arkadaşlar türkçe kaynak bulamadığım için. ben bir yazı hazırlayayım dedim. elimizden gelen budur. anlatmaya başlıyorum.
kuruluma geçtik.ben burayı varsayılan olarak geçtim. ingilizcesi iyi olan bunları konuya yazarsa memnun olurum.
şimdi burası çok önemli. şifre belirleyeceğiz.buradaki şifre sizin bilgisayara başka bilgisayardan erişme şifresi. bu şifre ile başka bir bilgisayardan kendi bilgisayarınıza erişebilecek ve uzaktan yönetebileceksiniz.
program kurulumu bitti. programı çalıştırıyoruz. uzaktan yönetmek, remote etmek istediğiniz bilgisayarın ip no'su bize gerekli. bu ip numarayı nasıl bulacağız.
quote:
ipconfig KOMUTU NEDİR ? ipconfig komutu, Windows işletim sistemi (NT,200,XP, WIN 7 vs.) kurulu makinelerde ağ bağlantılarını kontrol etmek amacı ile kullanılan komut satırı (MS-DOS) komutudur. Parametreleri olmadan kullanılan ipconfig tüm ağ bağdaştırıcıları için IP adresini, alt ağ maskesini (subnet mask) ve varsayılan ağ geçidini (default gateway) görüntüler. ipconfig ile mevcut tüm TCP/IP ağ yapılandırılması görüntülenerek, Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) ve Etki Alanı Adı Sistemi (DNS) ayarları yenilenebilir.
Windows yüklü makinlerde komut satırını açmak için, Başlat düğmesini tıklatın ve Çalıştır seçeneğini seçip cmd yazın ve Tamam'ı tıklatın.
bunun için komut satırını, komut istemini açıyoruz. başlat>çalıştır>cmd
"ipconfig" yazıp enter liyoruz
ipv4 adress i kopyalıyoruz. bu ip no sizin bilgisayara başka bilgisayardan erişme ip numarasıdır.
evet hepsi bu kadar. artık bu bilgilerle. yani ip no ve şifre ile başka yerden kendi bilgisayarınıza erişebilir ve yönetebilirsiniz.
bağlantı için her iki bilgisayarda da TightVNC nin ve vncserver in kurulu ve çalışıyor olması gereklidir. yukarıdaki anlatım aynı ağa bağlı bilgisayarlar için geçerlidir. farklı ağa bağlı bilgisayarlarda remote uzak bağlantı nasıl yapılıyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme