Şimdi Ara

F-16 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
8.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: johnny3254

"batuhanbb"

ben sana söyliyim f-16 ların en az 10 yılı var daha, f-4 üde yabana atma evet yaşlıdır dededir ama bir çok özelliği bünyesinde barındırmaktadır tarihi eser bile olsa bakma sen

türk ordusu birden filosunu değiştiremez önce f-4,f-5 gibi eski uçaklar gider daha sonra sıra f-16 lara gelir,

hava gücümüz konusundada hiç karamsar olmadı belli başlı herkesin bildiği ülkeler hariç (a.b.d,ingiltere v.b) dünyadaki birçok ülkeden çok üstünbi hava gücümüz var

ok bu konuda açık ara türk ordusu 1.dir buna sözüm yok zaten apar topar filoyu değiştirmiyolar 6,7 var dedim ama ordumuzun yeni nesil uçaklara yönelmesi şart gerek hızıyla gerek cephanesi ile f-16 halan uçaklarda top 10 da 9. sırada ama önünde 8 tane uçak var en azından f-4 değişsinler kanı arabası gibi duruyolar

• bende bi resim koyayım dedim f-16 değil f-4,babamın çok sevdiğim resimlerinden bir tanesidir.Ama biraz komik bir resim, hani arabaya yaslanıp resim çektiririz ya,onun gibi olmuş aha buda benim der gibi bi resimm

F-16

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnny3254 -- 19 Şubat 2007; 17:51:54 >
  • quote:

bende bi resim koyayım dedim f-16 değil f-4,babamın çok sevdiğim resimlerinden bir tanesidir.Ama biraz komik bir resim, hani arabaya yaslanıp resim çektiririz ya,onun gibi olmuş aha buda benim der gibi bi resimm

F-16

güzel resimmiş babanın f-16 pilotu olması da ayrı bi gurur olsa gerek sana

• quote:

Orjinalden alıntı: batuhanbb

quote:

bende bi resim koyayım dedim f-16 değil f-4,babamın çok sevdiğim resimlerinden bir tanesidir.Ama biraz komik bir resim, hani arabaya yaslanıp resim çektiririz ya,onun gibi olmuş aha buda benim der gibi bi resimm

F-16

teşekkürler dostum

yok f-16 pilotu değil f-4 pilotuydu, ee yaş var tabi biraz

• quote:

quote:

quote:

F-16

teşekkürler dostum

yok f-16 pilotu değil f-4 pilotuydu, ee yaş var tabi biraz

sonuçta türkiye için asker olmuş vatana hizmet eden bir kişi he f-4 he f-16 he f-35 araçlar değil amaçlar önemli bu yüzden baban büyük adam

• eyvallah dostum,vatana hizmet eden herkes büyüktür

yalnız dediğin gibi tekrar baktımda f-4 ler artık iyice tarihi eser gibi olmuş ya biran önce revizyone gitmek lazım
  • quote:

eyvallah dostum,vatana hizmet eden herkes büyüktür

yalnız dediğin gibi tekrar baktımda f-4 ler artık iyice tarihi eser gibi olmuş ya biran önce revizyone gitmek lazım

hakkaten f-4 baya gidik hadi f-16 idare eder de f-4 tam bir tarihi eser gibi kızma bu sözüme müzelere koysunlar artık her emektar gemi uçak vs. şeyler gibi.
  • quote:

quote:

hakkaten f-4 baya gidik hadi f-16 idare eder de f-4 tam bir tarihi eser gibi kızma bu sözüme müzelere koysunlar artık her emektar gemi uçak vs. şeyler gibi.

yok be dostum ne kızıcam gönülden katılıyorum sana haklısın ksinlikle revizyona gidilmesi gerekir ama mümkün gözükmüyo şu şartlar altında,yoksa en azından en eski uçakların f-16 lar olması hava gücümüzde benimde en büyük temennim

• kısa cevap: uçaklarda, ister yolcu olsun ister askeri olsun,- kerosen yakıt kullanılır..bunlar, petrolün en hafif türevleridir..zaten hafif kullanılması mantıklı: benzin çok pahalıdır..kerozen ucuzdur..Ama uçaklarda , istense benzin de konulabilir..(ama bunun için uçağın motor sistemine ayar çekilmelidir)..

ayrıca Uçaklarda Gaz Türbinli motorlar kullanılır..bu yakıtın yüksek oktanlı olmasına da gerek yoktur..(Pistonlu uçak motorları da vardır: örneğin küçük eğitim uçağı olan TB ve Tiger'lar..)

• Su-37 Flanker -F

Nato Kod Flanker _F

Çok Amaçlı Avcı

* Mürettebat:Bir pilot
    * Uzunluk:22.183 m
    * Kanat genişliği:14.7 m
    * Yükseklik:6.43 m
    * Alan:62.0 m²
    * Boş ağırlık:18,500 kg
    * Yüklenmiş ağırlık:
    * Azami kalkış ağırlığı:35,000 kg
    * Motor (jet): Lyulka AL-37FU
    * Jet tipi:turbofan
    * Jet sayısı:2
    * İtiş:145 kN
    * Azami hız:2,500 km/h en yüksek irtifada
    * Menzil:3,700 km
    * Azami irtifa=28,000 m (59,100 ft)
    * Maximum G yükü: 11+/5-
    * Silahlar:
    o 1× 30 mm GSh-30 top (150 tur)
    o 12× kanat ve gövde istasyonlarında 8,200 kg (18,080 lb)'a kadar mühimmat

F-16

F-16

• f4 ler bildiğim kadrıyla 2020'ye kadar uçacak. dev gibi uçaktır bunlar. kanatlarına birer f4 tak kaldırır gider. bir kısmı israil tarafından modernize edildi. her sortiden sonra onlarca problem çıkarmasına rağmen hala uçuyorlar.
    quote:

quote:

• ya bana f-16 nın ya da herhangi bir savaş uçağının gövde yapısı hakkında geniş bir bilgi nereden bulabileceğimi söyler misiniz?
    (başlık f-16 olduğu için f-16 dedim...ayrıyetten herhangi bir yolcu uçağınınkide lazım...)
  • F5 lerde eskidi ama Türk yıldızları bütün numaralarını F5 lerle yapıyor. Ayrıca envanterdeki uçakları yenilemek demek yıllarca sürecek ihaleler, üretim hazırlıkları ve büyük paralar demek bu nedenle mevcut uçakların hepsinin kıymetini bilmek lazım.
  • bu arada okudunuz mu bilmem ama gazaete yazıyodu f35 siparişimiz var hemde baya cok 100 gibi aklımda kalmış daha sorada aynen f 16 oldugu ülkemizde üretilmeye başlancak ama sunu cok acık söleyebilirim f-35 amereikan yapamı bi ucak ve avrupa biriliğinin savascısı eurofighter la mucadele edemıyecek kadarda zayıf eurofighter cok daha hızlı ve manevra kabiliyeti cok fazla discovery de izlemiştim bayada uzun bi programdı
  • quote:

Orjinalden alıntı: yourmurder

ya bana f-16 nın ya da herhangi bir savaş uçağının gövde yapısı hakkında geniş bir bilgi nereden bulabileceğimi söyler misiniz?
    (başlık f-16 olduğu için f-16 dedim...ayrıyetten herhangi bir yolcu uçağınınkide lazım...)

Bu uçakları Türkiye'de 1984 den 1999 a kadar TAI de üretildi. Ordan bir mühendisle ilgi kurarsan sonuca ulaşırsın.
  • RESİMLER GÜZELMİŞ
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.