Şimdi Ara

Eyefinity Kurulum Rehberi Kapsamlı Anlatım-Testler-Puf Noktalar-Sormak Istedikleriniz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
18
Favori
78.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muh_ahmetkaya

quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

quote:

Selamlar.
    Foruma çok güzel bilgiler paylaşmışsınız.
    Benim şöyle bir sorunum var.
    Elimde MSI R6870 Hawk serisi iki adet ekran kartı (http://www.msi.com/product/vga/R6870-Hawk.html) var ve 3 adet 24" monitör (1HDMI + 1VGA + 1 DVI toplam üç girişli).
    Bir ekran kartında 2 DVI + 1 HDMI + 2 DP(DisplayPort) olamk üzere toplam 4 DVI + 2 HDMI + 4 DP(DisplayPort) var.
    İki ekran kartını crossfire olarak birleştirdim veya tek kullandım ama üç monitörü bir türlü birleştiremedim.
    Yardımcı olursanız sevinirim. :((

Merhaba siz bir ekran kartına 2 monitoru DVI uzerinden baglayın diger ekran kartınada son kalan monitorunuzu DVI uzerinden baglayın.Daha sonra yeni CCC da eyefinity diye bolum var oraya tıklayıp yapıcaksınız.Siz 3 monitoru bu sekilde baglayıp sistemde 3 monitoru gorebiliyormusunuz once onu sorayım.

Dediğiniz gibi de yapmıştım ama olmadı.
    3 monitörü görüyorum ama Eyefinity penceresinde 2x1 Monitor çıkıyor karşıma 3x1 Monitor ibaresini görmeye nail olmadık :))

Hım peki siz direk dvi olarak baglıyorsunuz degilmi yani arada cevirici kullanıp baglamıyorsunuz degilmi ?

SAYGILARLA

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar.
    Foruma çok güzel bilgiler paylaşmışsınız.
    Benim şöyle bir sorunum var.
    Elimde MSI R6870 Hawk serisi iki adet ekran kartı (http://www.msi.com/product/vga/R6870-Hawk.html) var ve 3 adet 24" monitör (1HDMI + 1VGA + 1 DVI toplam üç girişli).
    Bir ekran kartında 2 DVI + 1 HDMI + 2 DP(DisplayPort) olamk üzere toplam 4 DVI + 2 HDMI + 4 DP(DisplayPort) var.
    İki ekran kartını crossfire olarak birleştirdim veya tek kullandım ama üç monitörü bir türlü birleştiremedim.
    Yardımcı olursanız sevinirim. :((

Merhaba siz bir ekran kartına 2 monitoru DVI uzerinden baglayın diger ekran kartınada son kalan monitorunuzu DVI uzerinden baglayın.Daha sonra yeni CCC da eyefinity diye bolum var oraya tıklayıp yapıcaksınız.Siz 3 monitoru bu sekilde baglayıp sistemde 3 monitoru gorebiliyormusunuz once onu sorayım.

Dediğiniz gibi de yapmıştım ama olmadı.
    3 monitörü görüyorum ama Eyefinity penceresinde 2x1 Monitor çıkıyor karşıma 3x1 Monitor ibaresini görmeye nail olmadık :))

Hım peki siz direk dvi olarak baglıyorsunuz degilmi yani arada cevirici kullanıp baglamıyorsunuz degilmi ?

SAYGILARLA

Evet aynen dediğiniz gibi.
    Direkt olarak ilk iki monitörü birinci ekran kartının iki DVI çıkışına, üçüncü monitörü de ikinci ekran kartının DVI çıkışına bağladım.
    Yine olmadı.

• Suanki Catalyst Surumunuz nedir Bildigim kadari ile 10.2 den sonra Crossfire Eyefinity destegi geldi.Forumda bu sekilde kullanan arkadaslarda var.Crossfire ayarlarınızda belki bir problem olabilir.Orada etkin olmayan bir durumdan dolayı eyefinity kuramıyor olabilirsiniz.Olmadı Team viewer kurun bir baglanıp bakabilirim ayarlarınıza.

