Şimdi Ara

Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
762
Cevap
18
Favori
78.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün kadiköy yazıcıoğlu işhanından 1 adet minidp to analog dönüştürücü alarak bende kurlumu tamamladım.

Şu an 2 vga monitör:1 tanesi ekran kartının kutusundan çıkan dvi to vga dönüştürücü ile bağlı diğeri ise bugün aldığım mini dp to vga çevirici"AKTİF" ile bağlı.
    Hdmi girişli monitör ise hdmi dan bağlı.
    Eyeinfinity ve crossfire etkin şu anherhangi bir sıkıntı görünmüyor.
    Fakat desktop kullanımı için pekte ergonomik sayılmaz.
    Şu an Pc de yüklü olan diablo3 te denedim(Pek vaktim yok oyun yükleyip oynamaya)Sanırım desteklemediğinden dolayı garip bir görüntü oldu.

Yardımcı olmak için dönüştürücü ve diğer bağlantılar ile ilgili bilgileri bende zamanla ekliyeceğim konuya..
  • Bu kadiköyden aldığım dönüşürücü.Direk mini display port tan analog yapıyo.
     Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz

Buda monitörlerin görünümü yan monitörler hafif açılı.
     Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 8 Ocak 2013; 0:15:00 >

• Hayırlı olsun sisteminiz.Diaoblunun eyefinity destegi mevcut degil oyuzden uğraşmayın bile.Eğer oynamadıysanız Just Cause 2 oynamanızı siddetle tavsiye ederim.Helikopter ile adayı gezmek inanılmaz zevkli oluyor.

SAYGILARLA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

Hayırlı olsun sisteminiz.Diaoblunun eyefinity destegi mevcut degil oyuzden uğraşmayın bile.Eğer oynamadıysanız Just Cause 2 oynamanızı siddetle tavsiye ederim.Helikopter ile adayı gezmek inanılmaz zevkli oluyor.

SAYGILARLA

Teşekkür ederim.
    Yok dediğiniz gibi diablonu desteği.
    Birkaç oyun indirdim bakalım.tarif ettiğiniz oyunu da deniyeceğim.
    Yanlız yan monitörlerde bi çınlama sesi var o biraz can sıktı.
  • eyefinity 2 monitörle başlaması ve monitörler arası çözünürlük seçmemesi kullanıcılar açısından çok iyi nVidia Surround ise en az 3 monitör aynı çözünürlük hatta aynı hz gibi aptalca gereksinimler istemesi yüzünden 2. ekranımdan oyunlarda yararlanamıyorum amd bu işte nvıdıa dan daha iyi
  • Nvidia da sli aktif iken çoklu monitör desteği de vermiyordu 8800gt serilerinde şimdi durum nedir bilmiyorum ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Romeo_Redline:.

eyefinity 2 monitörle başlaması ve monitörler arası çözünürlük seçmemesi kullanıcılar açısından çok iyi nVidia Surround ise en az 3 monitör aynı çözünürlük hatta aynı hz gibi aptalca gereksinimler istemesi yüzünden 2. ekranımdan oyunlarda yararlanamıyorum amd bu işte nvıdıa dan daha iyi

Bende gtx 590 var . Üzerinde 3 adet dvı , 1 adet hdmi , bir adet displayport var. Monitor olarakta samsun 27 inch 120 hz 3d sa950 modeli var. Surround yapmak için diğer monitörlerindemi 120 hz olması gerekiyor ? Bundan eminmisin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeufeL-07

quote:

eyefinity 2 monitörle başlaması ve monitörler arası çözünürlük seçmemesi kullanıcılar açısından çok iyi nVidia Surround ise en az 3 monitör aynı çözünürlük hatta aynı hz gibi aptalca gereksinimler istemesi yüzünden 2. ekranımdan oyunlarda yararlanamıyorum amd bu işte nvıdıa dan daha iyi

Bende gtx 590 var . Üzerinde 3 adet dvı , 1 adet hdmi , bir adet displayport var. Monitor olarakta samsun 27 inch 120 hz 3d sa950 modeli var. Surround yapmak için diğer monitörlerindemi 120 hz olması gerekiyor ? Bundan eminmisin ?

