Şimdi Ara

Falcon Freedom 250 Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
6.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, bende sl200 almaya karar vermiştim fakat falcon görür görmez daha çok beğenip fiyatındanda ötürü onu aldım...şuan birinci haftasında, daha 30.km de ama şunu net söyleyebilirim, motor hızlanması inanılmaz...Çok atik...Trafikte 4. viteste sakin ilerlerken, bianda atağa kalkabiliyor...ben daha yeni olduğundan son hızları zorlamadım fakat hiç zorlanmadan 100 de buldum kendimi...

+Motorda kesinlikle titreme yok...Derli toplu gidiyor.
    +Oturak rahat, oturma pozisyonuda çok rahat.Sl200 de bu rahatlığı alamamıştım.
    +Çok seri hızlanıyor.
    +Frenlemesini gerçekten sevdim, sıkıntı vermiyor.
    +görünüşü gerçekten çok güzel
    +ön çamurluk plastikmiş ama hiç öyle göstermiyor.
    +Bundan sonra freedomların zincir muhafazası ve ön çamurluk saç gelecekmiş ve serviste değiştirilecekmiş.

-Vites geçişleri çok sert ve Boşa almak çok zor.
    -Boşta gösterse dahi debriyajı bırakınca gidiyor, tam geçmiyor.sanırım ayarsızlık var(biraz daha düzelmezse servise gideceğim)
    -Aynalar berbat, arkadan hiçbirşey gözükmüyor.Ayna plastik ayna gibi net değil ve çok ufak.kesinlikle hakimiyeti etkiliyor.hemen değişmeli.
    -Ayna boyu çok kısa
    -Benzin göstergesi kronik bozuk.
    -Uyumlu ön cam piyasada yok.

%Lastikler hakkında net bişey söyleyemeyeceğim çünkü referansım yok.Fakat Dragstar 750 sahibi arkadaşımı çağırdım ve motoru denettirdim.Epey tur attıktan sonra, viraj, hız, fren denemeleri yaptı ve motorun hem görünüşünü hemde gidişini çok sevdi.Lastiklerinde normal olduğunu söyledi, fakat ıslakta dikkat etmem gerektiğini söyledi.

Şimdilik benden bukadar,maalesef deneyimledikçe sizlere bilgi aktaracağım.

*Bu arada en kötü süpriz trafik sigortasında oldu.Yaşım 33 - istanbul - ilk motorum - 500 den aşağı sigorta bulamıyorum...fiyatlar %100 artmış eylüle diyor acentalar.Bunu bilseydim 4 eylülde motoru almazdım vazgeçerdim...

• Ayrıca arkadaşlar fotoya bakmayın, otoparkta çekildi, fakat lütfen adam akıllı bir kask alın, ardından hemen koruyucu mont dizlik ve ayakkabı alınız.

Kask olarak MT Revenge aldım, forumlarda epey bahsi geçiyor ve pozitif yorumlu...

Mont dizlik ve ayakkabı tavsiyelerinizi beklerim...

Ayrıca motorcu arkadaşlarla tanışıp görüşmek isterim, leventte oturuyorum, dilerseniz PM den mesajlaşır sohbetimizi eder, turlarımızı atarız.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 11 Eylül 2015; 0:41:30 >
  • Hocam hayırlı uğurlu olsun.

Sakın korumaları takmadan yola çıkayım deme. ucuz yollu mont olarak prosev hiç fena değil. Soğuğu rüzgarı hemen hiç geçirmiyor korumaları da en1621-1
    Ben dizlik aldım ama korumalı kot sanırım daha mantıklı, hem giymeyi çıkarması kolay hem de fiyat olarak daha mantıklı. Tech90'lara bak bir istersen.

Lastikleri piyasada bulabildiğin en kaliteli en yumuşak olanlarıyla değiştir. Farka inanamayacaksın.

Vitesin sert geçmesine zincirin aşırı gergin olması yol açabiliyormuş, ayrıca aşırı gergin zincir şanzımana da zarar veriyormuş. Aklında bulunsun.

