Şimdi Ara

f/p ekran kartı önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yıllar önce iyi para bayılıp aldığım sevgili 8800 gtx'im sizlere ömür oldu. Kısa zaman içerisinde kendime bir notebook alacağım için beni 3-5 ay idare edecek bir ekran kartı arıyorum.

Ekranım yüksek çözünürlüklere izin vermediği için düşük çözünürlükte yüksek ayarlarda iyi performans veren bir kart arayışındayım. Taş çatlasa 250tl vermek istiyorum çünkü sistem de eskidi, daha fazla para harcamak hata olur diye düşünüyorum.

Sistemim
    E6750 2.66ghz
    6gb 800mhz ram
    gigabyte p35-ds3l anakart
    500w power supply (gerçek değeri)
    Cooler Master Centurion 534 kasa

Görüşlerinizi bekliyorum.

Saygılar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ragamuffin -- 11 Kasım 2010; 10:16:01 >

• hd5770
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

hd5770

+1

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=5313

biraz daha uygunu olsun dersen gts450 al..
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-n450gts-m2d1gd5oc-gts450-o.c.-gddr5-1gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=50115

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 11 Kasım 2010; 10:06:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

hd5770

Evet HD 5770 benim de aklıma en çok yatan kart.

Peki kısa vade için bu kadar para vermeye değer mi? İleride sistemi yenilediğimde de kullanabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ragamuffin -- 11 Kasım 2010; 10:07:53 >
  • kısa vadeli denecek bir durum yok..
    işlemciniz kötü bir işlemci sayılmaz..
    biraz da hız aşırtma yaparsanız tüm oyunlarda iş görecektir..

hd5770 sisteminizle uyumlu ve dengeli olacaktır..
    sistem yenileyecek olursanız bu sistemi hd5770 ile birlikte satarsınız..
    o zamana kadar ekran kartlarının ne seviyede olacağını kestirmek zor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

kısa vadeli denecek bir durum yok..
    işlemciniz kötü bir işlemci sayılmaz..
    biraz da hız aşırtma yaparsanız tüm oyunlarda iş görecektir..

hd5770 sisteminizle uyumlu ve dengeli olacaktır..
    sistem yenileyecek olursanız bu sistemi hd5770 ile birlikte satarsınız..
    o zamana kadar ekran kartlarının ne seviyede olacağını kestirmek zor..

Bilgilendirici yorumunuz için teşekkür ederim.

Büyük ihtimalle bugün iş çıkışı Vatan Bilgisayar'da alışveriş yapacağım. Fiyatlar aşağı yukarı aynı olduğu için tecrübelere göre karar vermek gerekiyor. Vatan'daki markalar şöyle;

VTX
    Sapphire
    ASUS
    HIS

Hangisini önerirsiniz? Hepsi birbirinin aynısı, al birini gitsin mi dersiniz?

• kişisel tercihim
    asus>his>sapphire>vtx şeklinde olur
    performansları aynıdır..
    ama fiyatlar aynıysa hem çizgi elektronik garantisi hemde bileşen kalitesi nedeniyle asus alırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 11 Kasım 2010; 10:41:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    f/p monitör tavsiyesi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fiyatlar 30 tl oynuyor.

VTX'i hiç bilmiyorum, Sapphire kullandım memnun kalmadım, HIS ile ASUS kafa kafaya giderler diye düşünüyorum. Bu noktada tercihim ASUS ve HIS arasında olacaktır.
  • asus al
  • asus
  • Cevap veren herkese teşekkür ederim. Bostancı Vatan'da yaptığım inceleme sonucu Sapphire HD 5770 Vapor-X aldım. Dün akşam yaptığım ufak çaplı testlerde kart Windows'tan 7.4 puan aldı.

Kart çok sessiz çalışıyor ve görüntüsü çok şık (Sanki her saniye görebiliyoruz da).

Starcraft 2 ile yaptığım en yüksek ayar testlerinde hiç takılma, atlama sorunları yaşamadım. Herşey gayet akıcıydı.

Bir tek ekrandaki fare imlecinde ufak grafik problemleri oldu, bilgisayarı baştan başlatınca o da çözüldü. Sanırım sürücü ve kartın sisteme alışması noktasında ufak problemler olacaktır. Sonuçta bu sistem 4 senedir Nvidia'ya alıştı, AMD'ye alışma evresi olacaktır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.