Şimdi Ara

Fabrika çıkışlı kırmızı antifrizi mavi ile değiştirmek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
7.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kırmızı alacaksınız her 2 ve 3 senede bir de antifiriz+saf su şeklinde değiştireceksiniz. Antifiriz kırmızı bile olsa ömrü 3 senedir.

Eğer organik yeni tür olursa onlar 5 yıl veya 150 bin kmye kadar dayanıyor. Ama o antifrizler pahalı tabi.

• özellikle fabrikasyon glikol etilen esaslı antifriz kullanımı tavsiye edilenlerde organik antifriz ile inorganik antifriz karıştıgında kimyasal reaksiyona girip jelleşerek bakır ve demir aksamlarda yüksek aşındırmaya neden oluyor Motordaki bu tarz ölümcül etkilerinden dolayı dex-cool olarak adalndırılan organik antifrizler avrupada death cool veya dex kill şeklinde söylenmeye başlamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski üretim araçlarda kesinlikle mavi kullanılmalıdır bilecen ustam benim aracın antifirizini boşaltıp kırmızı koymuştu ben mavi içindeki dedim o yok kırmızı dedi ve 3 yıl sonra radyatörüm yan taraflarından açılma yaptı farketmesem motoru yiyecektim kırmızının asetik çözme özelliği fazla olduğu için yıpranmış malzelerde bozulma yapabiliyor

• must4 M kullanıcısına yanıt

ne kadar eski üretim mesela

• emir.ksk kullanıcısına yanıt

Güzel soru nekadar eski mesela? Yada eskiden kırımıyken araç yaşlanınca maviye mi dönün demek isteniyor nedir yani? Bunu açıklayabilir mi bilen birisi?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.