SAYGILARLA
  • quote:

Suanki Catalyst Surumunuz nedir Bildigim kadari ile 10.2 den sonra Crossfire Eyefinity destegi geldi.Forumda bu sekilde kullanan arkadaslarda var.Crossfire ayarlarınızda belki bir problem olabilir.Orada etkin olmayan bir durumdan dolayı eyefinity kuramıyor olabilirsiniz.Olmadı Team viewer kurun bir baglanıp bakabilirim ayarlarınıza.

SAYGILARLA

Catalyst sürümü en son olan 11.6.
    Ne zamanTeam viewer ile yardımcı olacaksınız :))
  • Bana pmden numara ve sifrenizi gonderin baglanıyım hemen.

SAYGILARLA
  • Anlatım çok güzel.Elinize sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fruko07

Anlatım çok güzel.Elinize sağlık.

Tskler

SAYGILARLA
  • @Rock_Rage hocam;

Garanti olsun diye sizin gibi ebay'dan bir aktif dönüştürücü çoktan sipariş ettim ancak merakımdan birşey sormak istiyorum.

Elimde HIS HD6870 ekran kartım var. Çıkış portları bakımından oldukça zengin. 2xDVI , 2xMini DP, 1xHDMI

Şimdi diyoruz ki 1 DVI ile 1 HDMI birbirine paralel olduğundan 2 DVI ve 1 HDMI aynı anda çalışamıyor birinden biri pasif oluyor. Ki bu doğru denedim. Pekala 2 DVI ve 1 Display Porttan görüntü alırken neden aktif dönüştürücüye ihtiyaç duyuyoruz da pasif dönüştürücü işe yaramıyor. Yani sonuçta display portların sadece 1 tanesinden görüntü alınacak. 2 sinden değil ki? Bu display port ile de mi DVI'ın bir tanesi paralel durumda yani?

Cevabınız için teşekkürler...

Bu arada ben sadece 3 ekranda ayrı masaüstü görmek için kullanıcam. 3 monitörü tek bir monitör gibi görmesine gerek yok.

Birde hocam benim 3 ekrana masa üstü görüntüsü verebileceğim fiyatı en uygun ekran kartı HD5770'midir. HD6870'in masaüstündeki sıcaklığından ve çektiği elektrikten daha düşük değerli kart istiyorum. Kasa yakınlarımda olduğundan yaz aylarında çekilmiyor. Elektrik tüketimide var tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 6 Temmuz 2011; 3:35:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Menow

@Rock_Rage hocam;

Garanti olsun diye sizin gibi ebay'dan bir aktif dönüştürücü çoktan sipariş ettim ancak merakımdan birşey sormak istiyorum.

Elimde HIS HD6870 ekran kartım var. Çıkış portları bakımından oldukça zengin. 2xDVI , 2xMini DP, 1xHDMI

Şimdi diyoruz ki 1 DVI ile 1 HDMI birbirine paralel olduğundan 2 DVI ve 1 HDMI aynı anda çalışamıyor birinden biri pasif oluyor. Ki bu doğru denedim. Pekala 2 DVI ve 1 Display Porttan görüntü alırken neden aktif dönüştürücüye ihtiyaç duyuyoruz da pasif dönüştürücü işe yaramıyor. Yani sonuçta display portların sadece 1 tanesinden görüntü alınacak. 2 sinden değil ki? Bu display port ile de mi DVI'ın bir tanesi paralel durumda yani?

Bu arada ben sadece 3 ekranda ayrı masaüstü görmek için kullanıcam. 3 monitörü tek bir monitör gibi görmesine gerek yok.

Birde hocam benim 3 ekrana masa üstü görüntüsü verebileceğim fiyatı en uygun ekran kartı HD5770'midir. HD6870'in masaüstündeki sıcaklığından ve çektiği elektrikten daha düşük değerli kart istiyorum. Kasa yakınlarımda olduğundan yaz aylarında çekilmiyor. Elektrik tüketimide var tabi.

Merhabalar

Simdi ilk sorunuzla baslayalım.Oncelikle kart uzerindeki bir DVI ile bir HDMI paralel olarak tasarlanmıs ve aynı anda sadece birini kullanabiliyorsunuz.DP portlar ise bagımsız kanallar yani sizin kartınız aynı anda 4 monitor destekliyor.Aktif donusturucu kullanmamızın nedeni 3lu monitor kurulumunda gerekli olan clock degeri bunu alabilmek için aktif donusturucu kullanılması gerekiyor.Eger siz sadece DP uzerinden 1 ekran kullanmak istiyorsanız pasif donusturucu alıp bir ekrana goruntu verebilirsiniz ama eyefinity destekli olmuyacaktır.Mesala display port sadece ati de olan birsey degil nvidia kartınız vardır yada notebookunuzda vardır bunlardan pasif donusturucu ile bir ekrana goruntu verebilirsiniz ama eyefinity teknolojisi için akitf olması zorunlugugu var.