Motorunu daima ama daima branda altında muhafaza et. eğer mümkünse güneş alan yağmur alan yerlere bırakma. Branda boyanın ömrünü inanılmaz derecede uzatıyor, motorun hep yeni kalıyor ve fiyatı da oldukça ucuz >http://www.sahibinden.com/arama?query_text=Motosiklet+Branda&sorting=price_asc (17TL fiyat veren ve get ilanı açan firmalar var)

Tekerin düz bassın kardeşim

• Motosiklet.net'te açtığım konuya cevap vermişsin. Zincir koruma aparatı kırılıyor sürekli, eğer kırılırsa çıkart bir daha da sipariş geçme yine kırılacak.
  • Bu motoru başlangıç amaçlı almayı ciddi ciddi düşünüyorum. Normalde 5000 liraya kadar bütçem var fakat fiyat performans bir motor olursa 6000 liraya kadar çıkarım diyorum. Tabi o fiyata öyle pek fazla alternatifte yok. Tercihim 250 lik cruiserlar arasında Hyosung, Kymco, Keeway ve en son Regal Raptor. Tabi en başta Japonlara bakıyorum ama bulabildiğim en ucuz makine 50000+ km yapmış pek çok parçası değişmiş ve 1995 ten yılında üretilen motorlar haliyle güvenemiyorum. Hyosung gv 250 ye bakıyorum onda da 2006 yılında piyasaya çıkmış 30000+ km yapan motorlar 6000+ fiyatlara satılıyor. Kymco Venox 250 için 7000+ rakamlar var fiyat olarak, Keeway supershadow v land cruiser için bütçem uygun fakat o motorlar için de 25000 altı yol yapmış makine yok ve en yenileri 2009. Regal raptoru söylemiyorum piyasası olan bir motor çin malı olması beni korkutuyor. Keeway de Çinde üretiliyor fakat Macaristan menşeli olmasından ve belirli kalite standartları olması sebebiyle(ki supershadow pek çok konuda direk virago ile benzer standartta lisans anlaşmalarından ötürü) Regal Raptor dan bir tık daha yukarıda.

Şimdi bu saydığım motorlar arasında kalite olarak en aşağıdaki motor sanırım falcon freedom fakat hemen hemen aynı fiyatlara yıllanmış motorlar yerine sıfır bir motor almak daha mı iyi olacaktır. Hani 2 sene garanti sürecinde de çıkabilecek arızalara garantiyle müdahale edebilirim diye düşünüyorum. Motor kullanımım %70 şehirler arası olacak doğrusu. Kullanan arkadaşların fikirleri neler? Bu motoru saydığım koşullar altında tavsiye ederler mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: laerrof

Bu motoru başlangıç amaçlı almayı ciddi ciddi düşünüyorum. Normalde 5000 liraya kadar bütçem var fakat fiyat performans bir motor olursa 6000 liraya kadar çıkarım diyorum. Tabi o fiyata öyle pek fazla alternatifte yok. Tercihim 250 lik cruiserlar arasında Hyosung, Kymco, Keeway ve en son Regal Raptor. Tabi en başta Japonlara bakıyorum ama bulabildiğim en ucuz makine 50000+ km yapmış pek çok parçası değişmiş ve 1995 ten yılında üretilen motorlar haliyle güvenemiyorum. Hyosung gv 250 ye bakıyorum onda da 2006 yılında piyasaya çıkmış 30000+ km yapan motorlar 6000+ fiyatlara satılıyor. Kymco Venox 250 için 7000+ rakamlar var fiyat olarak, Keeway supershadow v land cruiser için bütçem uygun fakat o motorlar için de 25000 altı yol yapmış makine yok ve en yenileri 2009. Regal raptoru söylemiyorum piyasası olan bir motor çin malı olması beni korkutuyor. Keeway de Çinde üretiliyor fakat Macaristan menşeli olmasından ve belirli kalite standartları olması sebebiyle(ki supershadow pek çok konuda direk virago ile benzer standartta lisans anlaşmalarından ötürü) Regal Raptor dan bir tık daha yukarıda.

Şimdi bu saydığım motorlar arasında kalite olarak en aşağıdaki motor sanırım falcon freedom fakat hemen hemen aynı fiyatlara yıllanmış motorlar yerine sıfır bir motor almak daha mı iyi olacaktır. Hani 2 sene garanti sürecinde de çıkabilecek arızalara garantiyle müdahale edebilirim diye düşünüyorum. Motor kullanımım %70 şehirler arası olacak doğrusu. Kullanan arkadaşların fikirleri neler? Bu motoru saydığım koşullar altında tavsiye ederler mi ?

Merhaba, bence motorun ne olduğunu iyi bilin.Ben çin malı kaçın diyenleri takmıyorum çünkü 2005 de Mondial Mct 250 çıktığında herkes çöp almayın sakın vs diyordu, şimdi o bile sahibinden de 5000 tl ye satılıyor 10 sene olmuş yaşı...Regal raptor de ilk çıktığında aman çin malı almayın vs deniyordu, şuanda nasıl değerli biliyorsunuz.

Bikere Falcon daha kendini kanıtlamış bir makina değil, şehirler arası kullanacaksanız bence temkinli olmak lazım.En azından çekici telefonunu hazır tutun.Bu tavsiyeyi kalır diye yapmıyorum fakat olurmu olur...Bu Kuba superlight içinde geçerli fakat superlight senelerdir tastiklendi, onaylandı...

Bu motoru 2 sene ömürlü, beni başlangıcımda eşlik edecek, herşeyini öğreneceğim bi motor olması açısından aldım.Diğer taraftan motoru çok sevdim, ve bence Çin yargısını kıracaktır çünkü ben deneyimsiz olmama rağmen gerçekten çok iyi tepkileri var.

Ben şuan Falcondan memnunum ama unutmamalı daha 500km bile yok.Kıyafetlerimi tamamladım, bugun yağmurlu ama düzelir düzelmez Tekirdağ istanbul arası git gel yapaağım ve deneyimlemeye başlayacağım uzun yolunu...

• Bugun sabahtan kalkip istanbul leventten baslayip Tekirdaga ilk uzun yol deneyimimi yapmak uzere ciktim yola... Toplamda 154 km yol yaptim...

Motor rodaj surecinde oldugu icin 80-90 ustu cikmiyorum.arada mecburi basmalar oluyor, hemen ataga kalkiyor.

Titresim, yorgunluk hic hissetmedim.sadece ellerde uyusukluklar oldukca kenara cekip mola verdim iki kere...

Motorun cussesi yada karakterindenmi bilmem trafik istanbul sehir ici ve sehirler arasi gayet hos ve kibar davraniyor bana, zor durumda kaldigim anlar hic olmadi. Taksiler, kamyonlar, otobusler gayet temkinli...

Ben motordan cok buyuk keyif aliyorum, simdilik bir sorunda yok...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İyi Günler, Keyifli Sürüşler..

bende falcon görünüşüne hasta olanlardanım,ancak manisada bulamadm ve test etme imkanım yok 25 yaşındaym ve bu tarz motor deneyimi istiyorum. Benimde bütçem 5 bin tl civarında, şuan a kadar olumsuz görüş görmedim malzeme kalitesi dışında..

Ancak küba da çalışan bir arkadaşım, küba süperlight tan sonra 2 ay içinde daha güzel sağlam motor piyasaya süreceğini söyledi,onu da merak ediyorum açıkcası fiyat da nolur bilmem..

Sürüş deneyimlerinizi daha çok paylaşırsanız gönül rahatlığıyla hemen alabilirim.

Bende izin günümde binip 200 km yapmayı düşünüyrum :)
  • Merhabalar, öncelikle motorunuzu güle güle kullanın. Ben de Freedom 250 almayı düşünüyorum fakat kullanacağım yer full yokuş. Yokuş performansı hakkında neler söyleyebilirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Merhabalar, öncelikle motorunuzu güle güle kullanın. Ben de Freedom 250 almayı düşünüyorum fakat kullanacağım yer full yokuş. Yokuş performansı hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Merhabalar,

Falconumla istanbul- tekirdağ - biga - balıkesir - izmir - marmaris - kaş - antalya rotası yaptım.Özellikle marmaris tarafının viraj ve yokuşlarını bilen bilir.

Net olarak şunu söyleyebilirim, cihazda kesilme tıkanma olmuyor.ben ciddi dik bir yokuşta 5. viteste 90km/h sabit devam edebiliyorum ki arkamda dolu sırt çantası, yan çantalar dolu, çadır mat uyku tulumu arkaya monte ilerliyorum yani yükümde var.Pek bir sıkıntı çekmeyeceksinizdir kanısındayım...sadece rodajda yokuş cihazı yorabilir.

Ayrıca şu bilgileri paylaşmak isterim.

DEPO:14 lt ve ben 400km yi zorlayabiliyorum. yani çok güzel yakışı var.
    Hız göstergesi: 130 max olduğuna ve 130 ibre dayanıyor 140km /h yapıyor hikayesine kanmayın :) öncelikle hız göstergesi yanlış.100km/s yaptığınızda aslında 90 la gidiyorsunuz.
    130 la gittiğinizde aslında 110-116km/s max yapıyorsunuz.

Bu rakamları cep telimde gps le takip ettiğim programdan ve Yamaha mt09 u olan yol arkadaşımın hız göstergesiyle netleştirdik.Ben 130-140 yapıyorum sanarken, arkadaşım max 110-120 yaptık diyordu...Sonunda Cep telimin hız programına baktım max 116km/s ibaresini gördüm :)

Fakat cihazın genel hızlanması, sesi, yol tutuşu (90 a kadar) gayet güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: csungu

merhaba, bende sl200 almaya karar vermiştim fakat falcon görür görmez daha çok beğenip fiyatındanda ötürü onu aldım...şuan birinci haftasında, daha 30.km de ama şunu net söyleyebilirim, motor hızlanması inanılmaz...Çok atik...Trafikte 4. viteste sakin ilerlerken, bianda atağa kalkabiliyor...ben daha yeni olduğundan son hızları zorlamadım fakat hiç zorlanmadan 100 de buldum kendimi...

+Motorda kesinlikle titreme yok...Derli toplu gidiyor.
    +Oturak rahat, oturma pozisyonuda çok rahat.Sl200 de bu rahatlığı alamamıştım.
    +Çok seri hızlanıyor.
    +Frenlemesini gerçekten sevdim, sıkıntı vermiyor.
    +görünüşü gerçekten çok güzel
    +ön çamurluk plastikmiş ama hiç öyle göstermiyor.
    +Bundan sonra freedomların zincir muhafazası ve ön çamurluk saç gelecekmiş ve serviste değiştirilecekmiş.

-Vites geçişleri çok sert ve Boşa almak çok zor.
    -Boşta gösterse dahi debriyajı bırakınca gidiyor, tam geçmiyor.sanırım ayarsızlık var(biraz daha düzelmezse servise gideceğim)
    -Aynalar berbat, arkadan hiçbirşey gözükmüyor.Ayna plastik ayna gibi net değil ve çok ufak.kesinlikle hakimiyeti etkiliyor.hemen değişmeli.
    -Ayna boyu çok kısa
    -Benzin göstergesi kronik bozuk.
    -Uyumlu ön cam piyasada yok.

%Lastikler hakkında net bişey söyleyemeyeceğim çünkü referansım yok.Fakat Dragstar 750 sahibi arkadaşımı çağırdım ve motoru denettirdim.Epey tur attıktan sonra, viraj, hız, fren denemeleri yaptı ve motorun hem görünüşünü hemde gidişini çok sevdi.Lastiklerinde normal olduğunu söyledi, fakat ıslakta dikkat etmem gerektiğini söyledi.

Şimdilik benden bukadar,maalesef deneyimledikçe sizlere bilgi aktaracağım.

*Bu arada en kötü süpriz trafik sigortasında oldu.Yaşım 33 - istanbul - ilk motorum - 500 den aşağı sigorta bulamıyorum...fiyatlar %100 artmış eylüle diyor acentalar.Bunu bilseydim 4 eylülde motoru almazdım vazgeçerdim...

Eylülde artmadı, ben haziranda agility 125 aldım kerameti 4000 TLO motor 627 TL sigorta ödedim.

• hocam hala memnun musunuz video falan çektiniz mi hiç
  • İkinci el bir freedom 250 alıp '' 4.500 tl '' şuan , şu şekilde bir custom yaptırmayı düşünüyorum. Sizce nasıl?

https://www.facebook.com/berlincustomchoppers/photos/pb.524888707638078.-2207520000.1456434011./783240401802906/?type=3&theater
  • Bizim arkadas freedomuyla yolda kalmisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzini mi bitmiş ? BMW F1200GS'de yolda kalıyor. Önce sebebini bir söyleseydin. Boşa çamur atmayın.
  • Merhaba,

Öncelikle ilk mesajımı yeniden okudum, yeni deneyimlerimi aktarmaya devam etmek isterim.

Motorumla şuan 12000km yi deviridm.ilk aldığım zaman istanbul çıkış antalyaya kadar kamplı gezi yapmıştım 4 ay süren, onun üzerine bu ay İzmir-İstanbu-Bursa-Sakarya turlarım oldu ve tüm olumsuz başlangıçlara rağmen( vale motordan alıp, gidonu ve ön fren disk alyanlarını sıkmadıkları için kaza yaptım ve ayağımı çatlatıp kaburgamı kırdım) motor daha tık demedi, yolda bırakmadı çok şükür.

12000km de toplam 10 kez yağ değiştirdim(pimpirikliyimdir, 1000km de değişirim)
    1 kez buji değişti
    1 kez karburator ve subab ayarı yapıldı

+Motorun max düz yol hızı 120km/h(gps ölçümü) - 8000 devirlerde ki tek silindir 4 zamanlı için iyi bir değer.Yağ soğutmalı olmasıda ayrı bi artı.
    +Motorun gücü yokuş yukarı dahi çok iyi, 5. vites de dahi düşüş olmuyor.Düz yolda bu durum 6. vites olsaydı süper olurdu hissiyatı yapıyordu, bu yüzden ön 15 dişliyi freedom kullanıcıları olarak 16 yaptık.Epey memnunuz.Uzun yolda çok farketti.Motor 130 km/h düz yolda sabit hız gidebiliyor ve bunu 7000 devirde bağırmadan yapıyor.Motor rahatladığı için artık zaten az olan titreşim tamamen kesildi. ( balansör olması avantajlı)

-İlk mesajda servis ve Falcon fabrikası için yazdıklarım aynen geçerlidir.freedom grubumuz var ve km saati, benzin göstergesi kronik bozuk ve fabrika ilgisiz.Eylülde sipariş edilen km saati aralıkta geldi, oda bozuk çıktı...Dayanamayıp skygo250 nin saatini monte ettim(60tl ye izmirden aldım) .Benzin göstergeside uzun bekleyiş sonrası geldi, şükür çalışıyor Kısacası biz falconcular yanlızız...allahtan parça vs uyuyor, uyduruluyor...

Neden bu motora haksızlık ettiğime gelirsek, raptor ve kuba hakkındada detaylı okumalarım sonucu okadar kronik mekanik sorunlar ve servislerle ilgili yazı okudumki, bizimkine gene şükür dedim... whatsapp grubumuzda 10 kişiyi geçtik, daha kimsede mekanik tek sorun yok...(km sayacı ve benzin göstergesi dışında)

-Plastik aksamı hakkında söylediklerim aynen geçerlidir.Aynı motora sahip arklarımında Yan plastik kapak vida yerleri kırıldı.Conta vs ekleyerek tutturuyoruz.Hatta benim sol yan plastik kapak otobanda uçtu.bu konuda umarım yeni parti plastik kalitesi daha ii olur...

-vites geçişleri öyle yağ gibi olmadı, yine bi çat çut luk war ama daha rahat artık...

Kısacası Motorumun fanatiği değilim, ama düşük bütçe fiyat performans açısından tavsiye ediyorum...En azından kuba superlight 200 yerine 2000 daha az verip direk freedomu alırlarsa daha rahat ederler, onlarında problemleri bir ton ve bizim motor daha iyi ve ihtişamlı orası net

Özetle motorumdan memnunum...

Yakıt olarak 12 lt ile 350 km gidiyorum, buda 100 km de 4 lt yakıt oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefairo -- 18 Mart 2016; 3:47:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hann-

Bizim arkadas freedomuyla yolda kalmisti

Bu motor kolay kolay yolda kalmaz, çünkü mekanik olarak sorunsuzlar.

Ben 1 kez kaldım yolda ama suçlusu elektrikçim...yeni eklediğim bir aksesuarın canlı ucunu biyerden köprü yaptı...yolda giderken elektrik kablolarım tutuştu.sonra tek tek yeniledim tesisatı yeni kablolarla...

onun dışında benzin bitmesi vs dışında sanmıyorum tekleyeceğini, arkadaş neden kaldı acaba yolda?
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar,
    Ben 1 hafta önce 2. el 2016 mode freedom 250 aldım 1000km de. Önce debriyajı sert geldi ve en uçta kavrıyordu onu yaptırdım bir türlü ayar tutturamadım. Şimdi de yol yaparken 70 80 ı gördüğü zaman titriyor ve gaz açtığım elim titremeden uyuşuyor resmen ve 10 km lik yolda oluyor bu sizce bu neyden meydana gelir bu titreşimi giderebilir miyim ve aceba bunların debriyaj ile bağlantısı var mıdır yardımcı olursanız çok makbule geçer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.