Şimdi Ara

Falken mi Kumho mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
10.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Accent Blue 2013'ten beri Kumho Solus KH17 lerle geliyordu ve son derece berbat bir lastikti.Ben ondan Primacy 4 e geçtim,ebatı 195 55 r16 yaptım.Şuan 12 bin km oldu arada dağlar kadar fark var hem konforda hem tutuşta,bu yüzden Kumho'ya sıcak bakamıyorum.Falken iyidir ucuz seçeneklerden

• Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

Görüşün nedir ?

Falken çankırı malıdır. Yerlidir.

Kumho ithal ve daha yumuşak hamura sahiptir.

Kumho desenleri üzerinde iyi çalışılmış ve ciddi AR-GE üzerine imal edilmiştir.

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Genellikle Kumho’nun Falken’e göre daha sert olduğu söyleniyor.
    Bir arkadaş Primacy 4 ü aldığını ve dağlar kadar fark olduğunu belirtmiş. Ancak o lastikler 4 mevsim diye geçiyor ve maalesef yakıt tüketimi konusunda yazlık lastiklere göre daha fazla...
    Ben önceden Hankook kullanıyordum ve çok memnundum Kore lastiğinden... Kumho’nun da Kore malı olması beni Falken’e göre daha cezbediyor. Ama genel olarak Falken forumda tercih edilmiş...
  • Buarada Primacy 4 yaz lastiğiymiş ben ventus ile karıştırdım. Kusura bakmayın
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    kumho alacağına çıkma lastik al daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainSkyWalker

Görüşün nedir ?

Falken çankırı malıdır. Yerlidir.

Kumho ithal ve daha yumuşak hamura sahiptir.

Kumho desenleri üzerinde iyi çalışılmış ve ciddi AR-GE üzerine imal edilmiştir.

Falkene burun kıvırıp kumho’yı övmek... bilemedim açıkçası. Hadi conti de michelin de eyvallah da kumho nedir ya! Bu kadar da yerli mala karşı ezik olmayın. Çinde ürerilen iphoneleri kapış kapış alan bir millet gelmiş yerli malı beğenmiyor...
  • kumho kadar dandik lastik görmedim sürekli balon yapıyor falken alın f/p

• Falken iyidir diyen arkadaşlar ne kadar kullandılar bilemiyorum ama iki aracımıza yorumları okuyup Ze 310 aldık. Çok pişmanız. On bin km sonra lastik yol tutmamaya başladı. Şu anda yirmi bin km oldu ve her kalkışta patinaj sistemi devreye giriyor kuru ıslak fark etmeden. Frenleme ise haliyle çok kötü. Yirmi bin km daha nasıl kullanacağım onu düşünüyorum. Kumho kullanmadım, yorum yapamayacağım ama tavsiyem Falken den uzak durun.
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Falken’e burun kıvırmak gibi bir niyetim yok. Sizlerin görüşleri benim için önemli ben açıkçası bana söylenenleri ve bizzat yaşadığım deneyimleri sizinle paylaşıyorum. 195/50/16 ebatındaki lastikler gerçekten 195/55/16 ya göre pahalı. Aklımda iki soru vardı birincisi marka tercihi ikincisi de ebat tercihi. Bazı arkadaşlar orijinal boyutundan vazgeçip daha ucuz olan 55 ebatını araçlarına taktırıyorlar. Bende ya 50 ebatını taktırıp orta seviye bir lastik alacam ya da 55 ebatını taktırıp iyi bir marka lastik alacam. Bunun ve markanın tercih karmaşasını yaşıyorum. Çünkü bazı yorumlarda ebat değişikliğinin sürtmeye yol açabileceği söyleniyor.
  • sturkers kullanıcısına yanıt
    Lafım size değildi ki...
  • 2 yıldır falken kullanıyorum memnunum.

• Adac yeni yaz lastiği testi.Falken FK 510 lier çıkmış, Kumho da fena değil.

https://www.tyrereviews.com/Article/2021-ADAC-Summer-Tyre-Test---225-50-R17.htm

• Falken eurosport hs01 kışlıklarım sıfır polo üzerinde gelen Kumho yazlıktan daha iyi yol tutuyor.

Yazlıktada Falken seçerdim. Kumho değil ama Hankook bana göre Falken le kıyaslanabilir.

• CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Farkettim evet...
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Hocam lastik ebatını değiştirmişsiniz. Bu durum araç muayenede herhangi bir sorun oluşturdu mu? Bazı arkadaşlar “lastikler de yanlış lastik ebadı kullanılması, aynı aks üzerinde farklı çeşitte lastiklerin kullanılması” ibaresinden dolayı ağır kusurlu bulunabileceğini söylemişler...
  • 40 katır mı 40 satır mı gibi bir soru olmuş. accent'in lastikleri zaten küçük, ucuz lastik. böyle lastikler alınmaz. michelin alma ama pirelli ya da bridgestore al, o da olmadı lassa al bari.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Michelin’i neden tavsiye etmediniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Falkene burun kıvırıp kumho’yı övmek... bilemedim açıkçası. Hadi conti de michelin de eyvallah da kumho nedir ya! Bu kadar da yerli mala karşı ezik olmayın. Çinde ürerilen iphoneleri kapış kapış alan bir millet gelmiş yerli malı beğenmiyor...

Alıntıları Göster

deme öyle müdür! benim captiva üstünde kumholarla geldi, ne zaman alınmış, kaç km yapmış hiçbir fikrim yok ama bırak kuru zemini ıslak da bile kaymıyordu. bunun üzerine latitude gittim kumho taktırdım aracın karakteri değişti, michelin ile 120 nin üzerinde güven vermeyen araç 160 ile gayet rahat gidiyor şimdi. ben evel ezel yokohoma cıyım ama antalyada bayisi kapandıktan sonra continental a geçtim o da çok iyi lastik ama kumhoyu da gömmemek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

deme öyle müdür! benim captiva üstünde kumholarla geldi, ne zaman alınmış, kaç km yapmış hiçbir fikrim yok ama bırak kuru zemini ıslak da bile kaymıyordu. bunun üzerine latitude gittim kumho taktırdım aracın karakteri değişti, michelin ile 120 nin üzerinde güven vermeyen araç 160 ile gayet rahat gidiyor şimdi. ben evel ezel yokohoma cıyım ama antalyada bayisi kapandıktan sonra continental a geçtim o da çok iyi lastik ama kumhoyu da gömmemek lazım.

Alıntıları Göster

hocam, kumho'ya karşı hiç bir ön yargım yok, kullanmışlığım da yok. lakin bildiğim duyduğum orta siklet bir lastik olduğu aynı falken gibi. falken burada üretilmesi nedeniyle çok daha popüler burada. o da orta siklet bir lastik, 7 veririm 10 üzerinden. bir conti, michelin değil ama fiyatına göre sundukları bence yeterli. hem yazlığını hem de kışlığını kullandım ve ben de memnunum falkenden. amacım kumhoyu gömmek kesinlikle değildi...benim lafım orada falken ne yaaa deyip de kumhoya methiyeler düzen erdal'aydı... 

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.