Çalıştığım fabrika az zam verdi gidelim müdürlerle konuşalım diyoruz emekliler asla oralı olmuyor. Adamlar kendilerini riske atmıyor. Hepsi ben zaten emekliyim 20 devletten, 30 35 bundan alıyorum keyfim iyi, burada uzun vadeli kalıcı değilim zaten kafasında. EYT denilen garabet tek başına demokrasi ve seçimlerin zararlarını gösteren bir örnek < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
EYTliler gönüllü grev kırıcı işlevi görüyor.

-
-
Hakikaten öyle
Ben zamanında kazanılmış hak diye destek verdim ama pişmanım ülkenin tabutuna atılan son çivi oldu bu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
eyt ile 2 milyon kişi emekli oldu, daha da emekli olacaklar var. kadınlarda 38-39, erkeklerde ise 40-42 yaşında emekli olanlar oldu. emekli olanların çoğunluğu genç kişiler, halen aktif çalışıyorlar. bu eyt nin sebep olduğu olumsuzlukları 10 sene sonra bile konuşacağız. 4a (ssk) emeklilerinde ortalama aylık bakanlık açıklamasına göre 17 bin tl. 4b (bağkur) emeklilerinde ise ortalama 15 bin civarı. bu emekli maaşlarına daha çok ağlanır.
-
sendika yok mu? benim anladığım yok. bu durumda sizin iş yerinde kaç tane emekli var ki? hakkını başkalarının yardımı ile almaya veya korumaya çalışıyorsan işin zor. kendine yeni bir iş bulmak için çaba göstersen daha başarılı olursun.
-
Emekli olmamış çalışanların 5bin gün sonrası gelir vergisi ve SGK pirimi kaldırılıp ÖTV muafiyeti getirilmeli. Başka türlü genç neslin yok oluşu ve intiharları devam eder
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
chp kışkırttı,akp onayladı.Diğerleri de şakşakladı.Sırf oy alıp,koltukları korumak uğruna gençleri yaktılar
-
Seçimi kaybedeceğimi bilsem çıkartmak diyen Erdoğan değil miydi? Koltuk tatlı mı geldi
quote:
Orijinalden alıntı: Muhafız.Seçimi kaybedeceğimi bilsem çıkartmak diyen Erdoğan değil miydi? Koltuk tatlı mı geldi
Anlaşilan zararları gözüktükçe iş akpye yıkilacak.Kk nin çabaları ve eyt benim sayemde geçti sözleri unutturulucak:)
Karşı çikan parti var mıydı?Onu söyler misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih KARAHAN -- 9 Mart 2025; 1:22:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fatih KARAHANAnlaşilan zararları gözüktükçe iş akpye yıkilacak.Kk nin çabaları ve eyt benim sayemde geçti sözleri unutturulucak:)
Karşı çikan parti var mıydı?Onu söyler misiniz?
Alıntıları GösterKKde sorumlu ama bu ihanetin baş sorumlusu akpdir
Bir de anlaşılan akpye yıkılacak yazmışsın... (sanki başka ihtimal mümkünmüş gibi)
secim korkusuna zararlarini bile bile akp gecirdi. kime yıkalım dış guclere mi yikalım. iktidar akp sorumlu akp.
-
Zamanında fetöcülerle düşüp kalkan nasıl akp ise,eytlilerle düşüp kalkan da chp dir.Bunu kolay bir araştirma ile bulabilirsiniz diye düşünüyorum
Kardeş chp eytye destek vermedi diyen mi var
.ana sorumlusu akpdir. Onlar gecirdi
AKP istese onaylamayabilirdi ki ana muhalefetle hemen hemen her konuda zıtlar. Hatta akepeliler chepelileri her konuda zıt olmakla eleştirirler ama aynı zamanda kendileri de aynısını yapar, neyse. RTE'nin aylar öncesinde oy vermeseler bile erken yaşta emekliliği onaylamayacağını erken emekliliğin ekonomik bir intihar olduğunu söylediği zamanları dün gibi hatırlıyorum. Hatta RTE bu emeklilik olayını olabildiğince erteledi. Seçim yaklaşınca verdiler, koltuk gidecek korkusuyla. Adamların derdi vatan millet değil ki, kendi çıkarları. Koltuk korkusu olmasa vermezlerdi.
O dönemi iyi hatırlayın derim.Kılıçdarın adaylığı net değildi.Herkes mansuru ya da ekremi aday gösterip bu işi bitirecekler diye bakıyordu.Tayyip de tüm parayı dağitıyordu ki yerine gelen iyice rezil olsun,insanlar akp daha iyiydi diye düşünsün istiyordu.Eyt yi de o yüzden getirdi,kyk borçlarını da o yüzden affetti.Hatta merkez bankası rezervlerinde ne var ne yok sattılar.Üstüne borç alıp sattılar.Ta ki kk aday gösterilene kadar,sonra her şeyi durdurup mehmet şimşekle görüşmeye başladı adamlar.Kazanacaklarinı anladılar çünkü
Kk nın adaylığını geç açiklaması eytlilere yaradı.İstediklerini bu sayede aldılar.Yoksa başta açiklayaydı,tayyip geçirmezdi
Ee ne dedik biz eyt konusunda.