2. Sorunuz içinde atinin sitesinde 5400 serisi ve uzerinin destekledigini belirtiyor.Ama bu kartlardan ulkemizde satılıyormudur bilmiyorum 5750 ve 5770 kesin olarak satılıyor onu biliyorum hatta ozel eyefinity edetion modelleri var bunlar farklı alternatiflerde sunuyor ornegin bizim kurulumlarımızda 3. monitor DP uzerinden baglanırken eyefinity edition modellerinde 3 monitorude dvi yada hdmi uzerinden baglanabiliyor falan ureticinin tarzına gore degisebiliyor baglantı kombinasyonları.Umarım acıklayacı olmustur sizin için.

SAYGILARLA

• Tam olarak cevabını alamadığım nokta şu. Ben 3 monitörümde ayrı ayrı masa üstü görüntüsü kullanıyorum. Eyefinity ise 3 monitörü tek bir monitör gi,bi kullanmaktan ibaret. Ben bu şekilde kullanmayacağım zaten. Her monitörde ayrı bir pencere kullanıyorum. Bu şekilde de aktif dönüştürücüye ihtiyacım var mı?

Yani gene 3 monitör kullanıcam, ama eyefinity yapmayacağım. Pasif dönüştürücüde işimi görürmü? (Aktif VGA dönüştürücüm 1 haftaya elimde olacak gerçi ama DVI'ını alırım pasifin o bakımdan. 3 monitörümde de DVI var çünkü)

• quote:

Tam olarak cevabını alamadığım nokta şu. Ben 3 monitörümde ayrı ayrı masa üstü görüntüsü kullanıyorum. Eyefinity ise 3 monitörü tek bir monitör gi,bi kullanmaktan ibaret. Ben bu şekilde kullanmayacağım zaten. Her monitörde ayrı bir pencere kullanıyorum. Bu şekilde de aktif dönüştürücüye ihtiyacım var mı?

Yani gene 3 monitör kullanıcam, ama eyefinity yapmayacağım. Pasif dönüştürücüde işimi görürmü? (Aktif VGA dönüştürücüm 1 haftaya elimde olacak gerçi ama DVI'ını alırım pasifin o bakımdan. 3 monitörümde de DVI var çünkü)

Ben soyle anlatıyım ozaman bir karta 2 den fazla monitor baglıcaksanız ve eger ozel bir kart degilse 2 DVI portunu kullandıktan sonra geriye DP kalır ona takacaksanız aktif donusturucu sart.Siz bu 3 monitoru ister tek monitor gibi kullanın ister 3 unu ayrı ayrı kullanın.Pasif donusturucu su sekilde kullanabilirsiniz.Sistemde 1 monitor var ve siz 2. monitoru displasy port uzerinden kullanmak istiyorsunuz ornegin 6990 ekran kartınız var bunda genelde 1 DVI 5 tane de DP var siz iki ekran kullanacaksınız ozaman pasif donusuturucu alıp kullanabilirsiniz yada notebookunuz vardır DP cıkısı vardır onu monitore baglarken pasif donusturucu kullanabilirsiniz.Olay 3. monitoru sisteme baglarken olusuyor onun içinde eger kullanacagımız port DP ise aktif donusturucu gerekiyor.

Eyefinity yapmadan 24 monitoru farklı ayrı ayrı kullanabilirsiniz.Her birinde ornegin bir grafik vardır borsayı takip ediyorsunuzdur her birinde farklı bir pencerede farklı hisseleri takip edebilirsiniz yada izlemeniz gereken baska bir grafik vardır bir yanda film izlersiniz digerinde grafik falan.Yada ucunde ayrı ayrı film gosterebilir ve demo falan yapabilirsiniz.

SAYGILARLA

• Çok ilginç, 2dvi dan sonraki bir dp baglantisinin aktif istemesi ilgincine gidiyor insanin. Hani 2 display porttan görüntü alsak tamam anlayabiliyorum. Display port ayni port ustunden bile coklu monitor destegi veren bir baglanti diye biliyorum. Acaba bu birden fazla portu olan kartlarda dp ler paralel olabilirlermi. Ve hatta dp teknolojisiyle dvi,hdmi ve dp lerin hepsi paralel olabilirmi. Dvi portlarinin arkasinda ciddi kalinlikta bir blok var. Acaba bu blok ile dvi lari aktif olarak iki cikisami ceviriyorlar. Bu mantikla 3. monitorun dp den bagliyken aktif donusturucu istemesi belki anlasilabilir. Aksi halde 2dvi ve 1dp baglantisinda aktif donusturucuye ihtiyacin mantiken olmamasi gerrkiyor. Yada ben cok sacmaliyorum :)
  • yazınızın tamamını okudum elınıze saglık
    sanırım benım ıcın su anda en son sız kaldınız

elimde uc adet 22" monıtor ve radeon sapphıre 6850 ekran
    kartım var aslında sıstem olarak her sey tamam ama
    takıldıgım son nokta su aktif dvi cevrıcı

kıme sorduysm yuzume bakıyor bana aktıf cevrıcıyı nerden
    bulacagım lazım eger yardımcı olursanız cok mınnaar olurum
    sızden haber beklıyorum cevrıcı ıcın basvurmadıgım yer kalmadı

sımdıden tsk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: falco70

yazınızın tamamını okudum elınıze saglık
    sanırım benım ıcın su anda en son sız kaldınız

elimde uc adet 22" monıtor ve radeon sapphıre 6850 ekran
    kartım var aslında sıstem olarak her sey tamam ama
    takıldıgım son nokta su aktif dvi cevrıcı

kıme sorduysm yuzume bakıyor bana aktıf cevrıcıyı nerden
    bulacagım lazım eger yardımcı olursanız cok mınnaar olurum
    sızden haber beklıyorum cevrıcı ıcın basvurmadıgım yer kalmadı

sımdıden tsk.

Turkiyede yok akrif dvi cevirici satan bir yer yok olanlarda pasif uzerlerinde aktif olduguna dair bir ibare yok.Ebayden alabilirsiniz dvi olanlar pahalı vgalar daha ucuz ben vgadan kullanıyorum bir sorun yok goruntu kalitesi digerleri ile aynı.

Bir kac link ben bu satıcıdan aldım guvenilirdir.

http://cgi.ebay.com/ATI-Eyefinity-Active-DisplayPort-VGA-Cable-0-1m-BK-/130491788035?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e61eaab03

http://cgi.ebay.com/ATI-Active-DisplayPort-DP-Single-Link-DVI-D-adapter-/140517732954?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20b782725a

SAYGILARLA

• quote:

Çok ilginç, 2dvi dan sonraki bir dp baglantisinin aktif istemesi ilgincine gidiyor insanin. Hani 2 display porttan görüntü alsak tamam anlayabiliyorum. Display port ayni port ustunden bile coklu monitor destegi veren bir baglanti diye biliyorum. Acaba bu birden fazla portu olan kartlarda dp ler paralel olabilirlermi. Ve hatta dp teknolojisiyle dvi,hdmi ve dp lerin hepsi paralel olabilirmi. Dvi portlarinin arkasinda ciddi kalinlikta bir blok var. Acaba bu blok ile dvi lari aktif olarak iki cikisami ceviriyorlar. Bu mantikla 3. monitorun dp den bagliyken aktif donusturucu istemesi belki anlasilabilir. Aksi halde 2dvi ve 1dp baglantisinda aktif donusturucuye ihtiyacin mantiken olmamasi gerrkiyor. Yada ben cok sacmaliyorum :)

Amd nin sitesinden acıklama

DisplayPort'a neden ihtiyacınız var?

AMD Eyefinity teknolojisi DisplayPort'u ve birden fazla ekranı tek bir saat kaynağından çalıştırmak üzere kolaylıkla ölçeklendirme yeteneğini desteklemektedir.

Aktif DisplayPort dongle aygıtı ve pasif DisplayPort dongle aygıtı arasında ne fark vardır?

