Bildirim
Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz (36. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Yardımın için teşekkürler. Teyit amaclı gibi oldu ama sonuçta aktfi dönüştürücü ile monitör sorunlarını hallettim. İnanılmaz zevkli oluyormuş onu anladım :)
Mevcut ana kart ve işlemcide epey bir değişiklik yaptım. Bugün siparişleri verdim. Sistem tam kurulduğunda bende resmini paylaşacağım. Olması gerektiği gibi masraflı oldu ama bakalım değecek mi :) -
Değecektir :) benim sistem fotoğrafını gördün mü? Sadece ETS2 oynamak için :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Senin fotoğrafı da sistemi de gördüm allah için güzel :)
Ben sadece BF4 oynuyordum sistemimden de çok memnundum ama Far Cry 4 yükledim ve kastı bende onun gazı ve siniri ile komple değişiklik yaptım. Pişman değilim ama :)
Yanlız bende seninki gibi masa kullanıyordum normal standart masalardan. Kendim L şeklinde bi kasa çizdim. Götürdüm onu yaptırdım. Şimdi çok daha rahatım. Hem ergonomik olarak hem de alan olarak çok daha güzel. -
Arkadaşlar merhaba,
Monitörlerim: AOC 831W
Eyefinity programını kullanarak çift ekran kullanmak istiyorum.
VGA: AMD RADEON HD 5450.
Display port mu almam gerekiyor ? -
Merhaba;
Display port almana gerek yok. 2'li konfigürasyonlar'da dvi ve vga portunu yada dvi ve hdmi portunu kullanabilirsin. Bahsettiğin ekran kartında 3 port ta var ve 3 monitöre kadar destekliyor.
Eyefinity konfigürasyonlarında 2 monitör için aktif dönüştürücü gerekmez ama 3 ve fazlası için geçerli her monitöre 1 adet aktif dönüştürücü şarttır.
İyi günler... -
BF3 multiplayer oynuyorum arada bir mükemmel sarıyor :)
Dediğin tarzda bir monitör yaptırmayı bende planladım ve internetten bir kaç örnek buldum ama bulunduğum şehirde gerçekten çok yüksek meblalar istediler malzeme ve işcilik için. Bu masayada ulaşım parası hariç para ödemedim :) Bedava baldan tatlıdır mantığı ile... Aslında benim masa yüksek değil. Gerçekten standart ölçülerde... 72cm ayak boyu var ayakları kestirirken ustaya danıştım standarta göre yaptı oda.
Sistemimden memnunum ama tek sıkıntı 3 ekran kartı için muazzam bir darboğaz yapması :) o kadarda olucak mecburen... Durumları düzelttiğimde X99 sisteme geçicem. -
-
Uzun zamandır eyefinity ile devam ediyorum. 5760*1080 çözünürlük crossfire r9 280x asus dcii top GPU için yeni oyunlarda malesef fazla gelmeye başladı.
Eğer araba yarışı, uçak, uzay simülasyonu meraklısı iseniz eyefinity kesinlikle yapın derim. Far cry 4 gibi oyunlarda da oyun sizi daha bir içine çekiyor.
Bir de yeni bilgi olması mahiyetinde 3 ekranın perspektif düzeltmesini yapacak bir yazılım kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bunun için ben Widescreen uygulamasını kullanıyorum. Neredeyse sorunlu tüm oyunları düzeltiyor diyebilirim.
Eskiden NVidia'nın surround teknolojisini kullanıyordum. O da iyiydi. Onun dezavantajı maksimum 3 ekranda oyunu açıp +1 ekranda masaüstü görüntüsü alıyordunuz. Yani maks 4 ekran destekliyor.
Eyefinity de ise vidyodaki gibi 24 monitorlü setup dahi yapabiliyorsunuz. Tabii Nvidia Surround aktif dönüştürücüye ihtiyaç duymuyor . Eyefinity'de ise bu şart. Sonuç ekstra maliyet demek.
-
Güzel açıklama olmuş... Tek bir sıkıntım var oda Euro Truck Simulator 2 oyununda crossfire desteği olmaması... Yer yer 20FPS'nin altına düştüğü bile oluyor... -
Hocam bende 2 dvi vga hdmi çıkışlı monitör
1 adet de vga dvi 24 inç monitr mevcut
dediğiniz gibi 2 adet dvi dan 1 adet hdmi dan bağladım olmadı
gittim displayport to hdmi aldım
1 adet dvi vga çevirici ile monitörün birine vga birine display port to hdmi ile en sonuncusunuda dvi ile bağladım
fkata ne yaptıysam 3. ekrandan görüntü alamadım
ne yapmam gerekli acaba? nerde hata yapıyorum -
Arkadaşlar lütfen konunun ilk sayfasını okuyun.Orada detaylı anlatım mevcut.Hangi dvi'in nasıl kullanılacağı ve hdminin kullanılamadığı durumları belirttik.Bir çok kez aynı soruyu soran arkadaşlara aynı cevabı verdik.
DVI Portları iki çeşittir Birisi analog destekli diğer sadece dijitaldir.Dijital olan portu vga çevirici ile dönüştürürseniz kullandığınız monitöründe dijital desteği olması gerekir.Dijital çıkış genelde hdmi portu ile paraleldir ve ikisi aynı anda kullanılamaz(Ekran kartı özel bir eyefinity çözümü sunmuyor ise)
3 monitör ile kurulum yapılacaksa bir ekranı mutlaka display port üzerinden bağlamak zorundasınız.Monitörünüzde display port girişi yok ise bunu başka bir girişe çevirecekseniz mutlaka AKTİF çevirici kullanmanız gerekmektedir.Aktif çeviriciler ve pasif çeviriciler birebir aynı fiziki yapıya sahiptir ve hangisinin aktif olduğunu ancak satıcı bilebilir yada teknik özelliklerinde aktif çevirici diye özellikle belirtilmiştir.
Gabriel TR
Ekran kartından 2 dvi ve bir display portu yada 1 dvi(analog) 1hdmi ve 1display portu kullanman gerekiyor.Display portu çevirirken kullandığın dönüştürücü mutlaka AKTİF dönüştürücü olmalıdır.
Bu şartları sağlarsan 3 ekranı aktif olarak kullanabilirsin
SAYGILARLA
-
arkadaşlar 4 monitörlü özel birşey yapmaya çalışıyorum,
4 monitör desteği olan amd ekran kartı ne önerirsiniz. -
Selamlar arkadaşlar. Yardımlarınızı bekliyorum kafayı yemekteyim.
Bende AMD SapphireHD 7870 var ve 3 ekran kullanmak istiyorum. Samsung P2250 , Samsung P2270 HDTV ve LG Televizyon var.
2 DVI 1 HDMI olarak taktığımda 1 DVI iptal oluyor.
Dün gittim DisplayPort to DVI aldım yine olmadı.
Hangi aparatı almalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim. -
konuyu kirletmeden
http://forum.donanimhaber.com/m_104486290/tm.htm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yücel52 -- 15 Nisan 2015; 19:57:57 > -
Selamlar
Bilgiler için teşekkürler. Bende 3 monitör siparişi verdim. 3 ünde de vga ve dvi çıkışı var. Ekran kartım ise hd7870 ve 2 dvi, 1 hdmi, 2 adet de mini displayport çıkışı var. Bu durumda en ekonomik eyefinity çözümü nedir.
Tekrar teşekkürler.
Not; elimde şu an 1 vga, 1 dvi, 1 hdmi, 1 adet ekran kartından çıkan basit display to mini display dönüştürücü var.
merhabalar
gerçekten çok iyi bir kaynak.başta konu sahibi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.
yıl 2015 ama ben eyefinity olayına yeni giriş yapacak olanlardanım.
powercolor r9 270 ekran kartım var.1 adet hdmı 1 adet dvı 1 adet dp çıkışı var.19 inc 1440*900 çözünürlükte vga monitörüm var.
şimdi aynı monitörden 2 adet daha alıcam. pasif dönüştürücüler ile hdmı ve dvı portuna vga monitörleri bağlayıp
aktif vga dönüştürücü ile 3. monitörü de dp ye bağladığımda doğru mu yapmış olacağım.
bir diğer sorumda bu ekran kartı ile performans sıkıntısı yaşar mıyım?genelde yarış simülasyonları oynayacağım.
şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkürler. -
konuya destek devam ediyor mu arkadaşlar? -
Düşünceniz doğru.
Dvi TO vga pasif.
Hdmi TO vga aktif.
DP TO vga aktif şeklinde olabilir.
Hdmi TO vga pasif donusturucu calismayabilir.
Ekran kartınız yeterli olabilir.en kötü ihtimal oyun içinde birkaç ayar kısarak oynarsıniz. @milwaki31
quote:
Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU
Düşünceniz doğru.
Dvi TO vga pasif.
Hdmi TO vga aktif.
DP TO vga aktif şeklinde olabilir.
Hdmi TO vga pasif donusturucu calismayabilir.
Ekran kartınız yeterli olabilir.en kötü ihtimal oyun içinde birkaç ayar kısarak oynarsıniz. @milwaki31
cevap için teşekkürler.
hdmı to vga da aktif olmalı yani.o zaman 2 aktif bir pasif dönüştürücü almam gerekecek.
fakat malum fiyatlarıda yüksek.deneyen arkadaşlar ve veya net bilgisi olan?
boşuna pasif alıp üstüne birde aktif almıyim diyorum.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X