Bu forumda bulundugum surece hayret ustune hayretler ettim.Arkadaslar siz neden böylesiniz.Donem donem belli kisileri once Allah yapip biri bi toz kondurunca saldırıp sonra da linc yağmuruna tutuyorsunuz.Bi sakin olun ya. Eyüp hocanin anlatisini zerre sevmeyen biriyim ama kotu yorumlara kizmasina kızmıyorum. Bu kisiler de insan .Yakini eleştirince gocunan tipler boyle göz önünde kisilerden süper 8nsan olmalarını bekliyor.Yakinin bi kptu söz soylese aran bozulcak. Bu insanlar çok ağır sözler duyunca nasıl kızmasın?Zaman zaman behzat hoca palmiye bekir rehber hoca gibi 8simler topa tutuldu. Hic gerek yok ki boyle seylere?Hepsinin anlatigi bilgiler ayni degil mi?Bazılarının vermedigi kisimlari bazilari veriyor hepsi bu.Usluplari farkli ders anlatislari farkli. Simdi kafasi basmayan ama üniyi geçmek için mat öğrenen tipler var.Bu tipler için iyi ezberleten hocalar yeter. Ama anlamadigim sey Eyüp hocayı 2 tyt konusunu izledim kesinlikle iğrençti.Bu adam neden bu kadar ovuluyordu zerre anlamiyordum.Ne konunun mantigini anlatıyor ne bir sey .Kendisi diyor ki benhicbir zaman dusuk seviyeli ogrenci olamadım belki onlar anlamıyordur ondan bazi hocalar iner ben içemem.Hakli ama bir konuyu neden izlersin ogrenmek icin.Tamam belki bazı noktaları biliyorsundur eksiğin vardir sadece tamamlamak için izlersin.Ama yuksek seviyeli ogrenciye bilgi allahu teala katından mi indiriliyo vahiy yoluyla yani .Ok seviyeni indirme ama mantigini ver be adam.Kimse saklabanlik yap demiyor ki.Seviyesi iyi öğrenci nedir algısı kapasitesi yuksek onceki konulari tam olan öğrencidir. Kimse önceki konularda eksiğim olsa da anlayayim demiyo.Bence bu adam goy goy yapmadigi icin diksiyonu duzgun oldugu icin direktmen ust düzey öğrenciye hitap seviyesine konuluyor.Sen mantigini anlatma gec kalip ifadeler ver fhhfh anlamayana da seviyesi dusuk desinler jdjdjd.Hadi gercekten üst seviye öğrenci icin bu sefer de kimsenin vermedigi anlasilmasi zor noktalari bu hocanin vermesini beklersin ama o da yok.Eyup hocanin bi esprisi yok.Sorulari icin dinlenir cozdurdugu kitap icin dinlenir.Fakat konu öğrenilmez.Ben de balon oldugunu düşünüyorum. Bi fosforlu olduğumdan rehber hocaya bayılıyorum. Goy goy yapan hoca candır benim icin. Am rehber hocabizlerken buyuluyo fakat tik izlemeyincekopuyo o adam da nasilini veriyo nedenini degil cunku.Nasilinin mantgini veriyor nedeninin mantigini degil. Bi konuyu iyi ogrendiginin kanıtı en basit şekilde anlatabilmendir demis aynstayn.Her neyse ben trigonometriye kopek gibi calistim apotemi cozcek seviyeye geldim dedim Eyüp hoca izleyeyim. Artik omu izleyip algilayacak yuksek seviyeli öğrenci konumuna eristim belki de onu izleme şerefine nail olayim dedim.Tamam bak cozdurdugu sorular yardımcı oldu hakkini yemeyeyim. Ama rehber hoca hazretlerinin bi cozdurdugu ÖSYM ayarindaki soru tarzindan hani analitik cemberdeki şekiller var ya öyle bir sey gördüğümü hatirlamiyorum Eyüp hocadan oyle bi soru gördüğümü hatirlamiyorumm. Fonksiyon izledim.Ok yine sorulari guzel bak kotu degil ama adam anlatmıyor mantigini vermiyor yok kafam basmıyor. Biyikli ve mikailim anlattığı kisimlari anlatmamis. Sanırım Eyüp hoca konuyu zaten bilenler için anlatıyor. Bi fosforlunun tercihi olamaz Eyüp hoca. Log izlemek istedm.Yok yine anlatması gereken terimleri açıklamıyor