Pasif dongle aygıtları, konektörden gelen DP olmayan sinyali almak üzere DisplayPort'u kullanırlar ve sinyalleri bağlı monitörle uyumlu olması amacıyla 'pasif olarak' ayarlarlar. Pasif dongle aygıtları eski moda bağlantı olarak değerlendirilmektedirler, bu yüzden daha önce sözü edilen DisplayPort bağlantısı gereksinimlerini karşılayamazlar ve 3 veya daha fazla monitörün etkinleştirilmesi amacıyla kullanılamazlar. Ancak eski moda ekranların DisplayPort bağlantılarına uyum sağlaması için uygun fiyatlı bir çözüm oluştururlar.

Aktif dongle cihazları, sinyalleri 'aktif olarak' çevirmek ve gerekli çıktı olarak yeniden iletmek için gerçek DisplayPort sinyal sistemini kullanırlar. Gerçek DisplayPort sinyal sistemini kullandıklarından, bir Displayport bağlantısı sayılırlar ve 3 veya daha fazla ekranın etkinleştirilmesi için tüm gereksinimleri karşılarlar.

AMD Eyefinity teknolojisine sahip bir ekran kartıyla kaç adet DisplayPort'u bulunmayan monitörü kullanabilirim?

DisplayPort olmayan bağlantılar veya pasif DisplayPort dongle aygıtları kullanarak bir AMD Eyefinity teknolojisi kullanan ekran kartına iki adede kadar DisplayPort olmayan monitör bağlayabilirsiniz. Bir seferde 3 veya daha fazla DisplayPort olmayan monitörü etkinleştirmek ve çalıştırmak için, DisplayPort olmayan ek monitörler aktif bir DisplayPort dongle aygıtıyla bağlanmalıdır.

Edit ekleme

SAYGILARLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rock_Rage -- 6 Temmuz 2011; 22:55:50 >

• ben 1-1.5 ay kadar önce MSI 6850 Cyclone aldım ve bugün 2 monitör eyefinity kurmak için eski lcd tv mi monitör olarak DVI dan bağlamak istedim ama DVI slotumun çalışmadığını farkettim 2. dvı slotum çalışmıyo ve pazartesi tatile gitcem 1 ay kadar yokum 1 ay sonra bunu garantiye göndersem sorun kesin olarak düzelir mi.

not: kabloyu ve monitörü farklı cihazlarda denedim onlarda sorun yok. TV yi şu anda HDMI dan bağladım ama 3. monitör alcağım zaman DVI bana lazım olcak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gky05

ben 1-1.5 ay kadar önce MSI 6850 Cyclone aldım ve bugün 2 monitör eyefinity kurmak için eski lcd tv mi monitör olarak DVI dan bağlamak istedim ama DVI slotumun çalışmadığını farkettim 2. dvı slotum çalışmıyo ve pazartesi tatile gitcem 1 ay kadar yokum 1 ay sonra bunu garantiye göndersem sorun kesin olarak düzelir mi.

not: kabloyu ve monitörü farklı cihazlarda denedim onlarda sorun yok. TV yi şu anda HDMI dan bağladım ama 3. monitör alcağım zaman DVI bana lazım olcak.

Merhaba biraz gec olucak ama bende sehir dısındayım giremiyorum foruma.

Sorununuz buyuk ihtimalle sundan daha oncede yazılmıstır 6850 ve 6870 modellerinde bulunan bir dvi portu sadece dijital cıkıs için yani bunu vga donusturucu ile donusturup takıp kullanamiyorsunuz illa dvi kablo baglanacak.Bu yuzden goruntu alamamıssınızdır tv de vga giris oldugunu varsayarak bu yorurumu yapıyorum sizde ona baglamak için dvi vga donusturucu kullandınız ama daha once sorun yasayan arkadaslar gibi sizinde dvi portlarınızdan birisi Only Digital olarak yapılmıs.Umarım acıklayıcı olmustur.

SAYGILARLA

• One of the coolest site on internet. Believe it or not, This site (http://steampoints.com) giving Free Steam Games. Get Free Full Version PC Games and steam Games From (http://steampoints.com).
  • Rehber güzel olmuş ellerinize sağlık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

Rehber güzel olmuş ellerinize sağlık...

Tskler insallah yararlanacagınız bir gun gelir

SAYGILARLA
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.