Şimdi Ara

Fabrika Sistem Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar direk konuya giriyorum

bir firma da yeni işe başladım firmanın internet ağı kafe ağı düzeyinde herkesin kullandığı bir server 1 airties modem 2 tane 24 port switch falan var haliyle modem de sürekli internet gidip geliyor 2 saatte bir sınırlıya düşüyor firma server firewall vs vs bu işlere yatırım yapmak istiyor benim de ilk tecrübem bilgi işlem de bu konuda yardımlarınızı istiyorum gerekli olanları neler yapılması gerektiğini yazarsanız sevinirim 30 a yakın bilgisayar var (şimdilik) wi-fi kullanması gereken telefonlar var birde erp sistem de scienta adında bir program kullanılıyor.

• yardım edecek yok mu ?
  • üstad bildiğim kadarı ile yardımcı olayım,
    1 server var diyorsun üzerinde muhakkak site vardır trafik de olduğundan o ağın kaldırabileceğinide zannetmiyorum. En güzeli server ı tek başına nete bağlamak olur.
    switch sayısı çok önemli değil ben kendi firmam da 4 swich kullanıyorum ve hiç problem yaşamadım mesafeleride baya var modemler de zaten 1 den 250 ye kadar ip adresi verdiğine göre en dandik modem de bile sorun yaşamazsın fakat kopmalara gelince splinter dan kaynaklanabilir hat kablosundan kaynaklanabilir. cep telefonlarını denemen lazım bazen modemlerde kanal ayarına gereksinim duyabiliyorsun ama pek nadir sıkıntı olmaz.
  • şöyle anlatayım server da erp program kurulu web tabanlı bir program kullanıcılar internet explorer ile giriyor programa yani her bilgisaayara internet lazım yerel ağ da çalışırsa programda sıkıntılar çıkabiliyor daha yavaş giriyor internet çıkışı olmadan olmuyor gibi birşey yani siz sisteminizde neler kullanıyorsunuz firewall olarak modem olarak yedekleme üniteniz var mı ?

ve şöyle bir şey var ilk switch den bağlanan makinalar internet olmadığında yavaşta olsa ağ dan bağlanıyor programa 2. 3. switch den internet alan makinalar internet olmadan programa giremiyor ağ dan bağlanamıyor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xploder -- 21 Şubat 2015; 11:28:38 >
  • Merhabalar

Öncelikle internet bağlantınız nedir?

anlattığınız erp otomasyon internet ve yerel ağ trafiği size bantgenişliği ihtiyacı doğuruyor

Ayrıca iyi bir network için sizin bir Router yada firewall a ihtiyacınız var.
    Mikrotik veya Pfsense ile bu işi basitçe çözebilirsiniz. Akabinde gigabit bir switch ve cat6 kablolama ile ideal networke kavuşursunuz.

Kablosuz ürünler için wisnetworks ve ubnt ürünlerini tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muya33 M kullanıcısına yanıt
    merhaba

internetimiz ttnet imn 16 Mbps lık limitsiz tarifelerinden birisi

her bilgisayarın kablosu cat 6 zaten airties rt-221 modem var ttnetin verdiği 2 adet tp link gigabit switch var başka da birşey yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sistem güncelleme
    7 ay önce açıldı
    Oto ses sistemi kurulum
    geçen ay açıldı
    Sistem güncellemesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.