Şimdi Ara

Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
18
Favori
78.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HDMI-DVI / DVI-VGA Aparatı alırsan sorunu çözersin gibi geldi bana..
  • Webdenal.com başka ekran kartı göndermiş. Mağazadan alicam sizce bu model nasıl Sapphire SA-R7265-2GD5

3 monitör işimi görüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Engin bilgilerinizden yararlanma vakti geldi.

Sistem özelliklerim

QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz
    4096 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

Board ECS G31T-M (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz

Power 300 w peak, 250 w stabil.

Şimdi en az 3 en fazla 4 tane vga çıkışlı monitör bağlayacağım.Monitörlerim hazır.

Anakartıma uyumlu max 500 tl ye kadar bir ekran kartı önermenizi rica ediyorum.Power yetersiz kalırsa yenisini alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exceLLencyy -- 19 Temmuz 2014; 16:52:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: exceLLencyy

Engin bilgilerinizden yararlanma vakti geldi.

Sistem özelliklerim

QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz
    4096 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

Board ECS G31T-M (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz

Power 300 w peak, 250 w stabil.

Şimdi en az 3 en fazla 4 tane vga çıkışlı monitör bağlayacağım.Monitörlerim hazır.

Anakartıma uyumlu max 500 tl ye kadar bir ekran kartı önermenizi rica ediyorum.Power yetersiz kalırsa yenisini alabilirim.

Dostum yardımcı olmayı çok isterim. Pm yolu ile numaranı yaz bana ben nasıl yapıcağını anlatırım. Forum'a cep telefonuyla girdiğim için yazmak zor oluyor. Pcmide bir update meselesi yüzünden kullanamıyorum. Mesajını bekliyorum iyi geceler.

• Bambiyotik hocam la telden görüştük sorunlar çözüldü.sistem kurulunca burda paylasicam.Allah razı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exceLLencyy -- 19 Temmuz 2014; 23:19:42 >
  • Evet sistemi çözdük,

hd 6870 ekran kartıyla üç tane vga monitör, biri dvi çıkıştan olmak üzere diğerleri mini display port to vga aktif dönüştürücüyle bağlandı.Gayet de güzel oldu :=) sistem fotoları yakında eklenecektir.
  • exceLLencyy E kullanıcısına yanıt
    Bir kişi daha kattık aramıza :) hadi hayırlısı... Güle güle kullan kardeşim.

• Bu gün iki tane monitör aldım ama tek görüntü olarak kullanamıyorum acaba nerde hata yapıyorum. Ekran kartım gtx 650ti boost
  • Ekran kartından dolayı. Eyefinity AMD'nin teknolojisi. Sen Nvidia Surround'u araştırman gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bambiyotik

Ekran kartından dolayı. Eyefinity AMD'nin teknolojisi. Sen Nvidia Surround'u araştırman gerek.

Alaştırdım bu özellik mevcut.

Sitesinde yazıyor herşey ama nedense ben bir türlü ayarlayamadım. İki tane dvi çıkışı var onları kullanıyorum acaba ondan mıdır ?

http://www.nvidia.com.tr/object/geforce-gtx-650ti-boost-tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pisko-Lock -- 4 Ağustos 2014; 8:47:08 >
  • Tamam olabilirde güzel kardeşim bir önceki mesajda da belirttim Eyefinity AMD'nin Teknolojisi. Sen bu istediğini yapmak için Nvidia'nin Surround teknolojisi nedir nasıl çalışır diye araman araştırman gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bambiyotik

Tamam olabilirde güzel kardeşim bir önceki mesajda da belirttim Eyefinity AMD'nin Teknolojisi. Sen bu istediğini yapmak için Nvidia'nin Surround teknolojisi nedir nasıl çalışır diye araman araştırman gerek.

Tamam anladım onu isim farklılığı var sonuçta geri kalanı aynı. Nvidia denetim penceresine giriyorum orada surround seçeneği var ama pasif durumda. Acaba dvi ile bağladığım için olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pisko-Lock -- 4 Ağustos 2014; 11:01:02 >
  • Bu güzel başlık için teşekkür ederim öncelikle. Oldukça güzel bilgiler var. Bende bir kaç soru sormak istiyorum.

3 tane monitörüm var ve 3'ü de 144 hz'de çalışıyor. Ati 290x2 ekran kartım var, üç monitörü mini display port to dvi ile bağladım. Ama sadeece 60 hz alıyorum. Bunun nedeni sanırım aradaki displayport çeviricisinin "aktif" olmaması diye düşünüyorum. Ben vatandan aldım, slink'in çeviricisi sanırım bunlar aktif değil, bu yüzden mi acaba 60'hz'in üstüne çıkamıyorum?

Eğer sebep bu ise, sizlere sormak istiyorum aktif olanlar hangileridir? Apple'ın var sayfasında o aktif midir? Sizler nereden aldınız, hangileri aktifti, çok teşekkür ederim şimdiden.
  • Benım aklımda bir fikir var. Arkadaşlar bu çerçeveler goruntuyu cok engellıyor.

Örn: 3 tane 17" inç monıtor aldık dıyelım (eskı olsun kı kırıldıgı zaman bı degerı olmasın) Sonra bu monıtorlerın tek tek çerçevelerini sokelım. Soktukten sonra hepsını yan yana getırıp ekranlar bırbırırıne degıcek sekılde sabıtleyelım. nasıl olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: exotic.