bazi seylerinin nedenini :d.Biyikli da aciklamamisti ama verdiği ayrinti cok guzeldi o ayrıntıyı hicbir youtube hocasinda gormedim.Mikail hocaya baktim.Isteee kimsenin anlatmadigi kısmı anlatmisti. Bi konu anlatimi nasil iyidir ya aptala anlatir gibi anlatirsın dusuk seviyeli öğrenciler iyl anlar. Veya olayin mantigini verirsin bu da konuyu hiç bilmeyenler için iyi olur. Veya konuyla alakall kimsenin vermedigi bağlantıları verirsin. Diger konularla bagdastirma yaparsin. Baska yönden incelersin. Bizim müfredat sinirli aldugu icin. Sadece belli kaliplar içinde kaliyoruz. Oysa bu kavramlar teoremler bulunurken de bir suru bağlantı varcir. Kaliplar içinde kalıyoruz. Her hoca dersi ayni ezber ifadelerie anlatıyor ee yine anlamayan çok ,yine unutulunca yapilamyor Neden Çünkü biz işlenmiş kalip bilgiyi beyne yükluyoruz. Hic hayal gücü kendi kendine keşfetme konunun mantığıni belli yollaria çıkarmaya çalışmak yok.Birçok konu var birbiriyle bağlantılı müfredata sıkışılıyor Inanın şu matematik köyundeki hocanin ilk videosu benim icin tüm öğretim hayatimda verilen bilgilereen daha anlamliydi. Ordaki Mustata yağci da buna parmak basmış: müfredatin sınırlarmasina.Yani bi tek ben dusunmuyormusum bunu.Ve Cogu zaman müfredat değişiyor. Ee gerek var mi illa ki bu isleyisle gitmeye hocalar baska konulsrla da bağlantilar kurabilir. Yaratıcı zekayı tetikleyebilir kesfetme sorgulamaya izin verebilir Biz soru sorunca aptal yerine koyuluyoruz okulda.Her neyse işte konu anlatimlarinda ya basit anlatımla mantigi vermekle konunnun özünü aktarirsin 0 seviyesi için bu değer kazarr Ya du karsidaki seviyesi duşuk kişilerin köprüyü geçene kadar bilgi yuklemesine yardim edersin. Bu ezberci denilen hocalar da eger bunu sagliyorsa bence bunun da faydali oldugu nokta var.Ee simdi ne anlami var ezberin diyecekler sistem boyle sistem matematik istiyor yapamayana da .Seviyesu kotu olana pragmatik gelir bu yolda.Her neyse iste yaani senin seviyen kotu anlamiyorsun diyenler var.O zaman uluk açarsın başku hacaların deginmedigi yerlere deginirsin evet amacimiz sinav bana kalsa seviyemize uygunsa o bilgiler de verilebilir bana fazlalık olmaz bunu da katabilir burasi ilgilenenler için diye bir bölüm yapar ne bileyim ama yapmazlar onu. Fakat müfredat dişına çıkmadan sinavda ise yaravacak bilgiler sinavda ise yarayacak taktıkler gayet verilebilir Sinav seviyesinde sınav için de ise yarayacak fazla bilgiler farklı yollar vardir. Dedigim gibi iste bu zor kısımlari karistirilan yerleri mantiginin zor anlasildigi yerleri verir hoca Bunun icin evet dusuk seviyelerler anlamaz dersin.Bazi hocalor geciyor çünkü konunun zor pürüzlü kısımlarını. Ama Eyüp hoca 'du boyle bir sey de görmedim. Sadece soru cozumi videolarini izledim Hocanin anlatimini sevmiyariız diye aptal olduk bu hoca yüksuk seviyeliler icin dediler.Ama önceden bildiğim konulari da dinleyince verim alamadım Temelim çok berbat da degil. Mesela biyıklların mikail hocanın anlattığı noktaları bu hoca anlatmamıs belki zor soru cozduruyordur bilemem. Sırf anlatimini sevmedigim icin ağır linc yedim forumda simdi de hocayı lincliyorlar. Ben daha biyıkli burda patlamadan soyluyordum biyikliyi hhs.Sanirim bu forumda arkadaslar donem donem bi hocaya tapip diger dönemler lincliyor.Arkadaslar Allah degil bu adamlar hepsinin eksik