Şimdi Ara

hatsız çalışma modu ile ilgili bir soru lütfen bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim nokia 6630 telefonum var telefon hatsız çalışabiliyor(video,mp3,oyun vs. gibi) ve ben sürekli sehirler arası seyahat ediyorum ve ayrıyetten bir mp3 player kullanmıyorum telefonumu kullanıyorum.
    Bildiğiniz gibi şehirler arası otobüslerde(bazıları hariç onlarda tel yasak değil) cep telefonu yasak ve aracın elektroniğini bozuyor.
    Ben 6630 ilk çıktığından beri kullanıyorum daha öncede otobüs yolculuklarında problem yaşadım ve telefonun arkasını açıp içinde sim kart olmadığını gösterince herkes sustu.
    birkaç gün önce yine bi yolculuk sırasında şöför sinyal alıyom diye otobüsü durdurdu ve benim çevremdeki koltukta oturan insanlar hemen bei gambazladı
    muavin geldi beyfendi kapatırmısınız aksi halde yolculuğa devam etmicez dedi bende benim telefonum hatsız çalışıyor içinde hat yok dedim ve göstrerdim muavin ve millet sustu bende başkasının tel i açık gidip onu bulun dedim ama birden sivrinin biri çıkıp telefonun kapalı olabilir ama acil arama sinyalı alıyor dedi oda aynı etkiyi yapıyor dedi 112 yi ara gör dedi ve bütün olay benim üstüme kaldı.

Şimdi soruyorum bilen üstadlarıma doğru 112 arama yapıyor içinde simkart olmasada ama ben arama yapmadığım durumlarda yinede otobüsü etkilermi?
    Bu hatsız çalışma olayı zaten otobüs ve uçaklar için geliştirilmiş bişey değilmi?

Yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkürler

İyi forumlar

• bende konu açtmıştım bununla ilgili.Cumartesi günü seyahat edicem mp3 dinlemek istiyorum ayrıyeten mp3 almak istemiyorum.Acaba Gerçekten zararı oluyor mu olmuyor mu?
  • şimdi şöyle bir soru var. hatsız mod ile uçuş modu aynı şeyler mi? acil çağrı yapabildiğinize göre değil...

sxg75 kullanıyorum. "çevrimdışı modda acil çağrıya izin veriyormusunuz?" diye soruyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adigehalil -- 24 Ocak 2007; 20:16:47 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: adigehalil

şimdi şöyle bir soru var. hatsız mod ile uçuş modu aynı şeyler mi? acil çağrı yapabildiğinize göre değil...

sxg75 kullanıyorum. "çevrimdışı modda acil çağrıya izin veriyormusunuz?" diye soruyor...

aynı değil galiba eskiden siemens telefonum vardı uçuş moduna alınca ayarlı alarm ajanda vs. varsa onlarda kapanıyo.
    nokiada alarmları filan susturmak için ayrı bişey yok.
    aynı değil galiba nokiada sadece sim şebekesiyle alakalı özellikler gidiyo hatsız açınca geri kalan herşey tam olarak çalışıyor.

Şimdi acaba otobüste ben 112 yi aramasamda tel sinyal alıp etkilermi acaba otobüsü.
  • e60 ve e61'de hatsız modda acil arama yapılamıyor diye hatırlıyorum, 6630'da öyledir muhtemelen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nervium

e60 ve e61'de hatsız modda acil arama yapılamıyor diye hatırlıyorum, 6630'da öyledir muhtemelen.

6630 da acil arama yapılıyor dostum
  • yapılması lazım zaten ya acil çağrı her anda yapılır.911 ide arar.Ya bana da bi çare bulalım yaaa bende 7610 var.hatsız özelliğini sonradan getiren program vardı adını unuttum o programın adını bilen var mı bana lazım sim kart olmadan telefonu çalıştırmam lazım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş diğer topic'de şöyle bir cevap yazmıştm.

bi kere şunu söylemek isterim madem cep telefonu otobüse zarar veriyor şöför neden telefonu kapatmıyor şimdi onlarınki araç telefonu demeyin araç telefonu ile cep telefonunu ayırt edebilecek kadar bilgiye sahibim. bi keresinde muavine sordum telefonları nie kapatıoz arabaya zararmı verio dedim hayır diğer müşterliler rahatsız olmasın diye böyle bir kural var dedi tabi şaşırdım.
    bir de adı hatsız mod ztn telefonda sim kart yok telefon nerden sinyal alıcak no 112 meselesinde haklı olabilir ama ancak görüşürken sinyal alabilir eğer sürekli 112'yi arayıp konuşmuyorsan otobüste sinyal fln almazsın. o konuda haksızdır. ( tabi bunlar benim fikrim.)
  • arkadaşlar Türkiye burası malesef bilgisiz çok. Hatsız da telefonun tüm Rf dalgaları iptal olur. Telefon acil aramaya açıktır ama sen 112 yi tuşlayıp yes demedikçe telefon ne sinyal alır nede sinyal verir. Sim kartı çıkartsan bile pil takılı olduğu müddetçe telefon sim kartsız çalışsada acil arama yapabilirsin. O zamanda sim kartsız telefon rf dalgalarını alıp verir, hayır sen 112 yi tuşlamadıkça asla böyle bir sinyal alıp verme olmaz. Dikkat ederseniz hatsız modda radyoda çalışmıyor. Niye sinyal alınıp verilmesi yok çünkü. Telefon buna müsade etmiyor. Kısacası 112 aranmadıkça hatsız modda telefon ne sinyal alır nede sinyal verir. bilginize ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ugur851

kardeş diğer topic'de şöyle bir cevap yazmıştm.

bi kere şunu söylemek isterim madem cep telefonu otobüse zarar veriyor şöför neden telefonu kapatmıyor şimdi onlarınki araç telefonu demeyin araç telefonu ile cep telefonunu ayırt edebilecek kadar bilgiye sahibim. bi keresinde muavine sordum telefonları nie kapatıoz arabaya zararmı verio dedim hayır diğer müşterliler rahatsız olmasın diye böyle bir kural var dedi tabi şaşırdım.
    bir de adı hatsız mod ztn telefonda sim kart yok telefon nerden sinyal alıcak no 112 meselesinde haklı olabilir ama ancak görüşürken sinyal alabilir eğer sürekli 112'yi arayıp konuşmuyorsan otobüste sinyal fln almazsın. o konuda haksızdır. ( tabi bunlar benim fikrim.)

uğur hocam doğru diyosun bende çok rasladım söfer arkasında giderken hemde araç telefonu kullanmayanlar bile var konuştuk sordum, napalım açmak zorundayız diyor gidicekleri yere haber vermek için açıyorlarmış hemen bişey olmuyor ama çok sinyal aldığı zaman arıza yapıyor diyor.

quote:

Orjinalden alıntı: Kircshoff_Maxwell

arkadaşlar Türkiye burası malesef bilgisiz çok. Hatsız da telefonun tüm Rf dalgaları iptal olur. Telefon acil aramaya açıktır ama sen 112 yi tuşlayıp yes demedikçe telefon ne sinyal alır nede sinyal verir. Sim kartı çıkartsan bile pil takılı olduğu müddetçe telefon sim kartsız çalışsada acil arama yapabilirsin. O zamanda sim kartsız telefon rf dalgalarını alıp verir, hayır sen 112 yi tuşlamadıkça asla böyle bir sinyal alıp verme olmaz. Dikkat ederseniz hatsız modda radyoda çalışmıyor. Niye sinyal alınıp verilmesi yok çünkü. Telefon buna müsade etmiyor. Kısacası 112 aranmadıkça hatsız modda telefon ne sinyal alır nede sinyal verir. bilginize ...

çok güzel anlatmişın hocam eline sağlık özellikle radyo çalmaması sinyal almadığının yeterli kanıtı

• eyler şöför kapatmıyor cünkü arac kiti var otobüslerde oda belli bir alanı kapsıyor belki ilk koltuklara kadar.

ama 112 konusunda haklı degiller ben N73 kullanıyorum hatsız mod da 112 tuşladıgım zaman acil arama için işlem yapılıyor diyor bir süre telefon bişilerle ugraşıyor ki sanırım bu arada şebeke baglantısını acıyor sinyal arıyor buluyor ve arıyor yani direk bi arama veya sinyal alma söz konusu degil. ayrıca N73 de hatsız mod da radyoda calışıyor ama bu antenle calışıyor şebekeyle bi alakası yok
  • 6288 uçak modunda... 112 acil çağrıya izin vermiyorr...telefonun normal moda geçirilmesi isteniyor.. bilginize
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saydam

eyler şöför kapatmıyor cünkü arac kiti var otobüslerde oda belli bir alanı kapsıyor belki ilk koltuklara kadar.

ama 112 konusunda haklı degiller ben N73 kullanıyorum hatsız mod da 112 tuşladıgım zaman acil arama için işlem yapılıyor diyor bir süre telefon bişilerle ugraşıyor ki sanırım bu arada şebeke baglantısını acıyor sinyal arıyor buluyor ve arıyor yani direk bi arama veya sinyal alma söz konusu degil. ayrıca N73 de hatsız mod da radyoda calışıyor ama bu antenle calışıyor şebekeyle bi alakası yok

N93 kullanıyorum dediklerin doğru...
    Sanırım N serisinde nokia uçak modunu geliştirmiş
    Saygılar

• ya bi ses sisteminin yanında telefonunuzu hatsıza alın 112 yi tuşlayın biraz bekledikten sonra rf sinyallerinin ses sisteminden gelen sesini dinleyin yani arama yapmadığın sürece sinyal alıp vermiyor Kircshoff_Maxwell arkadaşım benden önce sölemiş kendim bu işlerle uğraştım ordan biliyom
  • evet arkadaşlar dedikleriniz doğru simkart olmadan 112 yi arıyınca çabuk bağlanıyor ama simkartsız arıyınca bağlantı uzun sürüyor bişeler yapıyor tel.

rodyo olayınıda denedim n73 te hatsız radyo çalışıyor hiç bilmiyodum yeni öğrendim bu iyi oldu
  • arkadaşlar şu yeşil belediye otobüslerindeki cep telefonunuzu kapatın olayı hikaye kendim mersedesdeki mühendise sordum cep telefonunun çalışması mercedes belediye otobüslerini etkilemez dedi.otobüslerdeki uyarı kalp pili olanlar içinmiş.
  • evet bende yesil otrobüsteki kapatma yasagının kalp pili ile ilgili oldugunu duymustum.

quote:

Orjinalden alıntı: emrecelik

arkadaşlar şu yeşil belediye otobüslerindeki cep telefonunuzu kapatın olayı hikaye kendim mersedesdeki mühendise sordum cep telefonunun çalışması mercedes belediye otobüslerini etkilemez dedi.otobüslerdeki uyarı kalp pili olanlar içinmiş.
  • evet o otobüslerde öle hatta tv de bi programda araştırmışlar şöferler kimisi bişey olmaz idyor kimisi oluyor diyodu mercedes benz turk dilekçe yazmışlar ve ordan gelen cevapta hiç bir sorun yaşatmıyacağı söyleniyodu.

ama şehirler arası otobüslerde zarar veriyomuş man fortuna hariç fortunalarda serbest

quote:

Orjinalden alıntı: hakan.

evet bende yesil otrobüsteki kapatma yasagının kalp pili ile ilgili oldugunu duymustum.

quote:

Orjinalden alıntı: emrecelik

arkadaşlar şu yeşil belediye otobüslerindeki cep telefonunuzu kapatın olayı hikaye kendim mersedesdeki mühendise sordum cep telefonunun çalışması mercedes belediye otobüslerini etkilemez dedi.otobüslerdeki uyarı kalp pili olanlar içinmiş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.