Şimdi Ara

FAKİRLERİN EVİ DE ZENGİNLERE AİT ASLINDA ÖZEL MÜLKİYET YOK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
1.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hamza kurban olayım boş bir zamanında dertleşeyim senle kimsesizim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan babandır. Ben şahsen insan saatlerinde iş sağlayıp asgari ücretin üzerinde hak ettiğini veriyorum. Çalışma şartları da çoğu yerden iyidir. Daha kimsenin ahını almadım şükür.

fakat türkiye başka, arkadaşın dünya görüşü bambaşka. Başlık başka içerik başka. Nasıl özel mülkiyet yok? Köleymiş bilmemne. Arkadaş çalışma o zaman? Çok basit yani şartlar sana uymuyorsa buyur öl.

komik olmayın gerçekten. Gelişmiş ülkeler çalışma saatlerini daha ne kadar düşürebiliriz derdindeler ve bu bana göre de müthiş olurdu fakat şu iki satır sıvamadan gördüğüm kadarıyla bir saat bile çalışılsa biz modern köleyiz başkasını zengin ediyoruz evler bile bizim değil çocuk yapsak sanki nolcakkieğeeğüü şeklinde gider yürür. Barınma yiyecek güvenlik soyun devamı bok püsür bunlar günümüzde şahsın tek başına altından kalkabileceği durumlar değil. Değilmiş ki ilerleme sağlanmış toplumsal mutabakata varılmış bir şekilde kapitaller oluşmuş iş kolları türetmiş iş sağlamış karşılığında kaynaklara erişim vaad etmiş vesaire vesaire. Bak bu şeyler insanlar için var.

yok bana ters diyorsan dağlara gel dağlara türküsü var, konuyla alakasız da en son bunu arabasında dinleyenin camını indirdim şikayet etmedi kaçtı gitti.

• Hamza hocam şimdi bu yüksek vergi işi olmaz hakkeden güçlü insanlar vergi vermemeli vergi dediğin aptal ve işe yaramaz insanlardan alınmalı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geleceğin dünyası bu

veganlık tutmadı protein almayınca insan ölüyor bu yüzden böcek yedirmeye karar verdiler

tvnet xyoutube
    Hollanda et ve et ürünleri reklamlarını yasaklayan ilk ülke oldu. Hollandalılar korkmasın, ülkede henüz et satışı ya da et yemek yasak değil ama adım adım bunlar da yasaklanabilir. Yasağın sebebini bazılarınız tahmin edecektir. Evet, et reklamlarının yasaklanmasının sebebi de iklim krizi. Yasaklamayı getiren Hollanda’daki Harrlem kenti, daha önce benzinli otomobil reklamlarına da iklim üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle yasak getirmişti. Şimdi de, iklim krizinin en büyük sebeplerinden biri olduğu gerekçesiyle et ürünleriyle ilgili reklamları yasaklayacak. Etin yerine ne yiyeceksiniz, onu da düşünmüşler: kızarmış çekirge ya da haşlanmış cırcır böceği. Son günlerde birçok yerli ve yabancı ünlünün böcek yemekten bahsettiğini görmüşsünüzdür. Peki tüm bu ünlülerin, ekran karşısında keyifle böcek yemesi, böcek yemeyi teşvik etmesi ve hepsinin bunu son birkaç yıldır yapması sizce tesadüf mü? Dünyayı okumasını bilenler için değil ya da en azından Dünya Ekonomik Forumu'nu. Videoyu beğenin! Yeni videolar için abone olun: https://www.youtube.com/tvnetx Burası; haberi, hikayeyi, toplumsal meseleleri, küresel krizi, politikayı anladığın yer. tvnet, bir haber kanalından daha fazlası. Yeni yayın dönemiyle dijital dünyadan uzak kalmadık. Belgesel serileri, özel içerikler ve infografiklerle dijital medyada biz de varız. Bütün bunları merak ediyorsan, tvnet.com.tr ve gzt.com/tvnet adreslerine uğra; bizi sosyal medya hesaplarımızdan da takip et. Çünkü unutma, anladığın yerdesin! İzlediğin için teşekkürler! #tvnetx'i sosyal medyadan takip et! https://www.instagram.com/tvnetx https://twitter.com/tvnetx https://www.facebook.com/tvnetx
    https://www.youtube.com/watch?v=R7T_kwo5iaM

kanal muhafazakar ama haber doğru dış basında da çokça gördüm

• İsen Buga kullanıcısına yanıt

knk ben dertleşmenin hiçbir işe yaramadığını anladım bıraktım

ama istersen yaz gene de konu aç hatta hep beraber forumca düşünelim

• Çok fazla ürememiz, zenginler için değil anne ve babanın hayvani içgüdülerinden dolayı

Ha bir de kültürel etki var allah rızkını verirciler falan

Zenginlerin çok nüfus istediğini sanmıyorum hatta tam tersi ne kadar az insan o kadar temiz dünya sonuçta bu adamlar marsta yaşamıyo benim burada denize attığım çöp bill gates e küresel ısınma, kirlilik olarak dönüyo

Dünyanın tek sorunu nüfustur geriye kalan herşey buna bağlıdır, bir düşünsenize eğer dünyanın nüfusu 8 milyar değilde 8 milyon olsaydı bu teknolojik gelişmişlikle ekonomik krizler çıkarmıydı ya da 3-5 parça fazladan toprak için savaşlar zaten herkesim yeterimce toprağı olurdu küresel ısınma dünyanın çöplüğe dönmesini saymıuorum bile

Bu sorunu çözmek aslında çok kolay EĞİTİM başla hicbir şey değil

• up

• O zaman daha basit bir soru sorayım: Yani? Nedir önerin bu konuda, ne yapmalıyız? Bu yazı bizi nereye götürüyor?

• Astrian kullanıcısına yanıt

ANTİNATALİST OLUN!!!

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Kendi hayatımız için peki?

Çocuk yapma
    Asla bir şirkete çalışma sirketler sömürür atar adami
    Ya memur ol yada kendi isini kur
    Ben bunları yapıyorum 4.5 ay staj yaptım inanılmaz bir sömürü duzeni var

Yani işverenin kendisi olmak, peki kendi çabanla geldiğin bu noktadan dolayı (veya ailenin çabası veya zekası) senden zorla fazladan para alınması nasıl olurdu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Astrian -- 8 Eylül 2022; 18:8:55 >
    Nasıl yani

Zenginlere ekstra vergi, işverene ekstra vergiden bahsetmiyor muydun? Komünizmde de temelde bu yatmaz mı, bir şeyleri ne kadar iyi yaparsan yap elindekini bir şeyleri iyi yapmayanın senle eşit olması için bölüşmek. Peki bu durumda bir şeyi iyi yapma motivasyonu ne olacak o da ayrı bir soru.

Zenginler emek verip bir seyleri iyi yaparak zengin oluyor saniyorsan cok safsin

Tek bir sırrı var kapitalizmin

Kapital

Yani sermaye

Sermaye varsa her türlü yürürsün

Sermaye, dünyadaki kaynaklar bir şekilde ya ataları ya kendileri tarafından elde edildi, bu sermayenin kimin olacağı hakkında bir yarış var. Bugün pek çok kişi de bu sermayeyi elde etme, kendi lehine kullanma şansına sahip. Özellikle teknoloji sayesinde. Bu yarışın bize getirdiği şey de gelişme. Kimsenin bir şeye sahip olma potansiyeli yoksa, kimsenin gelişme motivasyonu da olmaz.

İşte özel mülkiyet nedeniyle insanlık gelişmiştir yoksa gelişemezdi

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    Özel mülkiyet yeni bir kavram hodjam

Orta çağda özel mülkiyet mi vardı feodalizm vardi
    Veya sscb gelişmiyor muydu?

Konum harikaymis ya ne güzel yazmışım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.