Şimdi Ara

Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
18
Favori
78.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şehir dışındaydım bende , yeni gördüm senin üçüzleri :))
    Çok güzel olmuş .. darısı başımıza mı desek ne desek ? :)
  • Darısı başına diyelim :)
  • Ya her oyunda bu hatayı alıyorum nedir zoru çözemedim bileniniz varmı ?
     Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz
  • Bambiyotik kullanıcısına yanıt
    Kartların belleklerinde bir sıkıntı olmasın .. tek tek denedin mi kartları hiç yada 13.12 whql yükleyip istersen
    Birde Sanal bellek sorunuda olabilir .. senin sanal bellek ayarın nasıl ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi_ter -- 7 Mart 2014; 18:00:57 >
  • Bilgi Merhaba;

Kartlarda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Tek tek de denedim. Beta sürücüsünü sildim 13.12'yi kurdum düzelmedi. Masaüstünde 57 60 derece arasında çalışıyordu ekran kartları. Sistemi formatladım bugün. Sadece güncel sürücüleri kurdum. Şuan bir sıkıntı yok gayet stabil. Overclock değerlerinden de bakabilirsin sistem gayet düzgün şuan Eyefinity ve Crossfire aktif :)
     Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz

işlemciyi 4.2 mi kullanıyorsun yoksa 4.6 mı ? birde kullandığın voltaj ve sıcaklıkları yazabilirsen iyi olur .. her ikisinde de
    imzanda 4.6 görünüyor , 8320 yi 4.4 yapabilene benim bildiğim AMD Şanslı Silikon madalyası takıyordu :))
    4.6 falan çok ısınmadan çıkıyorsa terfi işlemlerini başlatalım ..
  • 4.6 olarak kullanıyordum ama stabil olmuyor şuan Gigabyte'ın anakart'ındaki et6 programı ile 4.2 de kullanıyorum. O madalyayı AMDnin bana takması gerek demek ki. İmzamdaki değer bugün bilgisayarı yeniden kurmadan önceki değerlerdi. dediğim gibi şuan sadece 4.2 ile kullanıyorum. sıcaklık ve voltaj değerleride paylaştığım fotoğrafta mevcut ona bakabilirsin.
    4.6 için voltajı kaç veriyordun ? + oyunda 4.2 ve 4.6 da en yüksek kaç dereceyi görüyordun ?
  • 4.6 ile oyun oynayınca ortalama 25 dakka içinde sistem donup kitleniyordu. Anakartın programından overclock yapıyorum geri kalan voltaj, fsp ve ram frekanslarını program anakarta yazıyor. Cpu z de 4.2deki voltaj yazıyor zaten. Easy tune 6 daki mantık verdiğin değeri tüm ayarlar ile anakarta iletmesi. Ama sıcaklık olarak şöyle diyim masaüstü boşta 18-22 yükte 25-35 40 arası. Oyunda ise battlefield 4 te tüm ayarlar ultrada iken gpu 70 cpu 57 maksimum gördüğüm değerler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Selamlar,

Denedigim oyun crossfire i duzgun bir sekilde desteklemiyormus. Battlefield acinca sistem costu. Ama ben yine de mutsuzum. Sistemi euro truck simulator 2 icin kullanmayi planliyordum. Umarim kisa zamanda crossfire i tam desteklerler. x)
  • Deniz merhaba;

Euro Truck 2 Simulatör oyununu güncellersen bazı sorunlar gideriliyor. Ben sürümünü güncelledim tüm ayarlar ultra ve 5760 x 1080 çözünürlükde 47 ile 55 arası FPS alıyorum. Hala Crossfire desteği yok ama en azından eskiye nazaran iyi. Eski halinde ekranda donmalar bile oluyordu :)

Bu arada şuan overclock denemeleri yapıyorum. Hedefim bu gece FX 8320 ile 4.7GHZ!

ETS 2 yi satın alıcam deneme sürümü bitince :) Mükemmel bir oyun...
    Hayırlı başarılar ve yardımların için de teşekkür ederim =)
  • Rica ederim... Kolay gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: asedmavi

quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba;

Yıllardır forumu takip ederim. Bir çok konuda yardımcı oldunuz sağolun. Ama ilk kez bir konuda soru sormam gerekti. Ben bu eyefinity konusunda cahil kaldım biraz. Yardımınıza ihtiyacım var. 32" lcd tvlerden 2*2 bir monitör yapmam gerek. Bu monitörde video oynatılacak. Aslında bir videowall gibi düşünün. Zaten fuarda kullanılacak. Zaten bir şirketle kiralama anlaşmamız vardı ama 5 gün kala fuara bir anlaşmazlık çıktı iş bana patladı. Kısacası bu konuyu burada bulmam iyi oldu. Çok güzel anlatılmış ama benim kafam karıştı.

Arkadaşlar kısaca

1 - Bu sistem için hangi ekran kartını kullanmalıyım. (Türkiye'de bulabileceğim bir iki tane yeter)
    2 - Bu tvleri nasıl hangi aparatlarla bağlamalıyım (aktif dp to vga diye bir aparat varmış sanırım)
    3 - Eyefinity yazılımını nasıl kullanmalıyım.

