorum.

SAYGILARLA

Teşekkür ederim cevap için..

2 tane analog ve 1 tane hdmi girişli monitörüm var.

2 Analog monitörü ekran kartlarının kutusundan çıkan "dvi to analog"dönüştürücü ile bağlı.
    1Hdmi monitör ise direk hdmi dan bağlı.
    Ben kartın dvi çıkışlarını analog monitörlere ayırıp:1 adet minidp portu hdmi a çevirici alsam kurtarırmı beni.

• Merhaba

Eger dvi portlarınınızın ikisininde analog destegi var ise olabilir ama konu içerisinde sıkca sorulan bir konu olan dvi portun dijital olması bu kurulum tipini engelliyor.Eger iki dvi donusturucu ile goruntu alabiliyorsanız sonuncuyada dp baglayıp kullabilirsiniz.Eger desteklemiyorsa 1 dvi 2 dp baglantısı yapmak zorunda kalacaksınız.

SAYGILARLA
  • quote:

Merhaba

Eger dvi portlarınınızın ikisininde analog destegi var ise olabilir ama konu içerisinde sıkca sorulan bir konu olan dvi portun dijital olması bu kurulum tipini engelliyor.Eger iki dvi donusturucu ile goruntu alabiliyorsanız sonuncuyada dp baglayıp kullabilirsiniz.Eger desteklemiyorsa 1 dvi 2 dp baglantısı yapmak zorunda kalacaksınız.

SAYGILARLA

1 Tanesi dual link dvi:Equipped with the most popular Dual Link DVI (Digital Visual Interface), this card is able to display ultra high resolutions of up to 2560 x 1600 at 60Hz.

1 Tanesi Single-Link DVI-D:Supports Digital monitors up to 1920x1200 resolution.

Sanırım bu durumda:
    Single link dvi dan analog monitöre dönüştürücü ile.(Ekran kartının kutusundan çıkan)
    Hdmi çıkış tan hdmi olan monitöre.
    Ve 1 adet mini dsiplay porttan analog dönüştürücü alıp vga ekrana giriş yapıcam...

Edit:Az önce denedim 2 dvi çıkıştan aynı anda görüntü alamadım.
    Şunun gibi birşey kullanıcam sanırım...
    http://www.teknobiyotik.com/aksesuar-yazilim/kablolar/dark-display-port-analog-aktif-donusturucu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 2 Ocak 2013; 20:30:52 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.