Şimdi Ara

F3SV de gizli bir özellik keşfettim, denemeden yorum yazmayın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar konumu kilitlemişler. Deneme yapmadan bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Bu nedenle tekrar yazıyorum.

resimde işaretli düğmeye basın bilgisayarınız kapansın. Daha sonra odanızın ışığını açın kapayın. Bilgisayarınız otomotik tekrar çalışmaya başlıyor. En azından bende oluyor. Kameranın ışık sensörü bunu yapıyor. Odanın tamamen karanlık olması gibi bir şartta sanırım gerekiyor. Bazen ilk denemede yapmasada ikinci yada üçüncüsünde oluyor. Elektirik dalgalanması mı yapıyor diye laptopu fişten çektim. Sonuç yine aynı. Kamerayı elimle kapatıp laptop prize takılıyken denedim olmadı. bilmiyorum arkadaşlar eğer olmuyor diyorsanız yarın videsunu çekip göndereceğim :) artık. Lütfen bir deneyin eğer olmazsa o zaman silin gitsin. ya bu benim bilgisayara has bir özellik, bilgisayarımı tamire göndereyim. :D ya da bu güzel bir özellik ve malesef insanlar buna inanmak istemiyor. neyse başaran olursa göreceğiz.

F3SV de gizli bir özellik keşfettim, denemeden yorum yazmayın.

• ilginç geldi vallaha ilk kez böyle birşey duydum
  • yav arkadaşım o düğme bilgsayarı kapatmaz uykuya alır sadece ama güç ayarlarından o düğmeyi kapatmaya ayarlayabilirsin
  • Sebebini tam bulamadım. İngilizce ve Türkçe kaynaklı bu olaya ilişkin bir açıklama yok. Durumu asus yetkilileri ile görüşeceğim. Öyle zannediyorum ki bu olay kamera sensörünün ışığa duyarlı olmasıyla ve ışık yanınca sistemi tetiklemesiyle alakalı. yani tahminimce bilgisayara bilinçli konulmuş bir özellik değil.
  • arkadaşım o düğme uyku modu sadece asusta değil bende acer var ondada oluyor...ona bakarsan laptop sıcaklığını nasıl ölçüyor sence
  • Söylemek istediğini iyi ifade edemediğin için yani bir şey anlaşılmadığı için kapattım o başlığı. Yoksa herhangi bir garezim yok, banane senin laptopundan istersen balkonun ışığını aç beni ilgilendirmez. Al açık bırakıyorum başlığı...
  • oda sıcaklığıyla alaklı değil. kameranın sensörü var. bu sensöre göre ışık ayarı yapıyor. bu sensörde bir tetikleme sonucu oluyor. sanırım bundan asus yetkililerinde haberi yok gibi geliyor. bir hatada olabilir biz özellikte.

quote:

Orjinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

arkadaşım o düğme uyku modu sadece asusta değil bende acer var ondada oluyor...ona bakarsan laptop sıcaklığını nasıl ölçüyor sence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu noktada tek diyeceğim o tuş bilgisyarı kapatmaz, askıya alır.(eğer ayarlarını değiştirmediysen). ve normalde bilgisyarını açman için tekrar ekranı kaldırman yada bir tuşa basman gerekir.
  • bende biliyorum kapatmıyor. zaten tam kapanınca olmuyor dikkat edersen özellikle resim koydum ki yanlış anlaşılması olmasın. senin varmı f3sv bilgisayarın?
  • Mtcanbay senin laptopda mouse falan takılımı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atleticos -- 25 Şubat 2008; 0:35:38 >
  • evet kablosuz fare kullanıyorum. optik.
  • Yaw herkes adama o tuşun işlevini anlatmış adam size başka bişey diyor. O tuşun özelligini herkes bi yana bıraksın ve şuna odaklansın;

Standby veya Kapalı pozisyonda olan bir laptopun sadece odadaki ışık hareketi ile aktif olması ve açılması normalmi?

mtcanbay gelişmeleri yazarsan bende merak ediyorum doğrusu..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtcanbay

evet kablosuz fare kullanıyorum. optik.

Mouse kullanıyormusun diye sormamın sebebi şuydu;Bende asus m51 laptopumda kablosuz mouse kullanıyorum,senin bu açtığın konuyu okuduktan sonra bende benim laptopda oluyomu diye bir deneyeyim dedim ve sonuç ilk denememde laptop açıldı ve bende şaşırdım nasıl oluyo bu diye.Daha sonra birkaç kere daha denedim bakalım olacakmı diye ama maalesef olmadı.Ama biraz uğraştıktan sonra bunun sebebini buldum en azından ben kendi laptopumda.Senin dediğin stand by düğmesine tıklayıp laptopu kapattıktan sonra eğer cihaz üzerinde herhangi bir tuşa basarsan cihaz açılıyor,ama sen şimdi hemen diyeceksinki ben tuşa muşa basmıyorum kardeşim,yalnız tuşa basmaya gerek olmadanda eğer kablosuz mouse hafif bir şekilde oynatırsan bile laptop açılıyor.Yani bende ilk denemede açılmasının sebebi ışığı yakmak için uzanırken masayı hafif sarsmışım ve optik mouse doğal olarak titreşimden dolayı laptopu açmış.Bu büyük ihtimalle sendede öyle oluyodur diye düşünüyorum,yani mousen en ufak bir titreşiminde laptop açılıyor.Büyük ihtimalle sende ışığı açıp kapatırken veya bir şekilde mouse sallıyosun ve bunun sayesinde laptopun açılıyodur diye düşünüyorum.Lütfen bunu birde çok dikkatli bir şekilde mouse veya mouseun üstünde durduğu masa, sehpa v.b şeyi sallamadan bir dene,hatta mouseu komple çıkar laptoptan birde öyle dene bakalım yine aynısı olacakmı.Sonucu merakla bekliyorum....

• Evet cok mantıklıo belki ışık bir şekilde mouseun altındaki optik yüzeye vuruyor ise mouseu hareket ettiriyo olabilir. Mümkünse mouse'u çıkarıp deneyip sonuçları buraya yazarsan aydınlanırız.
  • eğer titreşimden olsa bilgisayar başından kalkarikende olurdu. hem odaya girdiğimde odanın lambasını yakmadan bilgisayar başına oturmıyorum. dediğin gibi sarsıntıdan olabilirdi fakat bizzat kameranın ışık alıcı sensörünü kapayarak denedim. o an farkettim sensör kaynaklı olduğunu. yani kamera sensöründen kaynaklanan bir neden olduğundan eminim. fakat bunun bilinçli olarak mı koyulduğunu yoksa bir üretim hatası ya da gözden kaçan bir durum mu olduğundan emin değilim.

kamera usb. 2.0 portundan bağlanmış gibi ana karta bağlanıyor. aniden ışık oranındaki değişiklik ana karta gönderilecek ışık sinyallerini arttıramazmı? ve bu da bilgisayarın çalışmasına neden olamaz mı?. ihtimaller çok ama ben daha çok sensörün uyarıcı bir etki yaptığını ve bilgisayarın otomotik olarak çalıştığını düşünüyorum. bunun bilinçli eklenmiş bir özellik olmadığı fikri de bende iyice oluşmaya başladı.

• enteresan r400 ümde denicem bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildize -- 2 Mart 2008; 1:23:14 >
  • denedım olmadı el feneriyle cameraya ışık tuttum gene olmadı dedikleri gbi farenin sensöründen olabilir dicem ama uyku modunda iken farenin ışığı kapanıyor anlamadm sizde nasıl oldugunu:D
  • fare sensörü olmadığından adım gibi eminim. bende el feneri tuttum. çep telefonum k750i çok güçlü bir feneri var. denedim olmadı. hem neden sensörü kapatınca olmuyorda fare sensörüne bu kadar takınıldı anlamadım arkadaşım. isteyen inanır isteyen inanmaz ama oluyorrrr....
  • telefon ile videosunu çekip koysana kardeş, odanın ışığını açarken pc'yi çek sen açıldıgını gorururuz zaten hepimiz..
  • Hp nin ilginç sorun ve sonradan ortaya çıkan yeniliklerinden sonra bu da güzel.
    Videoyu bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.