Arkadaşlar umarım derdimi anlatabildim. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar. 5 günüm var bu arada....

Eyefinity destekleyen 4 çıkışı olan bütün kartlar işini görür. HD6850 bile işini görür. Yalnız dönüştürücüler lazım olacak sana. Hepside HDMI olacak.
    Döniştürücüler:
    1. DVI-D to HDMI ucuz
    2. VGA to HDMI pahalı (150 lira...)
    3. HDMI to HDMI (dönüştürücüsüz)
    4. Displayport to HDMI ucuz

Displayport kullanılması şart. Ayrıca ekran kartı 4 ekran dersteklemesi lazım.
    İyi forumlar!

Öncelikle cevabın için çok sağol. Bu konuda araştırmaya başladım bile. Bu kartları buldum:

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11180-30-20g-hd6850-dual-x-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65461#allImages

http://www.vatanbilgisayar.com/powercolor-ax6870-1gbd5-m2dhv2-hd6870-gddr5-1gb-256bit--amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62255#allImages

(Galiba Bu 2. 4 ekran desteği var gibi birşey diyor)

Şimdi bunun arkasında dediğiniz gibi 4 çıkış var. Fakat 2'si DVI. Önceki cevaplarda DVI ile HDMI aynı anda kullanılamaz yazıyordu yanlış anlamadıysam. Şimdi ben bu kartı alsam çıkışlarına nasıl bağlantı yapabilirim?

Yardımınız için çok teşekkürler

Evet 2. linkteki kartı alman işini rahat görür. Video oynatmak için fazla bile diyebilirim. Ama olsun Full HD videoları rahat oynatır.
    Şimdi senin soruna gelelim. İşin pis noktası bahsettiğimiz olaydaki Analog ve Digital. DVI kartların çoğunda 2 tane olur. Biri hem Analog hem Digital. Ama diğeri ise sadece Digital. Yani DVI-D oluyor. Sana alman gereken malzemeleri söyledim. Onları alırsan sorunun kalmaz. Eğer 2. ekran kartı alırsan yani 6870, bağlantıları şöyle yap:

Kartta: DVI-I, DVI-D, HDMI, 2x mini DP

Plazmaların 2 sini mini DP portlarına bağla. (miniDP to HDMI) dönüştürücü ile.
    Plazmaların 1 ni DVI-D ye bağla. (DVI-D to HDMI) dönüştürücü ile.
    Zaten geriye 1 Plazma kalıyor onuda direk HDMI yuvasına bağla.

Söyleyebileceğim bu kadar! İyi Forumlar!

Çok teşekkür ederim. Aklıma takılan bir kısım kalmadı. Bir kaç gün içinde ince kenarlı plazmalar bularak bu işi halledeceğim sonucu buradan yazarım mutlaka ilginize teşekkür ederim

Arkadaşlar Yeniden merhaba. Daha önce yukarıda olduğu gibi sistemi belirtmiş anlatmıştınız. Ben o zaman için yetiştiremediğim için başka şekilde sorunu hallettik. Ancak şimdi tüm parçalar elimde. 4 ledtv, pc, kablolar hepsi var. Fakat sorunum şu 4 monitörü de resimde göründüğü gibi karta taktığım halde. 2'si aktif 2'si değil. Bu sorunu nasıl çözebilirim.

Ekran kartım da hd6870

2 dvi
    1 hdmi
    2 mdp çıkış var

• benım ekran kartımda ,
    2 DVI - 4 DISPLAY PORT Var ,

24 inch 3x 1920 cözünürlüklü monitör ne kadara patlar ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba;

Yıllardır forumu takip ederim. Bir çok konuda yardımcı oldunuz sağolun. Ama ilk kez bir konuda soru sormam gerekti. Ben bu eyefinity konusunda cahil kaldım biraz. Yardımınıza ihtiyacım var. 32" lcd tvlerden 2*2 bir monitör yapmam gerek. Bu monitörde video oynatılacak. Aslında bir videowall gibi düşünün. Zaten fuarda kullanılacak. Zaten bir şirketle kiralama anlaşmamız vardı ama 5 gün kala fuara bir anlaşmazlık çıktı iş bana patladı. Kısacası bu konuyu burada bulmam iyi oldu. Çok güzel anlatılmış ama benim kafam karıştı.

Arkadaşlar kısaca

1 - Bu sistem için hangi ekran kartını kullanmalıyım. (Türkiye'de bulabileceğim bir iki tane yeter)
    2 - Bu tvleri nasıl hangi aparatlarla bağlamalıyım (aktif dp to vga diye bir aparat varmış sanırım)

Arkadaşlar umarım derdimi anlatabildim. Şimdiden teşekkürler arkadaşlar. 5 günüm var bu arada....

Eyefinity destekleyen 4 çıkışı olan bütün kartlar işini görür. HD6850 bile işini görür. Yalnız dönüştürücüler lazım olacak sana. Hepside HDMI olacak.
    Döniştürücüler:
    1. DVI-D to HDMI ucuz

İyi forumlar!

Öncelikle cevabın için çok sağol. Bu konuda araştırmaya başladım bile. Bu kartları buldum:

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11180-30-20g-hd6850-dual-x-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65461#allImages

http://www.vatanbilgisayar.com/powercolor-ax6870-1gbd5-m2dhv2-hd6870-gddr5-1gb-256bit--amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=62255#allImages

Şimdi bunun arkasında dediğiniz gibi 4 çıkış var. Fakat 2'si DVI. Önceki cevaplarda DVI ile HDMI aynı anda kullanılamaz yazıyordu yanlış anlamadıysam. Şimdi ben bu kartı alsam çıkışlarına nasıl bağlantı yapabilirim?

Evet 2. linkteki kartı alman işini rahat görür. Video oynatmak için fazla bile diyebilirim. Ama olsun Full HD videoları rahat oynatır.
    Şimdi senin soruna gelelim. İşin pis noktası bahsettiğimiz olaydaki Analog ve Digital. DVI kartların çoğunda 2 tane olur. Biri hem Analog hem Digital. Ama diğeri ise sadece Digital. Yani DVI-D oluyor. Sana alman gereken malzemeleri söyledim. Onları alırsan sorunun kalmaz. Eğer 2. ekran kartı alırsan yani 6870, bağlantıları şöyle yap:

Çok teşekkür ederim. Aklıma takılan bir kısım kalmadı. Bir kaç gün içinde ince kenarlı plazmalar bularak bu işi halledeceğim sonucu buradan yazarım mutlaka ilginize teşekkür ederim

Arkadaşlar Yeniden merhaba. Daha önce yukarıda olduğu gibi sistemi belirtmiş anlatmıştınız. Ben o zaman için yetiştiremediğim için başka şekilde sorunu hallettik. Ancak şimdi tüm parçalar elimde. 4 ledtv, pc, kablolar hepsi var. Fakat sorunum şu 4 monitörü de resimde göründüğü gibi karta taktığım halde. 2'si aktif 2'si değil. Bu sorunu nasıl çözebilirim.

Ekran kartım da hd6870

2 dvi
    1 hdmi
    2 mdp çıkış var

Benim başıma gelen ve önceki mesajlarda da yazdığı gibi aktif dönüştürücü almanız şart. Teknobiyotik internet sitesinden edinebilirsiniz. 100 küsür civarı fiyatı var minidisplay de hdmi ye aktif dönüştürücü. Aktif dönüştürücü kullanmadan kesinlikle görüntü alamazsınız diğer 2 monitörden...

• Kaçan Aşık kullanıcısına yanıt
    Merhaba tercih edeceğiniz monitorlere gore fiyat değişecektir. 1000 TL de olabilir 5000 TL de.

Buarada isterseniz kendi monitörlerimi satıyorum evlilik nedeni ile, hazır sistem kurmak isterseniz yardımcı olabilirim.

SAYGILARLA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bambiyotik

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba;

Arkadaşlar kısaca

Döniştürücüler:
    1. DVI-D to HDMI ucuz

İyi forumlar!

Ekran kartım da hd6870

2 dvi
    1 hdmi
    2 mdp çıkış var

Benim başıma gelen ve önceki mesajlarda da yazdığı gibi aktif dönüştürücü almanız şart. Teknobiyotik internet sitesinden edinebilirsiniz. 100 küsür civarı fiyatı var minidisplay de hdmi ye aktif dönüştürücü. Aktif dönüştürücü kullanmadan kesinlikle görüntü alamazsınız diğer 2 monitörden...

Çok teşekkür ederim. Gerçekten nasıl atladım böyle bir şeyi anlamadım. Başından beri takip ediyorum konuyu ama sanırım yorgunluktan aktif dönüştürücü gerektiğini atlamışım. Ben 2 tv'yi vga 2 tv'yide hdmi dan bağlayıp aynı çözünürlüğe çekeceğim. Zaten video ve sunum için kullanılacak.

http://www.teknobiyotik.com/aksesuar-yazilim/kablolar/dark-mini-display-port-vga-aktif-donusturucu.html

acaba teknobiyotikten bu aktif dönüştürücüden 2 tane alsam diğerlerini de dediğiniz gibi hdmi'dan ve dvi'dan bağlasam benim işimi görür mü? Bir de bu teknobiyotik güvenilir bir yer mi?

Yani bir çıkış hdmi, bir çıkış dvi, bir çıkış minidp(aktif minidp to vga ile), bir çıkış minidp(aktif minidp to vga ile) yapsam 4 tv'yede görüntü alabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

• Evet alabilirsin. Teknobiyotik.com dan aldım bende dönüştürücüleri güvenilir bir firma...
    Çok teşekkür ederim Bambiyotik. Aradım ellerinde varmış yarın gelir dedi. Ben sistemi yarın akşama kadar test edip bitirip kargoyla yurt dışına göndereceğim. İnşallah yetiştireceğim bu sefer.
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.