noktası olabilir. Zevkinize gore acin dinleyin iste Bana gore hiebir youtube hocasi Vuzde yuz konuyu öğretmez matematikte. Hepsine tek tek baktinim konular oldu Mikail hocurin kafin videoluri dahu iyi buzen de biyiklı. onlar da yüzde yüz öğretemez ama daha kapsayici bence.ee parali diyeceksiniz ben sadece bi kitabina para verdim ama para vermedigm videolarına da erisebiliyorum. Nasil derseniz arayan isteyen buluyor bi sekilde simdi söylersem telif diyorlar. Iyilikten maraz cikiyor bir şekilde ondan söylemiyorum kimseye.Ya da telif linci yyiyorum .İnanin adamlar reklam yupiyor parasi olan da bu tarz seylerle ugrasmayip kitabi aliyor. Onlar da kazanıyor yani gelip telif demeyin ben de bi kilabini aldim siz de alin simdi de para yok duyari yicem ya da videolardan bahswtsem telif uyarısı yicem .Parasi olmayan da isterse parasiz erişiyor zaten .Arayan her seyi bulur .Youtube hocalari delaylı anlatrmyor bence kisaca. Ama o hocalan izleyince de yuzde yüz olmuyor bakis acisi gömen gerekiyor.Konuyu ögrendin mesela zor soruların çüzürmünü Izlersin. Eyüp hoca bence bazi kisilerin ben Eyüp hoca dinliyorum class ciks hoca diye hava atmasına yarıyor.Seviyeniz alah katında olsa bile küçük bi noktanın mantigini bilmemeniz zora sokabilir dikkatli olun. Ben mikail hoca Mustafa hoca biyikli devam Canim sıkılınca da ya da konunun bsindayken rehber hoca izliyorum sivasli hocayi izliyorum. Ama mesela Eyüp hoca gelse bana kizsa sen salaksın ondan anlamiyrosun dese gocunmam. Bu hocalar olmasa dershanelere ozel derse mahkum kalırdık. Bu arada fosforcu hocasi dediginiz adamın çıkışı izmir Atatürk lisesi yuzdeligi 1 .Bu liseden çıkan öğrenciler baya kaliteli yerleri kazanıyor:d .topun topu ust seviye degil tabii. Yine de belki ceyreginiz bu yüzdelik dilime erişmiştir. Uni sinavi 2.5 m 25000 bin e tekabül ediyor.Ki aslinda yarisi 12.sinif desen benim zamanımda teoga giren kisiler 1.2mydi yarısından daha az 12mnin yuzde biri 12bindir Onceki senede mezuna kalanlar nerden kalir 20bin 50bin seviyesinin en fazla ceyregi mezuna kalir 7.5 kisi ilk 20binden de 2 bin kişi olsun 12bin arti 9.5k 21 k gibi bi sayı.Size göre belki vasat aslinda .burda bi suru derece öğrencisinin oldugunu düşünüyorum. Ama yine de en az yüzde 60 70inizin yüzde 1 dilime giren geçmişe sahip olduğunu düşünmüyorum. Fosforlu hocasi dediginiz kisiler bile bu forumun yarisindan yüzde 60indan daha bi sonuc çıkarmış. Nedense derece yapanlar ogretmenlik yapmiyor.Bizim bi ogretmenimiz sey demisti almanlar içindeki en iyileri öğretmen yapmis oyle yükselmiş. Bizim de aslidna derece yapan kisileri öğretmen yapmamız lazım ki iyi öğrenciler yetişsin.Sizin seviyenizdeki kisiler öğretmen olmali demistiBu seye benziyor ya muhendis olup yenilik ywrwtcak veya herhangi bi bilim alanında ortaya bi sey çıkaracak kişilerin kendini harcaması kitleler icin oluyor biraz. Ki aslinda alanında iyi kisiler prof olup ders veriyor unilerde yani hocanin dedigi de oluyor ama hoca sanirim ortaogretim lise seviyesindw de başarı seviyesi top kişilerin ogretmrn olarak calismasini istiyor.Dusununce bizim de lise hocalarimiz hep ODTÜ mezunu hacettepe mat mezunu.Aslinda bahsettigi başarılı kişilerin cok hırslı olmayan disiplinli ama asiri çalışkan olmayan kisileri boyle yapabilir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim