Şimdi Ara

Fakir Valery Tost Makinesi İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
8.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün FAKİR VALERY tost makinesi hakkındaki yorumlarımı ve fotoğraflarını paylaşmak istedim.
    Makineyi alalı 4 saat oluyor yani haber sıcak :)

Makineyi Bimeks ten aldım ve fiyatı 202 tl idi. 29 tl ye 3 yıl ek garanti yaptırdım, toplam 231 tl ödedim. Yeni açılan bir AVM ye özel fiyat sandım ama sonra baktım, internette de 202 tl imiş :) Daha önce internetten 220-230 tl gibi rakamlara görmüştüm ve fiyat bana uygun geldi. Daha ucuz bir yer varsa söylemeyin yoksa içim acır :).

Forumda "baberti" nin "TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ-2015...ilk sayfada TAVSİYE LİSTESİ var..." isimli bir konu açmış. Konu içinde Fakir Valery hakkında olumlu birkaç yorum okudum. Kendisine teşekkür ederim. Ancak detaylı inceleme olmadığından internetteki resimlerden makineyi beğendim ve aldım. Diğer tost makineleri için o konu başlığından yararlanabilirsiniz.

Peki neden bu tost makinesini tercih ettim:
    Bundan 1 yıl kadar önce bir arkadaşıma Vestel V-Brunch Serisi 3000 inox tost makinesi almıştım. Yeni nesil tost makineleri ile yakın olarak ilk o zaman tanıştım. Alt üst ayrı ısıtma özelliği var, üstelik internette 160 tl ye kadar rahatça bulmak mümkün. Ancak bu makinelerde teflon kullanılması ve teflonun kötü bir şöhrete sahip olması nedeniyle, bu alanda güven veren bir firmayi tercih etmek istedim. (Tavada da Tefal den şaşmam, kanserojen olmayan ve bu alanda sertifikası olan özel bir teflon kullanıyorlar. Hatta ismine teflon demiyorlar)

Bolca fotoğraf koydum. Kutunun açılışını da dahil ettim.

Plakalar çıkarılabiliyor ve ağırlıklarını tek tek tarttım. Plakanın yapısı hakkında fikir vermek istedim.

Makinenin ayrıca fırçalanmış inox yüzeyli olanı var, ancak bu rengi daha çok beğendik.

Yağın akacağı yer diğer makinelerden faklı olarak bir delikten altındaki kaba gerçekleşiyor. Diğer makinlerde kenar yada köşeden yağ tahliyesi yapılıyor.

Yükseklik ayarı yapılabiliyor ancak en üst kademede arkadaki spiral korumalı kablo kısa olduğundan, üst kapak dengede duramıyor. Belki bana öyle denk geldi ama makinen eksi yönü olarak belirtmek istedim.

Buyrun kutu açılışın da görüntülendiği detaylı fotolar :)

Kutu açılış fotoları

Üstten:

Önden:

Üst kapak açık iken:

29.06.2015 tarihli bilgi güncellemesi:
    Cihazı denediğimizde termostat süresinin uzun olduğunu gördük. Bu da maksimum ısının biraz daha düşük olmasına ve tosttaki yanık izlerinin çok az oluşmasına neden oluyor. Pişirme hızı ne hızlı ne yavaş. Ben şahsen maksimum ısının yüksek olmasını ve gerektiğinde düğme ile kendimin ısıyı düşürmesini tercih ederdim. Fakir bu konudaki kararı kullanıcıya bırakmamış, kendi karar vermiş. Belki koruma amaçlı yapılan bu ayarı ben beğenmedim.
    Diğer taraftan kullanımı ile ilgili izlenimlerimiz: Kullanımı çok keyifli ve boyutları (özellikle inceliği) nedeniyle saklaması çok kolay.
    Plaka temizliği çok kolay.
    Yağ akıtma deliği ve çekmeceli kabı çok fonksiyonel. Diğer modellerde makine yerinden oynadığında yağın damlayacağı kabı da ayarlamak gerekiyor. Bunda hesap kitap yapmaya gerek yok.
    Uzun termostat olayını aşmak için plaka ile termostat arasındaki temas eden alana yağlı kağıt, alüminyum folyo gibi malzemeler koyarak denemeler devam ediyor. kesin sonuç alındığında fotolu çözüm paylaşılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 29 Haziran 2015; 9:40:03 >

• Part 2

Plakalar çıkarılmış vaziyette:

Çizmez kazıyıcısı:

Alttan görünüm. O delikten damlama kabına yağların damlaması için. O kap makinenin altında çekmece gibi sürülerek takılıyor. Yani makine nereye, kap oraya:)

Yükseklik (tost aralığı) ayar alanı:

Alt plaka ağırlığı:

Üst plaka ağırlığı:

En yüksek ayarda iken foto. Yazımda bahsettiğim, kısa spiral meselesi net resimde görünüyor. Spiral üst kapağın arkasını aşağıya çekiyor. Elimle dengeyi sağladığımda ise spiralin gerildiği görülüyor. Tabiki hiçbirimiz bu yükseklikte bir tost yapmıyoruz ama olur da bu ayarı kullanacak olan çıkarsa, bilgisi olsun. Kısaca en yüksek ayarda üst kapak paralel durmuyor, arkası aşağıya spiral tarafından çekiliyor:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 25 Haziran 2015; 15:37:32 >

• chips kullanıcısına yanıt
    piyasadaki en şık ürünlerden birini almışsınız, hayırlı olsun...
    bazı fakirlerde termostat süresi uzun oluyor bunu konumun ilk sayfasında belirtmiştim, bununla ve genel kullanımla ilgili performans izlenimlerinizi de bekliyoruz...
  • ürün made in china mı?
  • black exodus kullanıcısına yanıt
    Hiç dikkat etmedim. Eve gidince bakayım.
  • Öncelikle Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Benim merak ettiğim tost ve ızgara performansı bu konularda ayrıntılı bilgi verirseniz çok sevinirim.
    Made in P.R.C. imiş. Fotolardan birinde yazıyormuş zaten.
    Bu arada evde bi kaç Fakir küçük ev aleti daha var ve hepsi made in PRC. Bunların Almanya da üretileni var mı gerçekten?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • savezz kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.
    Bugüne kadar tost ları yapma fırsatı bulamadım, hapılmış olanı yedim :). Bi sorun hissetmedim. O yüzden ayrıntılı bilgi veremiyorum. Ama ben yaptığım gün yine fotolu inceleme eklerim.
    Fakat genel olarak memnunum. Alt üst eşit pişmişti ve bizi rahatsız eden bir şey olmadı. Temizliği de kolay oldu.
  • standart 4 adet tost ekmeği sığar mı buna tek kalemde ?
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Çok rahat sığar
  • Daha önce kendim makineyi kullanmadığım için yanıt verememiştim. Bugün deneedim ve canım sıkıldı, çünkü termost süresi uzun. Tostta o yanık çizgilerini çok az bırakıyor. Çok kzımadığı için tostu yeterince inceltemiyor. Bu konuda tecrübelisiniz. Servise versek yeni termostat takıp düzelttiklerini duydunuz mu? Yoksa temostat ve plaka arasına yalıtım yapacak malzeme (mesela yağlı kağıt) koyacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips

Daha önce kendim makineyi kullanmadığım için yanıt verememiştim. Bugün deneedim ve canım sıkıldı, çünkü termost süresi uzun. Tostta o yanık çizgilerini çok az bırakıyor. Çok kzımadığı için tostu yeterince inceltemiyor. Bu konuda tecrübelisiniz. Servise versek yeni termostat takıp düzelttiklerini duydunuz mu? Yoksa temostat ve plaka arasına yalıtım yapacak malzeme (mesela yağlı kağıt) koyacağım.

aynı problemin çıkmasına üzüldüm...
    önceki üyeler genelde uyarımı okuduktan sonra fazla beklemeyip ilk kullanımın ardından iade ettiler ki ben de fakir pearl aldığımda iade etmiştim...
    sizin iade şansınız yoksa servise bir danışın bakalım belki basitçe çözüp verirler en azından garanti kapsamında yapılmış olur, ben de evdeki korkmaz a321 slimline'a bir operasyon düşünüyorum, termostata müdahele ettirip sürekli çalışmaya ayarlatmak istiyorum çünkü bunda da aynı sorun var...ya serviste yada elektrikçi tanıdıklardan birine yaptıracağım...

• Hocam plakan ile termostat yay demiri arasına bir yağlı kağıt yada alüminyum folyo koyup deneyim o kadar operasyon yapmadan önce. Termostata ısı daha düşük iletileceğinden plaka ısısı artacaktır.

Bende iade deneyim, olmaz ise size söylediğim yöntem ile kullanmaya devam. 3 yıl da ektra garanti yapmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 28 Haziran 2015; 22:37:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chips
    Hocam plakan ile termostat yay demiri arasına bir yağlı kağıt yada alüminyum folyo koyup deneyim o kadar operasyon yapmadan önce. Termostata ısı daha düşük iletileceğinden plaka ısısı artacaktır.

önceki mesajınızdan ilham alıp iftarda dediğinizi yaptım yağlı kağıt koydum ama fark olmadı, bir dahakinde folyo ile denerim...
    kafama esti içini açıp bakmaya karar verdim ilk vidayı da söktüm aslında lakin önce bir elektrikçi arkadaşa danışayım dedim erteledim...
    termostatı iptal etmek kolaysa söküp yapmayı düşünüyorum, aslında garantisi var ama sırf bunun için servise de gitmek uzun iş, çok yakında servis olsa belki ama yerini bile bilmiyorum...
  • 1- Hocam bence termostatı iptal etmek büyük risk. Ya bi dalgınlığınıza gelirse, acil evin içinde bi iş çıkarsa ve kontrol etmeyi unutursanız?!

2- Yağlı kağıt neden olmadı, devreyi mi tamamlaması gerekiyormuş?

3- Bu arada elektrikçi arkadaşınızın tavsiyesini paylaşırsanız sevinirim.

4- İnce eleyip sık dokuyan bizim gibilerin başına bunun gelmesi çok ironik :). Adam giriyor markete alıp çıkıyor çatır çatır kullanıyor. Zerre şikayeti yok. İki arkadaşımın tost makinesini denedik. Öylece gidip alıp geldiler hiç bir fikir sahibi olmadan. Ama sizin ve benim yaşadığım uzun termostat sorunu onlarda yok.(Biri şu plakası çıkmayan kırmız kenwood; ben plakası çıkmıyor diye burun kıvırıyordum ama canavar gibi çalışıyor) :) Kafayı yersin
    aynen dediğiniz gibi "sakınan göze çöp batarmış" derler atalarımız, biz bilinçli tüketici olalım derken deneme tahtası oluverdik...
    yağlı kağıt olmadı, bence ısı transferinde fark yaratmadı...
    kenwood gerçekten hakkını veren f/p ürünü bir alet, bazı modelleri direkt tavsiye ediyorum ancak bazılarında böyle uyarmak zorunda kalıyorum...valery (hatta tüm fakirler) o gruba giriyor maalesef...
    elektrikçi arkadaşla görüşürsem burada paylaşırım...

normaldir. elektrikli ev aletlerinin kalbidir çin.
    fakir ise saruhan'a ait bir marka. bildiğim kadarıyla; zamanında alman idi bu marka ve saruhan bu tarafın distribütörü idi. ancak marka almanya ile diğer coğrafi bölgelerde patlayınca alman sahipleri markayı satmak istedi ve saruhan'a bu marka satıldı. aslında almanlık falan kalmadı markada ancak saruhan bu imajı vermek ve alman malı/teknolojisi sloganından yararlanmak için bu şekilde pazarlama taktiklerine devam ediyor.
    bu hikayenin bir diğer örneği de schafer'dir...
  • sakın öyle saçma işler yapmayın, evinizi yakarsınız! öncelikle termostatı iptal etmeniz neticesinde sürekli artan ısı, iç kablolamaya bile zarar verecektir ki termostatın iptali ile üründe sadece KSD302 gibi bir sigorta kalacak ki sigortanın falsosunda yandı gülüm keten helva!!!

ürünün az ısıtmasının nedeni ise CE-LVD kapsamında rezistanslı ürünlere getirilen A12 ve A13 ek güvenlik kurallarıdır. bu kurallar ile ürünlerin ısıları aşağı indirilmiştir! şu an piyasadaki bir çok ürün geçmişteki ürünlere göre daha az ısıtmaktadır, nedeni de bu güvenlik ekleri... ha, hala piyasaya bu kurallara uymayan ürünler süren küçük markalar vardır, onlara bakın öyleyse...
    Evet siz yazınca inceledim. A12 ve A13 sanırım "EN 60335-2-9 "Safety of electric grills, toasters and similar portable cooking appliances"" kapsamında bir ekmiş.
    Ayrıca sonuçlar şu rehbere göre karşılaştırılıyormuş: "CENELEC Guide 29 “Temperatures of hot surfaces likely to be touched – Guidance document for Technical Committees and manufacturers” .
    Hatta şöyle bir ifade var:The use of warning labels allows e.g. touchable bare metal to reach a temperature of 115ºC at a room temperature of 25ºC.
    Buradaki touchable metal acaba plaka mı yoksa ısının iletme ihtimalinin olduğu diğer elemanlar mı anlamadım. Çünkü eğer plaka kastediliyor ise 115 derecede tost yapıyoruz demektir.

Tamam diyelim firmalar gerçekten bu standartlara uygun üretim yaptı ve uzun termostat süresi bir özür/arıza değil ve planlı bir güvenlik tedbiri... Ben kullanıcı olarak cihazın keyfini çıkaramıyorum. Bu işin mevzuatını bilecek kadar fikir sahibisiniz. Bize hedef sıcaklığı arttıracak ve uzun termostat süresinden kurtaracak bir fikir verir misiniz. Ben akıllı folyo (bir yüzü yağlı kağıt, bir yüzü alüminyum folyo) ile plakaya termostat ileticisi arasına katman yaptım. Amaç iletkenliği azaltmak. Ama olmadı. Sonra folyoyu kalın şekilde katladım, az da olsa farketti. Ama sonra farkettim ki rezistans ile termostat ayağı arasındaki mesafe çok yokın, ben de akıllı folyo ile termostat ayağının üzerini çarşaf gibi örttüm. Bu da başarılı oldu, ısı arttı. Ama asıl istediğim "klasik tost ısısını" yakalayamadım. Garantisi bitmiş olsa termostatın olduğu yeri delip havalanmasını, soğumasını ve daha hızlı devreye girmesini sağlayacağım. Ama garantiyi etkiler ve delerek %100 tutar diyemem.
    Öneriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chips -- 6 Temmuz 2015; 15:47:52 >

o günden sonra başka deneme yapmadım zaten ilk sefer fiyaskoydu...
    garantiyi boşverdim makineyi açıp termostatı iptal etmeyi düşündüm ancak tehlikeli olur denince vazgeçtim...
    termostat ısı aralığını değiştirmenin bir yolu var mıdır onu öğrenmem lazım en azından daha az devreye girsin yeter...
    alırken görmüştüm benim makinenin üstündeki etikette plaka yüzey sıcaklığı 230" yazıyordu ama kesinlikle yalan, ilk ısınma çok hızlı ve ekmeği acaip kızartıyor lakin sonra bir şey oluyor ve termostat tost keyfini kaçırıyor...
    bu nedenle ben ocak üstü makineme dönüş yaptım sağolsun böyle sorunları yok ne kadar açarsam altını o kadar ısınıyor, ne de olsa termostat yerine ben karar veriyorum ne kadar ısınacağına...

@chips

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.