Tüm ekranların ortak bir çözünürlüğü, yenileme hızı ve senkronizasyon polaritesi olmalıdır

http://www.nvidia.com.tr/object/3dv-system-requirements-surround-technology-tr.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TeufeL-07

quote:

Tüm ekranların ortak bir çözünürlüğü, yenileme hızı ve senkronizasyon polaritesi olmalıdır

http://www.nvidia.com.tr/object/3dv-system-requirements-surround-technology-tr.html

Merhaba . Öncelikle yardımcı olduğın için teşekkürederim. Bir iki sorum daha olacaktı. Birincisi verdiğin sitede aynı olması gerekenler arasında senkronizasyon polaritesi diye birşey var. Bunun ne olduğunu veya hangi monitörde bu ayarın olup olmadığını anlamanın bir yolu varmı ? İkinciside ekran çözünürlükleri full hd olan 2 tane 27 inch 60 hz monitör daha alsam , bendeki monitörüde 120 den 60 hz ye çeksem surround kurulum yapabilirmiyim. Sonuçta 120 hz nin bana faydası nvidia 3d de oluyor. Şimdiden teşekkürederim cevapların için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• senkronizasyon polaritesi ekran kartlarının en iyi görüntüyü vermek için kendi etkinleştirdikleri gelişmiş bir ayar bunun dışında başka bir bilgim yok ama 3 monitöründe aynı çözünürlük ve hz değerinde surround da sorun çıkaracaklarını sanmam sizin şu an kullandığınız monitör 3d 120 hz ilk önce görüntü modların dan 60 hz ye inebiliyor mu bunu kontrol edin
  • Arkadaşlar merhaba,

Benim merak ettiğim nokta elimizde 4 ekrana bağlanabilen tek bir ekran kartı ve desteklediği çözünürlüğü de FullHD çözünürlüğünden fazla. Bu ekran kartına 3 tane FullHD TV bağlamak istiyorum ve bu 3 TV ekranında tek bir görüntü olmasını istiyorum. Yani görüntü ekranını genişletmek. Mesela FullHD çözünürlükte oynadığım bir oyunu bu bağlı olan 3 TV ekranında da FullHD çözünürlükte mi oynarım yoksa ekran kartının desteklediği çözünürlüğü 3 TV ye pay mı eder yani TV başına düşen çözünürlük FullHD nin altında bir kalitede mi olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kompliman

Arkadaşlar merhaba,

Benim merak ettiğim nokta elimizde 4 ekrana bağlanabilen tek bir ekran kartı ve desteklediği çözünürlüğü de FullHD çözünürlüğünden fazla. Bu ekran kartına 3 tane FullHD TV bağlamak istiyorum ve bu 3 TV ekranında tek bir görüntü olmasını istiyorum. Yani görüntü ekranını genişletmek. Mesela FullHD çözünürlükte oynadığım bir oyunu bu bağlı olan 3 TV ekranında da FullHD çözünürlükte mi oynarım yoksa ekran kartının desteklediği çözünürlüğü 3 TV ye pay mı eder yani TV başına düşen çözünürlük FullHD nin altında bir kalitede mi olur?

