Şimdi Ara

F-16 yı olduğu yerden kaldırma projesi [Mühendisler İçeri] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LIKE A BOSS L kullanıcısına yanıt
    Uçak bu banddayken potansiyel olarak atıyorum 300 km/s hıza ulaştığında bandı durdurursen bu potansiyel hızla harekete başlar.
  • Hocam iyi düşünmüşsün ama

bunu gerçekten yapsan işe yaramaz

Çünkü uçak koşu bandının üstündeyken ne olacakki orda hız kazanamaz sadece tekerlekleri döner.

Uçağın kalkması için kanatların bol miktarda havayla karşılaşması lazım. Bu projende uçağın kanatlarındaki hava aynı hiç artmıyor.

Ama şöyle desen. Koşu bandı ters yönde onu götürecek olsa bi miktar işe yarar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dediğini anladım da olmaz. Yemez. Niye dersen uçağın kalkması için gereken hız, havanın hızıdır, yerin değil. Yani 220 km/h civarında esen bir rüzgar düşün. O zaman F-16'yı olduğu yerden kaldırabilirsin(teorik olarak). Yani uçağı kaldıran şey havadır, havanın hızı önemlidir. Hava ile uçak arasında ne kadar hız farkı(bağıl hız) olursa havanın kaldırması o kadar kuvvetli olur.
  • Mevzuyu anladım beyler. Ben uçağı bantta hızlandırıp bi anda salsak uçak direk ivmeyle kalkış yapar sanmıştım. Havayı hızlandırmak gerekiyormuş yani. Teşekkürler :D
  • Olmaz çünkü bazen peş peşe kalkıyorlar. Aynı koşu bandında iki insanın koştuğunu düşün veya birinin sonradan katıldığını. Ayrıca fazladan maliyet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam böyle olmaz ama uçağın tam önüne 2 tane vantilatör koyarsan çalışır.

edit: vantilatörler tam hız hava üfleyecek kanatlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chill Man -- 10 Ağustos 2017; 22:53:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • VTOL ve STOVL diye arat..
  • Şu an ciddi olarak tartışılıyor mu bu konuyu korkmaya başladım da.
    Ciddiye almış gibi yapıp dalgasına cevap yazayım dedim korkudan yazamadım.
  • Ciddi tartışanlar var hatta bu sistem kullanılıyor zaten diyen de var.. O kadar süratle ulaştıktan sonra bant duracak ve uçak fırlıcak diyor arkadaş ama o süratle sabit konumdan harekete geçince olduğu yerde takla atar ve paramparça olur uçak bu konuya bi açıklık getirelim sayın möhündisler

• Reis bu f16 tekerleğini döndürerek hizlanmiyor ki araba mı la bu Jet motoru arkasında tekerinde değil motorları ateskediginde o uçağı koşu bandında tutamazsın.
  • Jet motorlarının çalışma prensibi farklıdır. Geri beslemeyle çalışır self sustain denir gavurcada. Yani uçak ileri doğru gitmeli ki içeri doğru giren hava türbinleri döndürsün. Türbinler dönünce ateşlenen hava çıkarken çıkış türbinini döndürsün ve bu iki türbin bir mille birbirine bağlı olup birbirlerini beslesin. Yani uçak ileri gitmeden motor türbinleri yeterli hıza ulaşamaz.

• Özet olarak projeyi geliştirmem gerektiğini anladım. Yorumlarda motorlara hava girmesi gerektiğini söylemişsiniz genelde. Bir sonraki tasarımımda uçağıniki kanadının önüne dev vantilatörler yerleştireceğim umarım o zaman proje gerekli desteği görür

• quote:

Orijinalden alıntı: Viper13

quote:

Orijinalden alıntı: LIKE A BOSS

quote:

Orijinalden alıntı: Treopoles

Bak şimdi reis, Uçağın altına bi tane paltform kuruyoruz. Normal spor salonlarındaki Koşu bandını düşün onun büyüğü işte. Uçağı üstünde yeterli hıza ulaştırıyorsun. Sonra kalkıyor uçak yola devam ediyor işte.

Yanlis anladim sanmistim da dogru anlamisim ciddi ciddi. Biraz sacma degil mi hiz kazanmiyor ki böyle ucak. Motorlara tam guc vermekten bahsediyorsan air carrierlerde yapılıyor o da zaten.

Hız nasıl kazanmıyor, sen koşu bandında koşarken hız kazanmadığını mı sanıyorsun

Hız artıkça kütle enerjiye dönüşür E=mc

• Şaka mısınız siz ? Birde ciddi ciddi yorum yapıp f-35 falan diyenler var -onun uçuş prensibi bam başka tekniklerle gerçekleşiyor- .

La bu uçak için gerekli olan rüzgar nerede, yüksek ve alçak basınç sayesinde kaldırma kuvvetini oluşturacak dinamikler nerede ?

Uçağın kalkış esnasında hızlanmasının sebebi kanatların alt kısmındaki basıncı arttırıp, üst kısmındaki basıncı azaltarak hava kütlesinin yer değiştirme isteği sayesinde kaldırma kuvveti kazandırmak.

Birde 1500 lira maaşla işe başlatılınca ağlarlar, 300 lira + akbil bile fazla size.

Yazık yazık püüü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 11 Ağustos 2017; 11:17:10 >

• quote:

Bak şimdi reis, Uçağın altına bi tane paltform kuruyoruz. Normal spor salonlarındaki Koşu bandını düşün onun büyüğü işte. Uçağı üstünde yeterli hıza ulaştırıyorsun. Sonra kalkıyor uçak yola devam ediyor işte.

Ciddimisin sen ya, sadece tekerler hızlı gidince uçqğın kalkacağınımı sanıyorsun ?
  • İzmitcandır kullanıcısına yanıt
    Kardeşim mühendis değilim ben. Bilmemem normal. Sorup öğrendik işte. Ne bağırıyosun

• quote:

Kardeşim mühendis değilim ben. Bilmemem normal. Sorup öğrendik işte. Ne bağırıyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: TurtleTut

Şaka mısınız siz ? Birde ciddi ciddi yorum yapıp f-35 falan diyenler var.

La bu uçak için gerekli olan rüzgar nerede, yüksek ve alçak basınç sayesinde kaldırma kuvvetini oluşturacak dinamikler nerede ?

Uçağın kalkış esnasında hızlanmasının sebebi kanatların alt kısmındaki basıncı arttırıp, üst kısmındaki basıncı azaltarak hava kütlesinin yer değiştirme isteği sayesinde kaldırma kuvveti kazandırmak.

Birde 1500 lira maaşla işe başlatılınca ağlarlar, 300 lira + akbil bile fazla size.

Yazık yazık püüü

• SturmpioneeR kullanıcısına yanıt
    sadece ruslar demiyelim aslında bu tür savaş gemilerinin hepsinde bu sistem vardır. O kadar kısa pistte f16 durdurmak zordur çünkü
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.