Benım aklımda bir fikir var. Arkadaşlar bu çerçeveler goruntuyu cok engellıyor.

Örn: 3 tane 17" inç monıtor aldık dıyelım (eskı olsun kı kırıldıgı zaman bı degerı olmasın) Sonra bu monıtorlerın tek tek çerçevelerini sokelım. Soktukten sonra hepsını yan yana getırıp ekranlar bırbırırıne degıcek sekılde sabıtleyelım. nasıl olur?

• bu zamanda hani ekran kartını bana önerirsinz.
    3 monitör bağlamak için.
    3 monitör tek ekran olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAYAADAM -- 22 Ekim 2014; 17:08:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAYAADAM

bu zamanda hani ekran kartını bana önerirsinz.
    3 monitör bağlamak için.

Bu ne yapmak istediğinle alakalı arkadaşım. Eğer 3 ekranda canavar oyunlar oynayacağım dersen ya yeni nesil nvida kartlardan alacaksın 900 serisi ya da amd cephesinde 295 serisinden alacaksın. Yok ben sadece 3 ekranda world uygulaması kullanacam dersen sana gtx 680 bile yeter.

Öte yandan "3" ekran alacağım ekran kartına göre de değişir. Ati alacaksan, mini display portlu ekran olacak ya da dönüştürücü alacaksın. haaa 60 hz üzerindeyse aldığın ekranlar ona göre dönüştürücü alacaksın ve onlar oldukça pahalı, 249 tl yanılmıyorsam. Nvida alacaksan gerek yok, o aparatlara..

Ayrıca ekran olarak da tavsiyem 24', bende 3 tane 27 var, büyük oluyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: vbalikci

quote:

Orijinalden alıntı: KAYAADAM

bu zamanda hani ekran kartını bana önerirsinz.
    3 monitör bağlamak için.

Bu ne yapmak istediğinle alakalı arkadaşım. Eğer 3 ekranda canavar oyunlar oynayacağım dersen ya yeni nesil nvida kartlardan alacaksın 900 serisi ya da amd cephesinde 295 serisinden alacaksın. Yok ben sadece 3 ekranda world uygulaması kullanacam dersen sana gtx 680 bile yeter.

Öte yandan "3" ekran alacağım ekran kartına göre de değişir. Ati alacaksan, mini display portlu ekran olacak ya da dönüştürücü alacaksın. haaa 60 hz üzerindeyse aldığın ekranlar ona göre dönüştürücü alacaksın ve onlar oldukça pahalı, 249 tl yanılmıyorsam. Nvida alacaksan gerek yok, o aparatlara..

Ayrıca ekran olarak da tavsiyem 24', bende 3 tane 27 var, büyük oluyorlar.

Teşekkür ederim.
    Ben iracing similasyon oyunu oynamak için düşünüyorum sadece.
    Amaçım bu..
    Bugun çok dolaştım Vatan,bimeks,teknosa vs. kimse net cevap veremedi.

• Orta Düzey İçin Bu Ekran kartı.

Bundan da 3 tane.

Yarış oyunlarından hz önemlidir. Yüksek hz senin vscy açmanı da engeller, pergformans daha iyi olur. Ayrıca monitör de 1 ms ta oyuncular için.

Bunları al, araba yarışlarını keyifle oyna. Ama "üst" çözünürlükler için en az 980 ya da 295x2 ya da onun türevi bir kart lazım. Asla 27' alma, çok gereksiz, 24 ideal..

Kolay gelsin.

• Arkadaşlar bende büyük TV'den sıkılıp EYEFİNİTY olayına girdim ancak bir sorunum var :)
    Çözümlerini önceki sayfalarda buldum gibi ama yine de fikirlerinizi almak istiyorum.

Elimde Radeon Dual-X R9 280x ekran kartı mevcut. Diğer donanımlar genel olarak tüm standartların üzerinde. Zaten konuyu ilgilendiren kısım büyük ölçüde ekran kartı ile alakalı.
    Şimdi elimde 2 adet 23'6 inçlik asus monitör ile bir adet 23 inçlik AOC monitör var. AOC diğerlerinin yanında çok kötü durduğu için bugün Asus'un bir monitörünü daha sipariş ettim.

HDMI'dan bağlanan monitörde 1920x1080 çözünürlükte her bir köşeden birkaç santimlik boşluk mevcut. Bu sorunu da henüz çözemedim.

Toparlarsak elimde 3 adet ASUS 23'6 inçlik monitör var. Monitörlerin her birinde VGA - HDMİ ve DVI-D girişler mevcut.
    Ekran kartında ise HDMİ - DVI-D - DVI-I ve 1 adet DP var. (DP mini değil.)

1. Monitör : HDMI - HDMI
    2. Monitör : DVI-D - DVI-D şeklinde bağlantı yapıyorum ve çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor ancak bir BF4 fanboyu olarak ortada mevcut monitör kenarlıkları yüzünden oyun oynamak imkansız bu nedenle kesinlikle 3. monitöre ihtiyacım var ve sizlerden 3. monitörü nasıl bağlamam konusunda ve 3 adet Asus marka monitörü askı aparatı ile bağlayıp bağlayamacağım hususunda fikirlerinize ve göndereceğiniz faydalı linklere ihtiyacım var :)

Edit sonrası gelen not : 1920x1080 çözünürlükte mevcut köşelerdeki sorunun forumda yapılan araştırma sonunda CCC üzerinden yapılan scaling ayarları ile çözülebileceğini yine buradan öğrendim.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.