"Sorun bunların erken yaşta emekli olmasında değil , hem emekli olup hemde aynı yerde çalışma imkanı tanınmasında ve üstelik bunun içinde işverene teşvik verilmesinde" diye.
Adam 45 yaşında hem emekli maaşı alıyor hemde işverenden maaş .
İşveren de eyt teşviği ve kredisi kapıyor.
Böylece piyasada eyt'li çalışan aranıyor gözde oluyor.
Bu şartlarda işveren olsanız nispeten genç eyt'li mi ise alırsınız yoksa üniveristeden yeni mezun olmuş birisini mi ?
Eyt'li çift maaş aldığından asgarî ücrete bile tamah eder gık çıkarmaz.
Olan garibana oldu
Eyt topluma Kılıçdaroğlu tarafından hazırlanmış AKP tarafından sokulmuş en büyük kazıktır.
Hele siz daha durun önümüzdeki seçim sözde staj mağdurları da sigortası yapılmayanda kervana katılacak 500 bin kemiksiz kişi de eklensin bir cümbüş daha kopar
-
Buarin 40 yaşında emekli olup bizlerin vergilerini yemesi sorun , haksızlık ve akılsızlık.
Bunların 40 yaşında emekli edilip hem bizim vergilerimizle yemesi hemde ucuz isgucu olarak tıkılıp genç işsizliği arttırması katmerli sorun.
Biliyorum hocam o dönemi bilmem mi. KK'dan nefret etme sebebimdir. Ama Merkez Bankası'nı boşaltma zamanı bunun öncesine dayanıyor. Damadın Hazine ve Maliye Bakanı olduğu zaman yani 2018-2019'daydı. Bankanın rezervlerini o zaman 1 yılda yiyip eksiye düşürmüşlerdi. Tabii seçim yatırımı zamanı da yemişlerdir
KK adaylığını açıklasın ya da açıklamasın ekonomik kriz iliklerimize kadar hissettirdiği için insanlar ana muhalefet ve onun çevresine yanlama sinyali veriyorlardı hocam. Yani iktidarın koltuğu her türlü sallanıyordu, belirlenecek aday bu sallantının şiddetini değiştirecekti. Koltuk sallantı şiddeti düşük olan kaybetmeye mahkum KK adsy oldu. Ama yine de kimse geleceği bilemezdi tabii. İktidar da koltuğunu korumak için ekonomiye zararlı bile olsa oy getirdiği sürece her şeyi yapacak vaziyete gelmişti. İktidar kazanacağını bilse emeklilere erken emekliliği hayatta vermezdi zaten. Oylama taktiğini seçmesi de bundan dolayı, adamlar zarar olacaksa bile geciktirelim veya önümüzü görelim belki erken emekliliğe gerek bile kalmaz diye oyaladılar da oyaladılar.
Neyse olan oldu artık. Gelecek kuşakta da artık devlet baba vergileriyle yardımda bulunur. Ne de olsa gelecek kuşağı yaktılar. Günahların bir bedeli olmalı.
-
Bende eyt liyim, eyt yi kadınlar için ilk etapta 48, erkeklerde 50 düşünülüyordu.
Çılıktaroğlu nun adaylıgını geç açıklaması, iktidarın koltuğu kaptırırım endişesi bu tabloyu oluşturdu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

eyt ile 2 milyon kişi emekli oldu, daha da emekli olacaklar var. kadınlarda 38-39, erkeklerde ise 40-42 yaşında emekli olanlar oldu. emekli olanların çoğunluğu genç kişiler, halen aktif çalışıyorlar. bu eyt nin sebep olduğu olumsuzlukları 10 sene sonra bile konuşacağız. 4a (ssk) emeklilerinde ortalama aylık bakanlık açıklamasına göre 17 bin tl. 4b (bağkur) emeklilerinde ise ortalama 15 bin civarı. bu emekli maaşlarına daha çok ağlanır. |
Benzer içerikler
- kadir mısıroğlu neden vatandaşlıktan çıkarıldı
- gerçek atatürk
- yılmaz argüden mason
- kürtçe yasağını kim kaldırdı
- devlet dairelerinde atatürk resmi kanunu
- türksat 6a özellikleri
- geforce now fiyat
- adıma şirket var mı sorgulama
- türkiye"nin en büyük sanayi siralamasi
- 2025 elektrikli araçlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X