5000küsüre 1080 oluyor eğer 3 tane ekranı yan yana koyarsanız.Kalite de bi sıkıntı olmuyor.Ama tek erkanda oyun oynarken yan tarafları göremezken çoklu erkanda yan tarafları görebiliyorsunuz.Bakış açısı artıyor yani.
    Ekranlara bakma mesafenizle alakalı olarak kalite ile ilgili sıkıntı yaşayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

quote:

Orijinalden alıntı: kompliman

Arkadaşlar merhaba,

5000küsüre 1080 oluyor eğer 3 tane ekranı yan yana koyarsanız.Kalite de bi sıkıntı olmuyor.Ama tek erkanda oyun oynarken yan tarafları göremezken çoklu erkanda yan tarafları görebiliyorsunuz.Bakış açısı artıyor yani.
    Ekranlara bakma mesafenizle alakalı olarak kalite ile ilgili sıkıntı yaşayabilirsiniz.

ilginize teşekkür ederim. Umarım yanlış anlamamışımdır. Yani 3 tane FullHD TV yi yanyana koyup 5760 x 1080 çözünürlüğü destekleyen bir ekran kartına bağladığımızda TV lerin herbirinden FullHD çözünürlüğünde görüntüler almış oluruz. Bir de bu kaliteyi elde etmek için DVI ve Mini Displayport ları HDMi a çevirmeye gerek var mı yoksa direk o kalite ekran kartı üzerindeki çıkışlarla sağlanabilir mi? Bu arada 3 TVde de farklı görüntü DEĞİL 1 görüntüyü 3 TV ye yayacak şekilde olacak. Bir de mesafeden bahsetmişsiniz 46-47" 3 tane TV yi monitör yerine kullanmak kalitede sıkıntı yaşatır mı sizce?

• Evet 3 ekranda tek masaüstü yani eyeinfinity yapmış olucaksınız.Ekranlarınız minidp destekliyor ise direk bağlayabilirsiniz dönüştürücüye gerek kalmaz.
    Full hd çözünürlüğün üzerinde bir görüntü alırsınız yani full hd çözünürlük 1920x1080 olduğuna göre.
    Yanlış anlaşılmasın daha kaliteli bir görüntü demedim ama daha yüksek bir çözünürlük anlamına geliyor destekleyen oyunlarda bakış açınız artar mesela araba yarışında pistte ilerliyorsunuz sadece bariyerleri görüyorsunuz ama 3 lü setupta seyircileri de görüyorsunuz gibi.
    Bununla ilgili çok açıklayıcı bir video vardı bulamadım...
  • umarım aramayı bırakmamışsınız video yu:) minidp nin fullhd den daha fazla çözünürlük sağladığını anladım DVIde de sanırım. Ama TV ler 1920x1080 çözünürlüklü olduğu için sonuçta daha fazla çözünürlüğü gösteremeyecek yani yine fullhd olarak 1920x1080 olarak görüntüyü bize sunacak. Bir de eyeinfinity olayını nvidia da Vision Surround karşılık vermiş dimi yani nvidiada da bu özellik var?
  • nvidia da da bu özellik var ama amd tarafı birazdaha ağır basıyor ve daha esnek bildiğim kadarı ile.
    Eyeinfinity nin özelliği 3 tane ekranı bir ekran gibi tanımlamasıdır.Yani biraz araştırırsanız daha iyi anlarsınız ne demek istediğimi:Mesela ben 2 tane 22inch ve 1 tane 24 inch monitör kullanıyorum monitörlerin boyutları ve çözünürlükleri eyeinfinity setupta önemli değil genişletebiliyor her şekilde ama nvidia da durum farklı ekranlar aynı olması gerekiyor.
    Yani siz 3 tane 1920 ye 1080 ekran ile full hd izlemeyceksiniz.

• müthiş bir olay bu gerçekten:) bu arada eyefinity programyla çözünürlüğün ayarlanabildiğinden bahsetmişsiniz bu nasıl oluyor yani bi 46" lik Fullhd tv nin 1920x1080 çözünürlüğü pikselle yani donanımsal bir durum değil mi? hadi fullhd nin üzerinde bir çözünürlük aldık diyelim tv nin kapasitesi fullhd olduğu için daha yüksek çözünürlükteki bir görüntü sunarken performansta kötüleşme olmaz mı?
  • http://www.youtube.com/watch?v=GhHaGxseOEw 1:50 dakikadan itibaren oyun ekranı tvlere dağılıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.